Ο Ronald Bernard πρώην “αχυράνθρωπος” αποκαλύπτει όλη την αλήθεια για την πραγματική εξουσία της παγκόσμιας Ελίτ – Μέρος Πρώτο

Για πρώτη φορά στις 27 Απρ 2017 δημοσιεύτηκε από το DVM TV σε πέντε γλώσσες η μεγάλη συνέντευξη της Δημοσιογράφου Irma Schiffers με τον Ολλανδικής καταγωγής πρώην Ελβετό μεσίτη Ronald Bernard ιδρυτής του The B of Joy Team, που αποκαλύπτει τον τρόπο που η παγκόσμια καπιταλιστική Ελίτ λειτουργεί. Για πρώτη φορά ένας πρώην «αχυράνθρωπος» μιλάει για τα αμφιλεγόμενα «πρωτόκολλά των σοφών της Σιών», που κάποτε του ήταν άγνωστα, και πώς αυτά αποτελούν τον οδηγό επιτέλεσης του όλου σχεδίου για την παγκόσμιας οικονομική υποδούλωση.

Αποκαλύπτει τον ρόλο των τρομοκρατικών οργανώσεων των μυστικών υπηρεσιών και πώς γίνεται το ξέπλυμά χρημάτων από τις φτηνές αγορές πετρελαίου.

Στο δεύτερο μέρος μιλάει για το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα, πως αυτό λειτουργεί και πως επιτυγχάνονται τα μεγάλα χρέη των κρατών. Στην συνέντευξη αναφέρεται συνοπτικά και στο χρέος της Ελλάδας και γιατί δεν θα καταφέρει να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο.

 

Μέρος πρώτο

Δημοσιογράφος: κ. Ρόναλντ, κατά την άποψή μου έχετε πολύ ισχυρό υπόβαθρο στον χρηματοπιστωτικό τομέα, τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων, την εμπορία καταθέσεων. Μπορείτε να μας  πείτε κάτι σχετικά με τις εμπειρίες σας; Για πόσο καιρό εργαζόσασταν εκεί;

Ronald: Λοιπόν, οι εμπειρίες μου είναι πολύ ποιο περίπλοκες από ό, τι αναφέρατε μόλις τώρα. Στην πραγματικότητα υπήρξα επιχειρηματίας σε όλη μου τη ζωή. Η ανεξαρτησία ήταν το βασικό στοιχείο για μένα. Προσπάθησα να γινώ υπάλληλος αλλά δεν δούλεψέ για μένα. Σαν επιχειρηματίας έχω εμπειρία σε αρκετούς  τομείς του οικονομικού τομέα. Σε όλες τις επιχειρήσεις  που είχα, όπως η δική μου γραμμή μόδας για κυρίες, αντιπροσωπεία αυτοκινήτων  αλλά και εισαγωγές εξαγωγές που έκανα με οδήγησαν να ανέβω γρήγορα και  έπαιξαν ρόλο στην μετεξέλιξη της ποριάς μου στον κόσμο των οικονομικών. Στον τομέα των εισαγωγών και εξαγωγών έρχεσαι σε επαφή με συναλλαγές δίφορων νομισμάτων και πλέον αποκτάς σχέση  με το χρηματιστήριο προκειμένου να κάνεις τις συναλλαγές σου με του μεσίτες. Ένας από αυτούς του μεσίτες κάποια στιγμή με προσέγγισε ρωτώντας με το εξής:

“Ρόναλντ, σε παρακολουθώ εδώ και πολύ καιρό και είσαι πάντα απασχολημένος. Ξέρω ότι κερδίζεις χρήματα , αλλά ποιος ακριβώς είναι ο στόχος σου;» Εγώ απάντησα: “ο μόνος στόχος που έχω ως επιχειρηματίας είναι να κερδίσω όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα” επειδή όσο περισσότερα χρήματα έχω, τόσο πιο γρήγορα μπορώ να συνταξιοδοτηθώ, να είμαι ελεύθερος και φυσικά να έχω αυτό που θέλω σε αυτή την κοινωνία. Τουλάχιστον αυτό ήταν που πίστευα τότε. Έτσι ο μεσίτης με συμβούλεψε ως εξής: «Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να σταματήσετε αυτό που κάνετε τώρα, να σταματήσετε με όλες αυτές τις εταιρείες που έχετε και απλά να αρχίσετε να κάνετε χρήματα, αποχτώντας περισσότερη σχέση με την χρηματοοικονομική αγορά».

Και από εδώ αρχίζει η πραγματική μου κατάσταση που έρχεται να συνδεθεί με την αρχική σας ερώτηση. Ο συγκεκριμένος μεσίτης είχε θέση στην αγορά συναλλάγματος και διαπραγματευόταν  καταθέσεις  σε διάφορα νομίσματα. Διαπραγματευόταν περιουσιακά στοιχεία και κέρδιζε χρήματα από τις διαφορές στα επιτόκια.  Όλες αυτές οι πτυχές μαζί προσέκλισαν το ενδιαφέρον μου και με έκαναν να πω το ΝΑΙ. Ο μεσίτης τότε μου είπε: “Εντάξει, μπορείτε να πάρετε τη θέση μου εδώ, θα σας εκπαιδεύσω, θα σας παρουσιάσω στο δίκτυο, αλλά σε αντάλλαγμα θέλω το 10% των ετήσιων κερδών σας.”  Έτσι ουσιαστικά μου πούλησε την θέση του στον οικονομικό κόσμο και ζήτησε μια προμήθεια 10% για την οποία και συμφώνησα να πληρώσω . Ειπα «Ναι, ωραία  δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα». Στην συνέχεια μου διευκρίνισε όμως κάτι: «Υπάρχει ένα πράγμα που πρέπει να ξέρετε σε όλη αυτή της πορεία. Θα πρέπει  να βάλετε τη συνείδησή σας στην καταψύκτη (καταπάτηση συνείδησης) , και δεν εννοώ  στους -18 βαθμούς, αλλά στους -100 στο απόλυτο ψύχος. Αν δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό τότε θα ήταν καλό να μην εμπλακείτε. Αυτό ήταν το μήνυμα : “Αν θέλετε πολλά χρήματα μπορείτε να τα αποκτήσετε, μπορώ να σας βοηθήσω, αλλά αυτό έρχεται με μεγάλο κόστος, το οποίο δεν γίνεται  με καθαρή συνείδηση”. Λοιπόν, γέλασα, Ήμουν νέος και αφελής. Από τα νιάτα μου , από τον τρόπο που μεγάλωσα, και οι απόψεις που είχα για την νεολαία με οδήγησαν να αναπτύξω μια συγκεκριμένη εικόνα του κόσμου και της ανθρωπότητας.

Δημοσιογράφος: Τι εννοείτε με αυτό; Χωρίς  ζεστασιά και  αγάπη από την οικογένεια;

Ρόναλντ: Η μητέρα μου πάντα  έκανε ό, τι μπορούσε για να μας κάνει να νιώθουμε αγαπημένοι, αλλά αυτό παρεμποδίστηκε εξαιτίας της συμπεριφοράς του πατέρα, που μας έκανε να αισθανόμαστε σαν να ζούμε σε μια ζώνη πολέμου μεταξύ μας. Αυτό δεν αποτελεί υποδειγματική κατάσταση για να μεγαλώσει  κάποιος. Ως παιδί, μεγαλώνοντας με αυτό τον τρόπο, άρχισα να  πιστεύω ότι ο κόσμος και η ανθρωπότητα δεν είναι κάτι σπουδαίο.

Δημοσιογράφος: Έτσι βάλατε την συνείδησή σας στην κατάψυξη;

Ρόναλντ: ήδη ήμουν σε θέση να το κάνω αυτό εξαιτίας της αυτοσυντήρησης;, οπότε όλο αυτό , να βάλω τη συνείδησή μου στην κατάψυξη δεν ήταν κάτι αδύνατο για μένα.

Δημοσιογράφος : Έτσι αυτό έγινε ένας μηχανισμός επιβίωσης σε σας;

Ρόναλντ: Ναι, ναι. Και η άποψή μου για την ανθρωπότητα και τον κόσμο γύρω μου δεν ήταν καν θετική. Σκέφτηκα μόνο τον εαυτό μου, αυτός ήταν ο τρόπος που μεγάλωσα και έτσι  συμφώνησα. Έτσι άρχισα να δημιουργώ μια πελατειακή βάση. Καθώς βελτίωσα τις δεξιότητές μου μέσα στο δίκτυο των αγορών, έφτασα βαθύτερα στον οικονομικό κόσμο, και έπειτα βλέπεις ότι ο κόσμος είναι πραγματικά μικρός και συνεχίζεις να το παρατηρείς. Ακόμη και όταν δούλευα σε εισαγωγές-εξαγωγές σε σιτηρά και τέτοια, παρατηρούσα ότι  όλα αυτά είναι ένας μικρός κύκλος. Και αν μιλάμε για τον σκληρό πυρήνα του χρηματοπιστωτικού κόσμου, εννοούμε τις μεγάλες παγκόσμιες ροές χρημάτων που γίνονται από συναλλαγές.

Δημοσιογράφος: Μιλάτε για τις παγκόσμιες ταμειακές ροές,  όχι για τις Κάτω Χώρες όπου ξεκινήσατε να εργάζεστε;

Ronald: Οι Κάτω Χώρες διαδραματίζουν ξεχωριστό ρόλο σε αυτή την ιστορία, αλλά ο κόσμος δεν περιστρέφεται γύρω από αυτό. Οι Κάτω Χώρες αποτελούν μέρος ενός μεγάλου παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος στο οποίο συμμετέχουμε μέσω της αγοράς συναλλάγματος, εάν θέλουμε να κάνουμε επίσημες συναλλαγές. Και πολλές τράπεζες, που κάνουν την ανταλλαγή νομισμάτων, παίρνουν συγκεκριμένες εντολές από πελάτες, που δεν μπορούν εύκολα τις αγνοήσουν. Στη συνέχεια, ανακύπτει η ανάγκη για ανθρώπους σαν κι εμένα, οι οποίοι είναι άτομα «απο άχυρο», όπου εμπλέκονται σε μεγάλες ροές χρημάτων. Χρησιμοποιήσαμε ορισμένες χρηματοοικονομικά προϊόντα, διεθνές νομοθεσίες, για να μεταφέρουμε τα χρήματα με τέτοιο τρόπο ώστε να φαίνονται όλα «Εντάξει». Όλοι  οι εποπτικοί και κανονιστικοί φορείς σε παγκόσμια κλίμακα, δουλεύουν κάτω από το ίδιο καθεστώς έτσι ώστε κάνεις ξυπνώντας να καταλάβει τι έχει συμβεί, όπως έγινε πριν από ένα ή δύο χρόνια, με το σκάνδαλο γύρω από τα «Έγγραφα του Παναμά» – Panama Papers …

Δημοσιογράφος: Τα έγγραφα του Παναμά.

Ρόναλντ: Ναι.

Δημοσιογράφος: Ναι.

Ρόναλντ: Ναι τότε …

Δημοσιογράφος: Με την Φοροδιαφυγή;

Ρόναλντ:  Πρόκειται για την αποφυγή φόρων, η φοροδιαφυγή υφίσταται όταν σπάτε όλους τους κανόνες. Αυτό είχε να κάνει με την αποφυγή των κανόνων . Αλλά όταν βλέπεις τι ακριβώς έχει συμβεί εκεί , είμαι σαν “παιδιά αυτά είναι περσινά ξινά σταφύλια και ποιος δεν τα βαριέται αυτά ;” Επειδή είναι ψυχούλα χωρίς κανένα ενδιαφέρον. Ωστόσο, για τους κοινούς ανθρώπους, είναι μεγάλη είδηση, αλλά δεν είναι τίποτα μεγάλο. Αυτό και μόνο δείχνει, ότι υπάρχει κάτι πολύ λάθος σε αυτόν τον κόσμο. Για παράδειγμα, υπάρχουν πολίτες της Ολλανδίας, με συγκεκριμένες θέσεις, που έχουν τραπεζικούς λογαριασμούς στον Παναμά με νομοθεσία που τους επιτρέπει να μην πληρώνουν φόρους στην Ολλανδία, η οποία εξακολουθεί να είναι απόλυτα νόμιμη. Τέτοιες υποθέσεις ήταν μέρος της δουλειάς μου, όταν έπρεπε να αλλάξω το νόμισμα. Τέτοιες αλλαγές είχαμε και στο πρώτο μποϊκοτάζ στο Ιράκ στις αρχές της δεκαετίας του 90, όταν υπήρξε μποϊκοτάζ στο Ιράκ λόγω του πολέμου που ξεκίνησε εκεί. Τότε ήρθαμε αντιμέτωποι με αυτό που αποκαλούσαμε «Ιρακινός δολάριο», ιρακινά δολάρια, τα οποία στην πραγματικότητα ήταν αμερικανικά δολάρια. Το αμερικανικό δολάριο έχει άμεση σχέση με τις τιμές του πετρελαίου και το καθιστά ένα παγκόσμιο εμπορικό νόμισμα το οποίο υποστηρίζεται από το πετρέλαιο. Η αξία του δολαρίου εξαρτάται από την σύνδεση αυτή. Επισήμως, ο ιρακινός λαός δεν επιτρεπόταν να πουλήσει πετρέλαιο λόγω του μποϊκοτάζ. Θεωρητικά, αυτό συνέβη επειδή εκεί δεν υπήρξε ποτέ μια τόσο μεγάλη επιχείρηση που να αφορά το πετρέλαιο, με εκπτώσεις, επειδή επίσημα δεν επιτρέπεται … έτσι ακόμα και με τις εκπτώσεις που διέσχιζαν τα σύνορα η συναλλαγή αυτή ήταν πάντα πληρωμένη σε δολάρια και αυτά τα ιρακινά δολάρια έπρεπε να πάνε κάπου. Δεν θα μπορούσατε να τα πάρετε έτσι εύκολα μέσα από μια συναλλαγή από κοινή τράπεζα, διότι όλοι οι κανονισμοί και οι έλεγχοι περιέχουν κάποια προστασία και επειδή το ξέπλυμα χρήματος και η εγκληματικότητα δεν είναι κάτι καινούργιο. Τώρα βέβαια το ονομάζουμε τρομοκρατία, αλλά τότε συνέβαινε έτσι. Οπότε λοιπόν σε αυτή την περίπτωση χρειάζεστε ανθρώπους για να εξυγιάνουν την συναλλαγή. Ως αχυράνθρωποι λοιπόν προσκληθήκαμε από μια τράπεζα, για παράδειγμα, στη Γερμανία, μέσα σε υπόγεια που υπήρχαν φορτηγά γεμάτα χρήματα.

Δημοσιογράφος: Ουάου!

Ρόναλντ: Και βέβαια θα μου πείτε ότι  «σίγουρα … φορτηγά και μεταφορές είναι μια πολυάσχολη επιχείρηση». Τότε όμως σας δείχνουν ότι όλα αυτά είναι τίγκα με δολάρια. Και σας λένε “Πρέπει να απαλλαγούμε από όλα αυτά τα μετρητά.” Γι ‘αυτό αλλάξτε τα με Λίρες, Γερμανικά μάρκα, αυτό και αυτό, με τέτοιο τρόπο, και πρέπει να πάει εκεί και εκεί.

Δημοσιογράφος: Μιλάμε τώρα για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες; Ή…

Ronald: Λοιπόν για να το ξεκαθαρίσουμε , είναι επεξεργασία μετρητών. Επεξεργαζόμασταν  μετρητά με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να τα εισαχθούν νόμιμα στο κύκλωμα του παγκοσμίου χρηματοοικονομικού συστήματος.

Δημοσιογράφος: Αυτό ήταν το καθήκον σας;

Ρόναλντ: Αυτή ήταν μια από τις αποστολές που είχαμε εγώ και οι  συνάδελφοί μου.

Δημοσιογράφος: Εντάξει.

Ronald: Δεν είσαι ποτέ μόνος σε μια αποστολή, γιατί πολύ απλά αυτό δεν μπορείς να το κάνεις μόνος σου. Είναι δυνατόν. Όλοι γνωρίζουμε ότι ο Scrooge McDuck χτυπούσε  χρήματα με το φτυάρι του εκεί, και εμείς κυριολεκτικά έπρεπε να το κάνουμε. Ήταν αδύνατο να επεξεργαστούμε όλα τα ποσά μαζί. Έτσι λοιπόν έπρεπε να βρούμε διάφορους τρόπους. Τα μετρητά ήταν ο κυρίαρχος τρόπος πληρωμής, σε αντίθεση με το σήμερα που τα περισσότερα γίνονται ψηφιακά. Παρ όλα αυτά προσπαθούσαμε να βρούμε τρόπους να επεξεργαστούμε τα μετρητά. Πώς να επαναφέρουμε τα μετρητά στο κύκλωμα, ώστε το Ιράκ να συνεχίσει να κάνει δουλείες με το πετρέλαιό του χωρίς να παρεμποδίζεται; Επειδή είναι αυτοί που κατέχουν το χρήμα. Το Ιράκ δεν θέλει να … κοιτάξτε, αναφέρατε προηγούμενος  την νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, άσχετα με το τι συνέβαινε με το μποϊκοτάζ, το Ιράκ έπρεπε να συμβαδίζει με τους κανόνες και … ξέρετε, ότι θέλετε να μάθετε για τον κόσμο, μπορείτε να το μάθετε ακολουθώντας το χρήμα. Αυτή είναι η βασική γραμμή. Ο καθένας μπορεί να πει ότι θέλει «blah blah», αλλά θα σιγουρευτείτε μόνο όταν ακολουθήσετε το χρήμα, μόνο τότε θα βρείτε την αλήθεια. Το ίδιο συνέβαινε και με την κατάσταση αυτή. Το μόνο που θέλανε οι αγοραστές από το Ιράκ ήταν να παραμείνει απαλλαγμένο από κάθε κατηγορία. Οι συνεργάτες που αγόραζαν το πετρέλαιο ήταν οι ίδιοι  που έκαναν και το μποϊκοτάζ. Αλλά όλοι στην ίδια πλευρά είναι φίλοι. Όλοι πιστεύουν στον έξω κόσμο ότι υπάρχουν τα δυο αντίθετα καλοί και κακοί άνθρωποι, αλλά στα υψηλότερα επίπεδα είναι απλώς ένα παιχνίδι και όλοι δουλεύουν μαζί. Ωστόσο όλοι αυτοί, πρέπει να τηρήσουν τους κανόνες και τους κανονισμούς, τους οποίους έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι για να κρατήσουν την υπόλοιπη κοινωνία καταπιεσμένη και να διασφαλίσουν το γεγονός ότι στην κορυφή θα παραμένουν πάντα αυτοί που πρέπει χωρίς να υπάρξει συνωστισμός. Τότε είναι που πρέπει να παίξετε με τους δικούς σας κανόνες. Αυτό ακριβός συμβαίνει εκεί, για να βεβαιωθούνε ότι κανείς δεν μπορεί να τους εντοπίσει. Εκτός από την ίδια την ελίτ, κανείς στην κατώτερη τάξη δεν μπορεί να ανακαλύψει τι πραγματικά συνέβη.

Δημοσιογράφος: Τµηµατοποίηση, έτσι το αποκαλούμε.

Ρόναλντ: Ναι.

Δημοσιογράφος: Όλοι γνωρίζουν μόνο το δικό τους κομμάτι. Μόνο η ελίτ γνωρίζει τι συμβαίνει συνολικά.

Ronald: Ναι, αλλά επειδή κάναμε την βρώμικη δουλειά, έπρεπε να μάθουμε πολλά. Επειδή δεν έπρεπε να κάνουμε λάθη.

Δημοσιογράφος: Πόσο ψηλά στην πυραμίδα ανελιχθήκατε; Ήταν κοντά στην κορυφή της πυραμίδας;

Ronald: Κάπως έτσι, βασικά επικοινωνούσαμε μαζί τους.

Δημοσιογράφος: Εντάξει.

Ronald: Το εγώ μου θα το ήθελε πολύ να φτάσει σε αυτή την θέση να ανήκει στην κορυφή. Σήμερα μιλάμε ότι υπάρχουν γύρο στα  8000-8500 στελέχη που τρέχουν όλες τις διαδικασίες σε ολόκληρο τον κόσμο. Θα ήταν καταπληκτικό να μπει κάποιος σε μια τέτοια θέση τότε.

Δημοσιογράφος: Εντάξει, αν η κορυφή γνωρίζει το 100%, τότε μπορεί κάποιος να υπολογίσει πόσα ξέρει και να καταλάβει τι συμβαίνει;

Ronald: Στο έργο μου, έπρεπε να ξέρω 100% τί συμβαίνει. Δεν υπήρχε άλλος τρόπος, διότι τα συμφέροντα των εμπλεκόμενων ήταν τεράστια.

Δημοσιογράφος: Ειδικά για την κορυφή.

Ρόναλντ: Ακριβώς. Εάν δεν ήξερα όλες τις λεπτομέρειες θα έκανα λάθη. Κάτι που θα προκαλούσε ένα spin-off, επειδή τα λάθη αυτά θα ανιχνεύονται. Τότε οι άνθρωποι που δεν θα ήξεραν τίποτα γι ‘αυτό θα παρέμβαιναν και θα δημιουργείτο πρόβλημα. Μιλάμε ότι πρέπει να έχεις ατσάλινα νεύρα για να λειτουργήσεις σε αυτό το επίπεδο.

Δημοσιογράφος: Έχετε νεύρα από ατσάλι;

Ronald: Ναι, και νομίζω ότι με βοήθησε αρκετά.

Δημοσιογράφος: Το ότι είχατε την συνείδησή σας στην κατάψυξη λειτούργησε πολύ καλά για εσάς…

Ronald: Ναι, έπαιξα στο υψηλότερο επίπεδο της πυραμίδας για περίπου 5 χρόνια. Και τότε τελείωσαν όλα. Αυτή ήταν μια πολύ έντονη στιγμή για μένα.

Δημοσιογράφος: Αυτό συνέβη ξαφνικά ή υπήρξε λόγος;

Ρόναλντ: Λοιπόν, όχι, δεν έγινε έτσι ακριβώς ξαφνικά … έδωσα και πριν ένα μικρό παράδειγμα για το τι συνέβαινε. Ανταλλαγή νομισμάτων, δολάριο σε κάτι άλλο, κατάθεση με ασφαλή τρόπο, και διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων, έτσι ώστε να μπορούσε να αυξηθεί το ποσοστό απόδοσης, που οδηγεί σε επανεπενδύσεις και χρήμα. Στο επίπεδο το οποίο έπαιξα σε αυτά τα 5 χρόνια, δεν το κέρδισα εν μία νυκτί, θα πρέπει να κερδίσεις μες την αξία σου την θέση αυτή. Είμαι εξειδικευμένος στο να βλέπω μέρη όλου του παζλ και να συνδέω τα διάφορα σημεία με τις πληροφορίες για να αποκτήσω μια πλήρη εικόνα όλων των εμπλεκομένων, πρέπει όλα να λαμβάνονται υπόψη στο πλαίσιο του παιχνιδιού. Είναι μια πολύ λεπτομερής διαδικασία. Ξεχωρίζεις όταν είσαι ταλαντούχος σε αυτό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μου είχαν εμπιστοσύνη για το 100% των πληροφοριών που αφορούσαν τις δουλειές μου. Γι ‘αυτό δεν ήξερα για όλα όσα ήξερε η κορυφή, αλλά όλα όσα ήθελα να μάθω σχετικά με την υπόθεση που δούλευα με τους συναδέλφους μου. Μου πήγαινε ο ηγετικός ρόλος, γιατί διατηρούσα μια καλή εικόνα της κατάστασης και ήμουν καινοτόμος  στον τρόπο που έλυνα τα προβλήματα. Μου ήταν διασκεδαστικό, να δημιουργώ λύσεις με τέτοιο τρόπο ώστε να παραμένω μπροστά από τους άλλους, παραμένοντας ταυτόχρονα στους κανόνες του παιχνιδιού αλλά παίζοντας μαζί τους για να φτιάξω τα πάντα. Μου άρεσε αυτό το παιχνίδι. Ωστόσο, από την άλλη πλευρά, είχα μεγάλη ευθύνη και μάθαινα όλο και περισσότερα για τον πραγματικό κόσμο, αφού μέσα από τον οικονομικό κόσμο μάθαινα όλη την πραγματική αλήθεια.

Δημοσιογράφος: Όταν λέτε “όλα”, τι αφορά;

Ronald: Θα σας πώ, οι πελάτες μας δίνουν μια ματιά στο πώς λειτουργεί το σύστημα. Εκ των υστέρων δεν γνώριζα τα πάντα, αλλά ήξερα πολλά, γιατί οι πελάτες μου ήταν τράπεζες που δεν ήθελαν να βάψουν τα χέρια τους με αίμα. Αλλά μέσα από τις τράπεζες υπάρχει πάντα ένας αριθμός ανθρώπων που γνωρίζουν καλά τι συμβαίνει. Έτσι, το 1% σε μια τράπεζα γνωρίζει την αλήθεια του θέματος σχετικά με το τι συμβαίνει στον κόσμο, το οποίο δεν μου προκαλεί έκπληξη δεδομένου ότι αυτό το ποσοστό εμπλέκεται στις ροές χρημάτων. Αυτοί είναι οι πελάτες μου. Έχουμε επίσης κυβερνήσεις που ασχολούνται με πολυεθνικές και μυστικές υπηρεσίες αυτές που αποκαλούν σήμερα τρομοκρατικές οργανώσεις. Με όλες αυτές τις ομάδες που εμπλέκονται με μεγάλες διακινήσεις χρημάτων ως πελάτες, αρχίζει  να βλέπεις τις συνδέσεις που υπάρχουν. Μπορεί να είναι τμηματοποιημένες οι εργασίες όπως ακριβώς αναφέρατε, όσον αφορά τη γνώση, αλλά επειδή είμαι στη μέση, βλέπω πώς σχετίζονται η μια με την άλλη. Παρακολουθώ τα χρήματα που πάνε από το ένα μέρος στο άλλο, που πηγαίνουν στην συνέχεια κ.λπ. Κερδίζω συνέχεια πληροφορίες και μετά κάνω την επισκόπηση του τι συμβαίνει πραγματικά.

Δημοσιογράφος: Οπότε όπως τα λέτε πρέπει να υπηρετείτε και να κρατάτε όλες αυτές τις ομάδες ευχαριστημένες, συμπεριλαμβανομένων των τρομοκρατικών οργανώσεων;

Ρόναλντ: Ναι.

Δημοσιογράφος: Θεέ μου!

Ρόναλντ: Ναι. Αυτή ήταν η δουλειά μου.

Δημοσιογράφος: Κρατάγατε όλες τις μπάλες σε ισορροπία στον αέρα.

Ρόναλντ: Ναι, πράγματι. Ένα από τα πράγματα που έμαθα που δεν ήξερα πριν, αλλά τώρα το ξέρω, ήταν για τις μυστικές υπηρεσίες. Όλοι νομίζουν ότι υπάρχουν για να εξυπηρετήσουν και να προστατεύουν έναν λαό, μια χώρα κ.λπ., αλλά στην πραγματικότητα έχει αποδειχθεί ότι είναι εγκληματικές οργανώσεις, για να είμαστε ακριβέστεροι, το σύστημα είναι σε μεγάλο βαθμό έτσι. Μιλάμε για τη χρηματοδότηση πολέμων, τη δημιουργία πολέμων, σκοπός τους είναι να δημιουργούν ουσιαστικά δυστυχία στον κόσμο. Έτσι, γίνονται πολλές συγκρούσεις. Και τότε αναρωτιέμαι, αν μόνο οι άνθρωποι ήξεραν τι είναι πραγματικά ο κόσμος! Οι μυστικές υπηρεσίες δεν σταματούν καθόλου. Τίποτα. Αλλά έχουμε και τις ροές των δικών τους χρημάτων,  χρήματα από το εμπόριο ναρκωτικών ή όπλων… όλα αυτά τα χρήματα πρέπει να πάνε κάπου. Όλα πρέπει κάπως να χρηματοδοτηθούν.

Δημοσιογράφος: Λέτε “αν” ήξερε ο κόσμος, θα μπορούσατε όμως να επιβεβαιώσετε ότι το κάνουν αυτό;

Ρόναλντ: Όλα

Δημοσιογράφος: Ναι

Ρόναλντ: Ολόκληρος ο κόσμος, όπως νομίζουμε ότι τον γνωρίζουμε, είναι απλώς μια ψευδαίσθηση στην οποία πιστεύουμε. Αυτό είναι που βλέπεις όταν είσαι  σε αυτή τη γραμμή που ήμουν εγώ και όπου όλα πήγαν στραβά στο τέλος για μένα, για να το θέσω κάπως έτσι.

Δημοσιογράφος:  Τελικά αυτό ήταν.

Ρόναλντ: Εκ των υστέρων, ναι ήταν για το καλύτερο, ο «καταψύκτης» μου άρχισε να δυσλειτουργεί. Υπήρξαν διάφορα πράγματα που συνέβησαν. Για παράδειγμα, όταν ασχολούμουν με την αγορά στην Ιταλία ένας από τους συναδέλφους μου είπε τότε: “Ρόναλντ, θυμάσαι αυτή την υπόθεση με την ιταλική λίρα;” Το αναφέρω μερικές φορές και κατά τη διάρκεια των συνομιλιών. «Θυμάσαι αυτές τις συμφωνίες;», όπου πραγματοποιήσαμε τεράστιο ντάμπινγκ της λίρας, που μείωσε την αξία του νομίσματος, γεγονός που προκάλεσε την πλήξη μιας εταιρείας στην Ιταλία σε τέτοιο βαθμό που χρεοκόπησαν. Και τότε ακούτε αυτό σαν αντάλλαγμα: “Θυμάσαι την επιτυχημένη συμφωνία με τη λίρα;” λέω, “ναι”. Και τότε ακούω: “Ξέρεις ότι ο ιδιοκτήτης αυτοκτόνησε και άφησε μια οικογένεια πίσω;”

Δημοσιογράφος: Πραγματικά αυτό θα πρέπει να πόνεσε.

Ρόναλντ: Ναι μόνο που τότε γελάγαμε. Χα χα χα, όλοι μαζί, όλοι μας. Κοίταμε κάτω τους ανθρώπους, και τους χλευάζουμε. Ήταν απλά ένα προϊόν. Απόβλητα. Όλα ήταν άχρηστα σκουπίδια. Η φύση, ο πλανήτης, όλα θα μπορούσαν να καούν και να χαθούν.

Δημοσιογράφος: Απλά άχρηστα παράσιτα.

Ρόναλντ: Ακριβώς όσο φτάναμε τους στόχους μας, τόσο μεγαλώναμε. Πολλοί από τους συναδέλφους μου κατέληξαν να πίνουν ή να παίρνουν ναρκωτικά. Οχι εγώ. Ίσως θα έπρεπε.

Δημοσιογράφος: Μάλλον όχι.

Ρόναλντ: Προφανώς όχι, ήταν για το καλύτερο και είμαι ευτυχής που είμαι ακόμα  ζωντανός. Ωστόσο, όλα αυτά τα φρικτά πράγματα άρχισαν να με τρώνε.

Δημοσιογράφος: Μπορείτε να δώσετε ένα παράδειγμα, επειδή μπορώ να καταλάβω ότι σας συνέβησαν πολλά θλιβερά πράγματα.

Ronald: Ναι, είναι δύσκολο για μένα να μιλήσω.

Δημοσιογράφος: Το καταλαβαίνω , αλλά μπορείτε να μοιραστείτε ότι αισθάνεστε .

Ronald: Ναι, έτσι και αλλιώς μιλώ μόνο για πράγματα που θέλω να πω. Αλλά μου προκαλούνται πολλά συναισθήματα και η συνείδησή μου δεν βρίσκεται πλέον στην κατάψυξη και αυτό με αγγίζει βαθιά.

Δημοσιογράφος: Μπορείτε να μου πείτε το χειρότερο πράγμα που συνέβη και ήταν το σημείο ανατροπής στην περίπτωσή σας;

Ronald: Αυτή ήταν η αρχή του τέλους. Είχαμε μπει τόσο βαθιά σε αυτούς τους κύκλους και υπογράφαμε συμβάσεις για όλη μας την ζωή. Όχι με αίμα ή τίποτα τέτοιο. Δεν έπρεπε να αποκαλύψουμε ποτέ ονόματα εταιρειών, οργανισμών ή ανθρώπων. Νομίζω ότι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είμαι ακόμα ζωντανός. Πρέπει να τηρηθεί αυτό. Αν μιλάμε για τα χειρότερα πράγματα που έχω βιώσει … Μόλις σας είπα για πράγματα που έκαναν την κατάψυξη της συνείδησή να μην δουλέψει και άρχισε πάλι να εμφανίζεται. Προσπαθούσα  να γίνω ψυχοπαθής, αλλά απέτυχα. Δεν είχα ολοκληρώσει την εκπαίδευσή μου και δεν έγινα ψυχοπαθής. Η συνείδησή μου επέστρεψε και το πιο δύσκολο κομμάτι για μένα ήταν, ότι είχα μια σπουδαία θέση, ήμουν επιτυχημένος και ήμουν έμπιστος με τους ανθρώπους που έπαιζαν σε αυτό το επίπεδο. Για να το θέσω καλύτερα, οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους ακολουθούσαν μια θρησκεία που δεν είναι πολύ συνηθισμένη. Ήξερα  για Καθολικούς, Προτεστάντες, κάθε είδους θρησκείες. Αυτοί οι άνθρωποι, οι περισσότεροι από αυτούς, αυτό αποκαλούνταν Λουσιφεριανοί. Και βέβαια μπορείτε να πείτε ότι: “η θρησκεία είναι παραμύθι, ο Θεός δεν υπάρχει, τίποτα από αυτά δεν είναι πραγματικό”. Λοιπόν, γι ‘αυτούς τους ανθρώπους, ήταν αλήθεια και πραγματικότητα και λάτρευαν κάτι άσχετο, το οποίο αποκαλούσαν Lucifer (εωσφόρος). Ήμουν πάντα  σε επαφή με αυτούς τους κύκλους, και μόνο γελούσε με όλα αυτά γιατί για μένα ήταν απλώς πελάτες. Έτσι κάποια στιγμή με προσκάλεσαν και πήγα σε μέρη που ονομάζονται Εκκλησίες του Σατανά.

Δημοσιογράφος: Τώρα όμως αναφέρεστε στον σατανισμό;

Ρόναλντ: Ναι, έτσι επισκέφτηκα αυτές τις εκκλησίες, και σαν επισκέπτης έκανα μαζί τους την Λειτουργία στην οποία υπήρχαν γυμνές γυναίκες και αλκοολούχα ποτά. Μέχρι τότε αυτό απλά με διασκέδαζε. Δεν πίστευα σε τίποτα από αυτά τα πράγματα και δεν ήμουν  καθόλου πεπεισμένος αν κάτι τέτοιο ήταν πραγματικότητα.

Δημοσιογράφος:  Ήταν απλά ένα θέαμα για εσάς…

Ρόναλντ: Ναι, τότε πίστευα ότι το σκοτάδι και το κακό είναι μέσα στον κόσμο. Δεν είχα καταλάβει ακόμα . Έτσι ήμουν ένας φιλοξενούμενος γι’ αυτούς τους κύκλους και με διασκέδαζε πολύ αυτό και πήγαινα για να δω όλες αυτές τις γυμνές γυναίκες όπως και άλλα πράγματα. Ήταν για μένα η καλή ζωή. Στη συνέχεια, όμως, σε κάποιο σημείο, γι ‘αυτό σας τα λέω όλα αυτά, προσκλήθηκα να συμμετέχω και σε θυσίες παιδιών… στο εξωτερικό. Αυτό ήταν και το σημείο θραύσης.

Δημοσιογράφος: Σας ζητήθηκε να το κάνετε αυτό …;

Ronald: Ναι, και δεν μπορούσα να το κάνω.

Δημοσιογράφος: Τότε ήταν που θελήσατε να σταματήσετε από όλο αυτό;

Ronald: Όχι. Απλά άρχισα σιγά σιγά να καταρρέω. Έζησα πολύ λίγο ως παιδί ο ίδιος και αυτό με άγγιξε βαθιά. Ολα άλλαξαν. Αλλά αυτός είναι ο κόσμος στον οποίο βρήκα τον εαυτό μου. Και τότε άρχισα να αρνούμαι τις εργασίες στο πλαίσιο της δουλειάς μου. Δεν θα μπορούσα πλέον να το κάνω. Αυτό με έκανε απειλή.

Δημοσιογράφος: Για αυτούς … φυσικά.

Ronald: Δεν ήμουν πλέον σε θέση να λειτουργήσω σωστά. Η απόδοσή μου άρχισε να κλονίζεται και είχα αρχίσει να αρνούμαι τα καθήκοντά μου. Δεν είχα συμμετοχή. Ο σκοπός τους ήταν να με έχουν του χεριού τους, με εκβιασμούς, αυτό ήθελαν να πετύχουν στο σύνολο τελικά, έτσι γίνεται σε αυτούς τους χώρους, θέλουν να σε έχουν όλοι στην τσέπη τους. Και ο εκβιασμός μου αποδείχτηκε πολύ σκληρός αν κοιτάξω πίσω. Ήθελαν να το κάνουν αυτό μέσω αυτών των παιδιών. Και αυτό με έσπασε.

Δημοσιογράφος: Αυτό  δεν είναι κάτι καινούριο το κάνουν και στην πολιτική;

Ronald: Εάν ψάξετε στο internet, θα βρείτε αρκετά περιστατικά ανθρώπων που έχουν υποστεί τέτοιους εκβιασμούς παγκοσμίως και ότι αυτό δεν είναι παραμύθι του Walt Disney. Δυστυχώς, η αλήθεια είναι ότι αυτό το κάνουν εδώ και χιλιάδες χρόνια σε όλον τον κόσμο. Κάποτε μελέτησα θεολογία και στην Αγία Γραφή βρήκα αναφορές για αυτές τις πρακτικές με τους Ισραηλίτες. Ο λόγος για τον οποίο οι πρώτες δέκα φυλές του Ισραήλ εκδιώχθηκαν στη Βαβυλωνία ήταν λόγω αυτών των τελετουργιών με παιδιά. Συμπεριλαμβανομένης της θυσίας παιδιών. Έτσι αυτό ήταν αρκετό να με κάνει να πιστέψω, και να συνειδητοποιήσω ότι υπάρχει και ένας άλλος κόσμος εκτός από αυτόν που βλέπει κάποιος με τα ανθρωπινά μάτια. Υπάρχει και ένας ολόκληρος αόρατος κόσμος. Είναι αληθινό. Μιλάμε πραγματικά για μια σκοτεινή δύναμη που προσπαθεί να επικαλύψει την αλήθεια και το  φως. Έτσι κατέφυγα στο να μελετήσω  θεολογία για να κατανοήσω όλα αυτά.

Δημοσιογράφος: Μελετήσατε και ψυχολογία, αν θυμάμαι σωστά;

Ronald: Ναι, αλλά αυτό το έκανα και νωρίτερα στην ζωή μου. Επειδή μέσω της ψυχολογίας των μαζών, κατάφερνα  να χειριστώ καταστάσεις προς όφελός μου.

Δημοσιογράφος: Αυτό είναι τρομακτικό, αυτά διδάσκονται και στο Ινστιτούτο Tavistock όπως και ο έλεγχος του. Ένα παρόμοιο πρόγραμμα ήταν και το  MK Ultra, Monarch

Ronald: Ναι, αυτό είναι σωστά, αλλά αυτό ήταν άλλο μέρος της δουλειάς. Μέσα από την εκπαίδευση στη δουλειά μπήκα σε αυτό πιο βαθιά, γιατί όταν κάνεις συμφωνίες πρέπει επίσης να ξέρεις να χειραγωγείς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Πρέπει να ξέρεις πως να χειριστείς πολλά πράγματα επειδή τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί όπως είναι. Όλα πρέπει να φαίνονται διαφορετικά. Μαθαίνεις να βλέπεις τους ανθρώπους σαν κοπάδι από πρόβατα. Βάζετε ένα ζευγάρι ποιμενικών σκύλων Border Collies και τα οδηγείτε προς την κατεύθυνση που θέλετε. Και για να είμαι ειλικρινής μαζί σας, εξακολουθώ να βλέπω ακόμα τι συμβαίνει γύρω μου. Οι άνθρωποι εξακολουθούν, μέσω των ίδιων μεθόδων που χρησιμοποιούσαμε, να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο. Και εξακολουθεί να λειτουργεί. Οι άνθρωποι εξακολουθούν να μην καταλαβαίνουν πώς λειτουργεί αυτό το πρόγραμμα και εξακολουθούν να είναι υπνωτισμένοι εφόσον έχουν «τη μπύρα τους» και οτιδήποτε άλλο που τους κρατάει  πλήρως απορροφημένους, εξάλλου είναι και ένας μηχανισμός επιβίωσης. Έτσι λειτουργεί το πρόγραμμα και βλέπεις πόσο εύκολο είναι να κοντρολάρεις τους ανθρώπους προς μια κατεύθυνση, όταν είστε αυτός που τραβάει τις χορδές.

Δημοσιογράφος: Μαζική ψυχολογία.

Ρόναλντ: Ναι. Πολύ αργότερα με όλες αυτές τις μελέτες βρέθηκα μπροστά σε  ένα έγγραφο, το οποίο ισχυρίζονται ότι τα πρωτόκολλα της Σιών ήταν μια σκευωρία και ψέμα. Σήμερα συστήνω σε όλους να διαβάσουν ολόκληρα τα πρωτόκολλά «αυτό το βαρετό έγγραφο». Απλά εξετάστε το καλά και θα καταλάβετε.

Δημοσιογράφος: Μιλάμε δηλαδή και για τον Σιωνισμό…

Ρόναλντ: Ναι, φυσικά. Αν διαβάσετε τα πρωτόκολλα της Σιών και τα μελετήσετε πραγματικά και καταλάβετε, τότε είναι σαν να διαβάζετε την εφημερίδα της καθημερινής ζωής. Πώς από τη θέση της εξουσίας και της απόλυτης κυριαρχίας όλα αυτά που περιγράφονται έχουν γίνει κυριολεκτικά, αλλά οι άνθρωποι επειδή δεν αντέχουν την αλήθεια, δεν συνειδητοποιούν ποια είναι η πραγματικότητα.

Δημοσιογράφος: Και όλοι έχουμε πάθει πλύση εγκεφάλου. Αν τολμήσεις να πεις ότι είσαι εναντίον του Σιωνισμού, τότε σου κολλάνε την ταμπέλα του αντισημίτη.

Ronald: Το κακό, μπορείς να πεις όπως θες,  Λουσιφεράνους,  Σατανιστές, ό, τι κι αν το ονομάσεις … είναι μια πραγματική οντότητα. Έχω διαπιστώσει ότι ό, τι είναι γραμμένο στη Βίβλο και όχι μόνο στη Βίβλο αλλά και σε τόσα πολλά βιβλία, υπάρχει πραγματικά ένας διαχωρισμό μεταξύ καλού και κακού και της απόκρυψης της αλήθειας που είναι το φως το καλό. Κάποιοι διαχωρίζονται  από το φως ακολουθώντας τον δικό τους δρόμο με έντονο μίσος και θυμό. Οι άνθρωποι που καταλαβαίνουν τη σοβαρότητα του θέματος είναι ελάχιστοι. Επειδή όλοι αυτοί απουσιάζουν με δύναμη μισούν ακόμα και τον εαυτόν τους. Μισούν τη δημιουργία, μισούν τη ζωή. Δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να σκέφτονται πώς να μας καταστρέψουν εντελώς, και πώς να διαχωρίσουν την ανθρωπότητα. Το διαίρην και βασίλευε είναι το σύνθημα τους. Η διάσπαση και η κατάκτηση είναι αυτό που πιστεύουν. Η ανθρωπότητα είναι μια εκδήλωση φωτός. Αυτή είναι η αληθινή δημιουργία.  Τα πολιτικά κόμματα, ο ρατσισμός και ότι άλλο χωρίζει την ανθρωπότητα και όταν αυτά παψουν ν υπάρχουν τότε  καταστέλλεται  πλήρως η ικανότητα του εχθρού, χάνει την δύναμή του. Δεν θα μπορούν όλοι αυτοί που πρεσβεύουν το κακό να σταθούν, διότι αν συμβεί αυτό, οι Λουσιφεριανοι  θα χάσουν. Τότε αυτό το τέρας, το άπληστο τέρας θα εξαφανιστεί.

Καμία φορά αναφέρω ένα περιστατικό από παλιά ενός Αμερικάνου στρατηγού που έβαζε ένα δωμάτιο ανθρώπους να μένουν στο σκοτάδι. Τα μάτια προσαρμόζονται στο σκοτάδι, αλλά δεν μπορείτε να δείτε κάτι. Ο στρατηγός τότε ξαφνικά άναβε έναν αναπτήρα, ένα μικρό φως. Λόγω του παρατεταμένου σκοταδιού, βιώνανε όλη την μικρή αυτή εκδήλωση του φωτός από ένα σημείο και μετά όλοι μπορούσαν να δουν ξανά. Και τότε τους έλεγε… “αυτή είναι η δύναμη του φωτός”.

Δημοσιογράφος: Πραγματικά όμορφο.

Ρονάλντ: Θα μπορούσα να φωνάξω ενωθείτε, ενωθείτε και όλο αυτό τότε να το πολεμήσω σιγά σιγά, αλλά αυτό το λέω τώρα, τότε ήταν μια περίοδοw που σιγά σιγά η ζωή μου κατέρρεε.

Δημοσιογράφος: Μπορείτε να μας πείτε κάτι συγκεκριμένο για αυτό;

Ρόναλντ: Άρχισα να αρνούμαι τις εργασίες. Η συνείδησή μου επέστρεψε μετά από την πρόταση που μου έκαναν να συμμετέχω σε θυσίες παιδιών στο εξωτερικό και άρχισα να αρνούμαι όλο και περισσότερο. Με την συνείδησή μου πλέον να με ελέγχει δεν μπορούσα να λειτουργήσω.

Δημοσιογράφος: Αλλά εσείς συνεχίσατε να δουλεύετε ακόμα μετά από αυτό;

Ronald: Δεν είχα άλλη επιλογή, είχα τη δική μου επιχείρηση με πολλά γραφεία και υπαλλήλους, όλα ακόμα δούλευαν ρολόι.

Δημοσιογράφος: Θα ήταν πολύ δύσκολο για σας

Ronald: Ναι, όλα έγιναν πολύ σκληρά με πολύ μεγάλη πίεση. Από την μια πλευρά παίζεις με χρήματα σε υψηλό επίπεδο, όπου δεν επιτρέπεται να κάνεις λάθη αλλιώς όλα ξαφνικά χάνονται και η επιχείρηση καταστρέφεται, όλοι οι εμπλεκόμενοι ακόμα και εγώ. Τότε είναι που αισθάνεσαι πραγματικά καθηλωμένος. Έτσι, αυτό προκαλεί πολύ άγχος παιζοντας μεγάλο ρόλο και στην αφύπνιση της συνείδησης. Με είχαν προειδοποιήσει πριν μπω σε αυτό. “Μην το κάνετε αν δεν μπορείτε να βάλετε τη συνείδησή σας 100% στην κατάψυξη”.

Δημοσιογράφος: Και τότε το συνειδητοποιήσατε αυτό;

Ρόναλντ: Ναι, τότε όταν το άκουγα γελούσα, αλλά δεν ήταν τελικά καθόλου αστείο. Δεν κατάλαβα πλήρως προς τα που θα τράβαγε αυτή η ιστορία.

Δημοσιογράφος: Και ο καταψύκτης σας ήταν απενεργοποιημένος;

Ρόναλντ: Σπασμένος. Δεν θα μπορούσα να το κάνω πια. Έτσι προσπάθησα να το δουλέψω, να συνεχίσω τις εμφανίσεις. Δεν ήξερα πώς να ξεφύγω από αυτό, ήμουν παγιδευμένος. Όλοι ήταν παγιδευμένοι. Όλα αυτά με οδήγησαν στην τελική κατάρρευση.  Το σώμα μου απλά κατέρρευσε. Το πρώτο πράγμα που είδα ήταν την μητέρα μου να κλαίει στην Εντατική.

Δημοσιογράφος: Καταλήξατε στο νοσοκομείο;

Ρόναλντ: Ναι, πραγματικά είχε έρθει το τέλος.

Δημοσιογράφος: Είχατε κυριολεκτικά καταρρεύσει;

Ρόναλντ: Ναι. Ναί. Και … εκείνη τη στιγμή δεν πίστευα σε τίποτα από μεταφυσικά, αλλά θυμάμαι πως έβλεπα, από μια γωνία, κάτω τον εαυτό μου. Είδα πως οι γιατροί ήταν από πάνω μου.

Δημοσιογράφος: Είχατε δηλαδή μεταθανάτια εμπειρία …

Ρόναλντ: Θα μπορούσατε να το ονομάσετε έτσι. Καταλάβαινα ότι δεν ήμουν στο σώμα μου, αλλά και ότι δεν είμαι μόνο το σώμα μου. Έβλεπα να είναι σκυμμένοι όλοι επάνω μου. Για αυτήν την εμπειρία που έζησα ήμουν απρόθυμος για αρκετό καιρό να μιλήσω. Πραγματικά μίλησα πολύ αργότερα. Αλλά όταν το έκανα, είχα ερευνήσει τόσα πολλά πράγματα ήδη και άρχισα να πιστεύω. Άρχισα να κατανοώ καλύτερα τον πνευματικό και τον υλικό κόσμο. Σε εκείνη το χρονικό σημείο αυτή η εμπειρία ήταν κάτι ξεχωριστό. Συνειδητοποίησα ότι δεν  είμαι μόνο ένα σώμα και ότι είναι απλά ένα σκάφος. Έτσι τα έζησα όλα αυτά, αλλά χρειάστηκε και πολύς χρόνος για να ανακάμψω.

Δημοσιογράφος: Ναι, φυσικά.

Ρόναλντ: Ναι, ήμουν ένα ναυάγιο. Πλήρες ναυάγιο. Ήμουν εντελώς καμένος. Είχα συντρίψει  το σώμα  μου και χρειάστηκε ένας χρόνο για να ανακάμψω. Δεν θέλω πραγματικά να μπω σε αυτό τώρα, αλλά στους κύκλους αυτούς βασανίστηκα σωματικά κατά τη διάρκεια της εξόδου μου. Αυτό ήταν για να σιγουρευτούν ότι ποτέ δεν θα παραβίαζα το συμβόλαιο εχεμύθειας. Έτσι λοιπόν, κατά διαστήματα με απειλούσαν με βασανιστήρια για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όλοι αυτοί οι παράγοντες , απλά αύξαναν το άγχος που βίωνα, πραγματικά πίστευα ότι γρήγορα θα ερχόταν το τέλος μου.

Δημοσιογράφος: Εννοείτε απαγωγές, ή πλύση εγκεφάλου;

Ρόναλντ: Όχι, με εξέθεσαν σε συγκεκριμένα είδη βασανιστηρίων έτσι ώστε να εξασφαλίσουν ότι δεν θα βλάψω κανέναν σε αυτούς τους κύκλους. Όλα αυτά συν έβαιναν με αυτόν τον τρόπο, οπότε το τέλος της πρώτης μου ζωής ήταν τόσο ακραίο που δεν μπορούσα να το χειριστώ πια. Δεν θα μπορούσα να το χειριστώ πια, σε καμία περίπτωση. Ωστόσο, η επιμονή μου ήταν τόσο δυνατή, που στο τέλος κατάρρευσε μόνο το σώμα μου. Αυτό ήταν … δεν ήξερα τι να κάνω πια. Δεν υπήρχαν επιλογές για μένα. Γι ‘αυτό και μερικές φορές σκέφτομαι – φυσικά τώρα το αναιρώ  – ότι θα προτιμούσα τότε , όπως και πολλοί συνάδελφοι, να είχα πάρει τον δρόμο προς τα ναρκωτικά και το αλκοόλ. Τουλάχιστον το τέλος μου θα ήταν πιο ήπιο. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι ήδη νεκροί. Παρόλο που ξέρω ότι υπάρχουν ακόμα  αχυράνθρωποι που περπατάνε γύρω μας, υπάρχουν κάποιοι που ήξερα τότε. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν ήδη φύγει. Θα ήμουν και εγώ νεκρός, αλλά είμαι ακόμα εδώ.

Δημοσιογράφος: Συνεπώς υπάρχει ακόμα κάτι που πρέπει να κάνετε …

Ρόναλντ: Ναι, υποθέτω ότι θα μπορούσα. Ωστόσο, μπορώ να πω ακόμα λίγα λόγια, αφού δεν ξέρω πόσο καιρό θα μιλάμε για τον χώρο στον οποίο βρισκόμουν. Εάν έχετε συγκεκριμένες ερωτήσεις, τότε μπορώ να απαντήσω συνοπτικά, απλά δεν ξέρω πώς.

Δημοσιογράφος: Λοιπόν, σας είμαι ευγνώμον για όλα όσα έχετε μοιραστεί μέχρι τώρα.

Ronald: Και για μένα είναι πολύ μεγάλη υπόθεση.

Διαβάστε εδώ το Δεύτερο μέρος

0
http://exitmind.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Τι σκέφτεσαι;