The Googler life style – Πέντε λόγοι που περιγράφουν ότι η Google είναι το καλύτερο μέρος για να εργαστεί κάποιος

Η Google, o γίγαντας της τεχνολογίας έχει αποδειχθεί σύμφωνα με αποκλειστικά στοιχεία της PayScale, ότι είναι το χρυσό πρότυπο για τους εργοδότες ξεπερνώντας τις 50 καλύτερες εταιρίες για να εργαστεί κάποιος στην Αμερική για το 2016.

Οι υπάλληλοι που εργάζονται στη Google έδωσαν στην εταιρεία υψηλά ποσοστά σε έρευνα της PayScale σε αρκετούς τομείς, όπως η αποζημίωση, η ικανοποίηση από την εργασία και το νόημα της εργασίας για αυτό το λόγο η Google κατατάχθηκε ως η καλύτερη εταιρεία στην Αμερική.

1.Ένα υψηλό ποσοστό των υπαλλήλων της Google λένε ότι είναι ικανοποιημένοι στη δουλειά τους.

Το PayScale αναφέρει ότι το 86% των εργαζόμενων της Google θεωρούν ότι είναι εξαιρετικά ικανοποιημένοι με τη δουλειά τους ή αρκετά ικανοποιημένοι.
Όπως εξηγεί στο βιβλίο του το αφεντικό της Google Laszlo Bock, το κλειδί για την επιτυχία της Google, οφείλεται στο ότι συνεχώς καινοτομεί, πειραματίζεται και διατηρεί τα πράγματα διασκεδαστικά.

Ένας σημαντικός συντελεστής στο μοναδικό εργασιακό περιβάλλον της Google είναι όλα τα εκπληκτικά προνόμια που έχει να προσφέρει το Googleplex,  δωρεάν υγιεινά και γκουρμέ γεύματα, εγκαταστάσεις πλυντηρίου και γυμναστικής, γενναιόδωρη γονική άδεια και επί τόπου φροντίδα παιδιών, επίσης η Google τους επιτρέπει να εργάζονται σε έργα που θεωρούν ότι είναι ενδιαφέρον και να αξιοποιούν τη δημιουργικότητά τους.

2.Οι περισσότεροι εργαζόμενοι της Google πιστεύουν ότι η δουλειά τους κάνει τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος.

Το PayScale αναφέρει ότι το 73% των εργαζομένων της Google θεωρεί ότι η δουλειά τους έχει νόημα. Όπως εξηγεί ο Bock, αυτός είναι ένας ηθικός παρά ένας επιχειρηματικός στόχος, και ένας που είναι σκοπίμως αδύνατο να επιτευχθεί. Αυτό δημιουργεί κίνητρο στους υπαλλήλους για να καινοτομούν συνεχώς και να ωθούν σε νέους τομείς.

3.Οι εργαζόμενοι της Google λένε ότι η αποζημίωσή τους είναι η καλύτερη.

Η Google προσελκύει και διατηρεί το ταλέντο με τους ανταγωνιστικούς μισθούς της. Σύμφωνα με την PayScale, ο μέσος μισθός των έμπειρων εργαζομένων είναι 140.000 δολάρια, ο δεύτερος υψηλότερος στον κατάλογο και ακόμη και οι υπάλληλοι με εμπειρία λιγότερο από ένα χρόνο κερδίζουν κατά μέσο όρο περίπου 93.000 δολάρια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι δύο άτομα με τον ίδιο ρόλο στο Google μπορούν να πληρώνονται με πολύ διαφορετικά ποσά, και αυτό είναι σκόπιμο .

4.Περισσότερο από το ένα τέταρτο των εργαζομένων του Google κάποιες φορές συνεργάζονται μέσω τηλεδιάσκεψης.

Με μία δωρεάν υπηρεσία μεταφοράς από και προς την εργασία είναι εύκολο να κατανοηθεί γιατί μόνο το 28% των υπαλλήλων εργάζονται από το σπίτι ή μέσω τηλεδιάσκεψης τον περισσότερο ή όλο τον χρόνο.

“Η εταιρεία είναι ευέλικτη”, γράφει ένας υπάλληλος που εργάζεται στην έδρα της Google στο Glassdoor. “Αν είστε τυχεροί, δεν θα έχετε έναν προϊστάμενο μικροεπιχειρήσεων
και μπορείτε να είστε κάπως ευέλικτοι ως προς τον τρόπο που εργάζεστε αλλά μην με παρεξηγήσετε θα εργαστείτε πολύ, αλλά δεν χρειάζεται να κάνετε όλα από το αλυσοδεμένο στο γραφείο σας”.

5. Ορισμένοι υπάλληλοι αναφέρουν ότι η δουλειά τους είναι χαμηλού στρες.

Ενώ το 12% των εργαζομένων που αναφέρουν η δουλειά τους δεν είναι αγχωτική, μπορεί να μην φαίνεται σημαντικό, σε σύγκριση με άλλες εταιρείες του 2015, αυτό είναι ένα σχετικά υψηλό ποσοστό, μόνο 53 εταιρείες είχαν περισσότερους εργαζομένους που αναφέρουν χαμηλά επίπεδα στρες στην εργασία.

Ίσως ένας παράγοντας στο οποίο οφείλεται τα χαμηλότερα επίπεδα άγχους είναι τα διάφορα προνόμια όπως μασάζ στο χώρο, δωρεάν μαθήματα γυμναστικής και οι συμμετοχές στο γυμναστήριο και ένα γενναιόδωρο σχέδιο διακοπών που βοηθά τους υπαλλήλους να χαλαρώσουν.
Ένας άλλος πιθανός παράγοντας σύμφωνα έναν διαχειριστή προϊόντων της Google είναι το περιβάλλον εργασίας που είναι χαλαρό και λιγότερο ανταγωνιστικό από άλλους και επιτρέπει πραγματικά την δημιουργικότητα. Για αυτό το λόγο η Google έχει καταταχθεί ως η καλύτερη εταιρία στην Αμερική.

 

 

0
http://exitmind.com/
Χωρίς ετικέτες 0 Σχόλια 0

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Τι σκέφτεσαι;