Πώς να γίνεις διάσημος στο YouTube

To YouTube προσφέρει την δυνατότητα σε πόλους να γίνουν διάσημοι, χωρίς να ξοδέψουν μια περιουσία για δημοσιότητα, απλά χρησιμοποιώντας ένα laptop,  ένα μικρόφωνο,  μια κάμερα και με ένα πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο που υπάρχει πολλές φορές προ εγκατεστημένο σε έναν υπολογιστή.

Τα άσχημα νέα είναι ότι χιλιάδες βίντεο ανεβαίνουν κάθε μέρα στον YouTube με αποτέλεσμα αυτοί που φορτώνουν για πρώτη φόρα το δικό τους βίντεο, να έχουν να αντιμετωπίσουν μεγάλο ανταγωνισμό που πολλές φορές τους οδηγεί σε αποτυχία. Είναι σημαντικό λοιπόν για κάποιον να ξέρει πως πρέπει να προετοιμάσει το περιεχόμενο του βίντεο ώστε να είναι ευχάριστο και πρωτότυπο, όπως και να μάθει τακτικές βελτίωσης και προώθησης του καναλιού του, προκειμένου να μεγαλώσει το ποσοστό θεατών και των συνδρομητών.

Το πρώτο βήμα είναι να δημιουργήσουμε ένα κανάλι στο YouTube .

Αν έχουμε ένα Gmail λογαριασμό μπορούμε πολύ εύκολα να συνδεθούμε στο κανάλι μας και να ανεβάσουμε τα πρώτα βίντεο. Καλό θα ήταν να φτιάξουμε ένα όμορφο banner και λογότυπο, όπως και ένα feature βίντεο (επιλεγμένο περιεχόμενο ή διαφήμιση) που να εξηγούμε τι μπορεί να δει ή να μάθει κανείς  από το κανάλι.

Πριν αρχίσετε θυμηθείτε 

Επικεντρωθείτε στο ταλέντο σας

Δείτε τι σας αρέσει να κάνετε.  Αν έχετε καταπληκτική φωνή αρχίστε να τραγουδάτε, αν είστε καλός στις αφηγήσεις αρχίστε να παρουσιάζετε διάφορα πράγματα, αν σας αρέσουν τα μαθήματα αρχίστε να παράγετε online εκπαιδευτικά σεμινάρια. Μπορείτε να κάνετε παρωδίες και από άλλα βίντεο που υπάρχουν στο YouTube, παράδειγμα μια σειρά με τα top 10 βίντεο από διάφορες κατηγορίες. Αν χαρίζετε γέλιο στην παρέα  μπορείτε να γυρίσετε κωμικά βίντεο που θα αρέσουν σε πολλούς. Είστε παθιασμένος με κάτι, μπορείτε να κάνετε βίντεο με συμβουλές και λύσεις  γι’ αυτό που κάνετε. Π.χ Αν σας αρέσουν οι κατασκευές μπορείτε να κατασκευάζετε διάφορα πράγματα και να το δείχνετε σε βίντεο. Κάντε κρητικές για διάφορα προϊόντα unboxing and reviews… δες τον Έλληνα Unboxing Specialist και πάρε ιδέες για το δικό σου κανάλι.

Πάρτε γεύση για το τι είναι δημοφιλές στο YouTube

Άνοιξε ένα παράθυρο σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης και κοιτάξτε τα YouTube trending page, ψάξτε να βρείτε  στο Google trends τι είναι δημοφιλές στα βίντεο. Να έχετε στο νου σας ότι ο κόσμος προτιμά να βλέπει βίντεο στο ίντερνετ που του εξεγείρουν την φαντασία και την περιέργεια και τον βοηθάνε να χαλαρώσει. Μετά από μια κουραστική μέρα στην δουλειά θα ήθελα να δω κάτι που να γελάσω και να περάσει η ώρα. Δεν είναι τυχαίο που η ώρα αιχμής είναι κατά τις 12 το μεσημέρι που όλοι έχουν αρχίσει και χαλαρώνουν επειδή πλησιάζει μεσημέρι. Δεν είναι τυχαίο ότι τα μουσικά βίντεο έχουν τα περισσότερα views.

Το επόμενό βήμα είναι να επιλέξουμε τον κατάλληλο εξοπλισμό, αν θέλουμε να επιτύχουμε καλή ανάλυση στα βίντεο μαζί με επαγγελματικό ήχο.

Υπάρχουν πολλές κάμερες που μπορούμε να εμπιστευτούμε για αυτή την δουλειά. Μπορείτε βέβαια να τραβήξετε βίντεο και με ένα καλό κινητό η web cam, αν θέλετε όμως να κάνετε την διαφορά θα πρέπει να ξοδέψετε λίγα χρήματα παραπάνω για μια καλή HD κάμερα με ένα πολύ καλό  DSLR. Αυτές οι κάμερες παράγουν υψηλής  ποιότητάς βίντεο και θα σας φέρουν ποιο πολλούς συνδρομητές στο κανάλι σας.

Ποιο είναι το κατάλληλο πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο

Μερικά από τα παρακάτω  προγράμματα κάνουν πολύ καλά την δουλειά τους καλύπτοντας ακόμα και τους ποιο απαιτητικούς χρήστες : Final Cut Pro 7, Sony Vegas Pro, Camtasia Studio 8, Pinnacle Studio 20, Adobe Premiere Pro, iMovie, Windows Movie Maker, Avid

Ο  youtuber: https://www.youtube.com/user/firekreve2j/featured  χρησιμοποιει τον σχετικό εξωπλισμό που αναγράφεται

Camera: Canon 700-D

Microphone: Neumann TLM 103 / Rode VideoMic Pro

Editing Software: Sony Vegas 13 Pro

0
http://exitmind.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Τι σκέφτεσαι;