Άν η σελίδα της επιχείρησής σας αργεί να φορτώσει, σίγουρα θα δείτε το παρακάτω μήνυμα απο την Google

Γιάννης Ελευθεριάδης απο Επιχειρείν Αλλιώς

Google αποστέλλει προειδοποιήσεις σχετικά με σελίδες που αργούν να φορτώσουν

Η Google αποστέλλει προειδοποιήσεις στους webmasters του Search Console, ενημερώνοντάς τις σελίδες που αργούν να φορτώσουν.

Αυτό που καθιστά ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες αυτές τις προειδοποιήσεις, είναι τα δεδομένα μετρήσεων από την Έκθεση εμπειρίας χρήστη του Chrome που θα αναφέρουμε παρακάτω: μετρήσεων:

Πρώτο είναι το Contentful Paint: Το σημείο αμέσως μετά την πλοήγηση όταν η σελίδα αρχίζει και διαγράφεται στον Browser.

Πρώτο Περιεχόμενο Paint

Το First Contentful Paint ενεργοποιείται όταν οποιοδήποτε περιεχόμενο είναι ζωγραφισμένο – δηλαδή κάτι που ορίζεται στο DOM (Model Object Model). Αυτό θα μπορούσε να είναι κείμενο, εικόνα ή καμβάς rendering.

Διαδραστικός χρόνος: Ο χρόνος που η σελίδα εχει φορτώσει και είναι έτοιμη να δεκτεί από τον χρήστη κάποια ενέργεια.

Πρώτη καθυστέρηση εισόδου: Η χρονική στιγμή που ένας χρήστης, αρχικά αλληλεπιδρά με έναν ιστότοπο, με την ώρα που ένα πρόγραμμα περιήγησης είναι σε θέση να ανταποκριθεί σε αυτήν την αλληλεπίδραση.

Πρόκειται για ολοκαίνουργιες μετρήσεις που η ομάδα του Google Chrome πειραματίζεται απο φέτος.

Οι τελευταίες προειδοποιήσεις της Google από το Search Console αποτελούν ένδειξη ότι παρακολουθεί αυτές τις μετρήσεις και τις χρησιμοποιεί για να μετρήσει την ταχύτητα της σελίδας.

Με αυτά τα καινούρια δεδομένα ίσος καποιο SEO να μην είναι εξοικειωμένοι, γι’ αυτό θα πρεπει να δώσουν μεγαλύτερη έμφαση στις νέες μετρήσεις.

Στη συνέχεια, η Google προσφέρει τις ακόλουθες συστάσεις για να διορθώσετε το πρόβλημα:

  • Χρησιμοποιήστε το Εργαλείο Light house για να ελέγξετε τις σελίδες σας
  • Διορθώστε τις σελίδες με την χαμηλή απόδοση
  • Ενημερώστε τον χάρτη ιστότοπου (site map)

Εναλλακτικά, μπορείτε να κρίνετε μόνοι σας αφού έχετε διαβάσει πλήρως την προειδοποίηση της Κονσόλας αναζήτησης της Google:

Η Google έχει παρατηρήσει ότι η απόδοση του ιστότοπού σας είναι κάτω από το μέσο όρο. Τα αποτελέσματα δεδομένων μέτρησης χρήστη από την Αναφορά από την εμπειρία χρήστη του Chrome δείχνουν ότι οι σελίδες στον ιστότοπό σας είναι αργές και δυσκολεύουν την αλληλοεπίδραση με τον χρήστη. Αυτό μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στις μετρήσεις για την επιχείρησή σας και μπορεί να προκαλέσει απογοήτευση των χρηστών.

Η ταχύτητα είναι ένας παράγοντας κατάταξης τόσο για τα αποτελέσματα αναζήτησης για κινητά όσο και για υπολογιστές. Παρόλο που δεν αποκαλύπτουμε τους ακριβείς παράγοντες που χρησιμοποιούνται για την κατάταξη, σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε μια ποικιλία μετρήσεων για να κατανοήσετε την απόδοση του ιστότοπού σας, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου περιεχομένου paint **, του χρόνου διαδραστικότητας και της πρώτης καθυστέρησης εισαγωγής.

Μπορείτε να δείτε ένα παράδειγμα προειδοποίησης στο Twitter του Oliver HG Mason:

1
http://exitmind.com/
Χωρίς ετικέτες 1