Έλληνας αρχιτέκτονας επαναπροσδιορίζει τον Ουρανοξύστη σχεδιάζοντας κτίρια σε σχήμα U

Τελικά δεν είναι προς τα επάνω ο μονός τρόπος για να συνεχίσουμε να φτιάχνουμε ψηλά κτήρια. Ένα καινούριο σχέδιο ενός Έλληνα αρχιτέκτονα για έναν ουρανοξύστη στον Μανχάταν φέρνει τα πάνω κάτω σε αυτά που ξέραμε μέχρι τώρα για την κατασκευή μεγάλων κτιρίων

Σύμφωνα με τον Αρχιτέκτονα Ιωάννη Οικονόμου, η νομοθεσία δόμησης της  Νέας Υόρκης προτρέπει τους αρχιτέκτονες να εξερευνήσουν νέους τρόπους για την κατασκευή νέων κτιρίων με μεγαλύτερο ύψος. Για το σκοπό αυτό, το Oiio Studio του Έλληνα Αρχιτέκτονα διερευνά νέους τρόπους κατασκευής αντικαθιστώντας το ύψος με το μήκος, δίνοντας στο κτίριο μορφή καμπύλης U.

Εκτός του ότι θα είναι μια νέα προσθήκη στο εντυπωσιακό ορίζοντα του Μανχάταν, η νέα δομή του κτηρίου  –  που ονομάστηκε Beg Bend – θα μπορούσε ουσιαστικά να είναι μία βιώσιμη αρχιτεκτονική λύση, που θα αντιμετώπιζε το πρόβλημα του περιορισμού ύψους των κτιρίων στην πόλη. Θα μπορούσε ακόμη να είναι μια απάντηση στην ακριβή στέγαση της πόλης, αξιοποιώντας  παράλληλα τον περιορισμένο χώρο.

Το κτίριο φαίνεται ότι θα είναι 4.000-πόδια-μακρύ, με επένδυση γυαλί. Θα είναι επίσης εξοπλισμένο με έναν ανελκυστήρα που μπορεί να ταξιδέψει σε καμπύλες, οριζόντια, και σε συνεχόμενους βρόχους.

«Αν καταφέρουμε να λυγίσουμε την δομή, αντί να παρακάμψουμε τους κανόνες οριοθέτησης της Νέας Υόρκης θα είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε ένα από τα πιο σημαντικά κτίρια στο Μανχάταν. Το μεγαλύτερο κτίριο στον κόσμο.»

0
http://exitmind.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Τι σκέφτεσαι;