Charitywater – Χάρισε την χαρά σε ανθρώπους που δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό

Έχεις σκεφτεί ποτέ, εκεί που πίνεις ξέγνοιαστος νερό στο σπίτι σου ή το χρησιμοποιείς  για να πλύνεις το αυτοκίνητό και να ποτίσεις τον κήπο, ότι ένας στους δέκα κατοίκους στον κόσμο δεν έχει πρόσβαση σε καθαρό νερό και δεν μπορεί να καλύψει ούτε τις βασικές του ανάγκες. Πολλοί από αυτούς περπατάνε 2 με 4 ώρες για να βρουν μια πηγή ή λίμνη με βρόμικο νερό, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους.

663 Million from charity: water on Vimeo.

Θα μπορούσε όμως όλο αυτό να αλλάξει αν εμείς που το έχουμε και το σπαταλάμε , φροντίζαμε με λίγα χρήματα  να έρθει και σε αυτούς που το έχουν ανάγκη για να ζήσουν.

Γι’ αυτό τον σκοπό, πολλοί μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί έχουν βάλει ως στόχο, να φέρουν το νερό κοντά στις κοινότητες που αντιμετωπίζουν εξαιρετικό πρόβλημα και που η μόλυνση των υδάτων είναι μεγάλη.

Η Charity Water, όπως μας λέει ο Scott Harrison ιδρυτής του οργανισμού,  φροντίζει  να μην πάει τίποτα χαμένο από τις δωρεές των ανθρώπων που νοιάζονται και βοηθούν στην παγκόσμια κρίση του νερού.

Είμαστε παθιασμένοι με αυτό που κάνουμε, όλες οι υποδομές χρηματοδοτούνται 100% από δωρεές του κόσμου και ούτε ένα cent δεν πάει χαμένο.

Το 2004 άφησα την Νέα Υόρκη για να μετακομίσω στην Δυτική Αφρική. Μέχρι τότε ζούσα μία ανιαρή και άδεια ζωή μέσα στις ανέσεις και στην καλοπέραση. Προμόταρα για χρόνια νυχτερινά μαγαζιά και οργάνωνα επιδείξεις μόδας. Ήμουν ένας αλαζόνας και εγωιστής χωρίς να σκέφτομαι τις ανάγκες των άλλων. Μετά απο μια πνευματική πτώχευση, ήθελα απεγνωσμένα να αναβιώσω μέσα μου την χαμένη χριστιανική πίστη με κάποια δράση.

Αμέσως βρήκα ενασχόληση στο «Καράβι του Ελέους»  MERCY SHIPS, έναν οργανισμό που προσφέρει Ιατρική βοήθεια στα φτωχά κράτη του κόσμου και όλα αυτά μέσα σε ένα πλοίο. Εξετάσεις,  χειρουργεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ότι έχει ένα κανονικό νοσοκομείο υπήρχαν εκεί.  Γνωστοί γιατροί και εθελοντές άφησαν την άνετη ζωή τους για να αφιερωθούν στον έργο αυτό. Ανακάλυψα 25 Χρόνια απίστευτης προσφοράς που δεν ήταν γνωστή στον υπόλοιπο κόσμο. Αμέσως δεκτικά την θέση του φωτογράφου και ταξίδεψα στην Αφρική όπου ερωτεύτηκα την Λιβερία, μία χώρα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και καθαρό πόσιμο νερό. Οι 1.2 εκατομμύρια κάτοικοι ζούσαν σε τρομερή φτώχια με πολλές αρρώστιες.

Όλα αυτά τα χρόνια είδα τον πόνο των ανθρώπων και τα πραγματικά τους προβλήματα. Έμαθα από αυτούς, να είμαι ποιο θαρραλέος και να έχω πραγματική υπομονή και επιμονή.

Για μένα η ανθρωπιστική βοήθεια, δεν είναι μια πράξη επίδειξης ελέους και δύναμης ενός δυνατού σε έναν αδύνατο. Είναι ο τρόπος που κάποιος μπορεί, με τον πλούτο και την δύναμη που διαθέτει, να επηρεάσει και να βοηθήσει τον άλλο να αλλάξει προς το καλλίτερο για να μπορέσει κάποια στιγμή να σταθεί στα πόδια του, όπως στην παραβολή του καλού Σαμαρείτη .

Από το 2006 μέχρι τώρα, το Charity Water έχει προσελκύσει δεκάδες χιλιάδες δωρητές, που έχουν χρηματοδοτήσει 22,936 έργα πόσιμου νερού, με 7.015.189 νοικοκυριά να έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό. Υπάρχουν 25 συνεργάτες σε όλο τον κόσμο σε 24 χώρες.

Όταν κάποιος γίνει σπόνσορας σε ένα από τα projects, λαμβάνει συνεχώς ενημέρωση για την πορεία του έργου και αναφορές με στοιχεία και φωτογραφίες όπως και συντεταγμένες GPS για τις θέσεις που βρίσκονται οι πηγές.
Μαθέ πως μπορείς να γίνεις και εσύ δωρητής.. βάζοντας ένα μικρό λιθαράκι στην προσπάθεια καταπολέμησης της κρίσεως του νερού.

Στείλε στους φίλους σου μήνυμα, την μέρα των γενέθλιων σου και ζήτα τους αντί για δώρο, να κάνουν μια μικρή δωρεά στο Charity Water.

Μάθε πώς μπορείς να στήσεις μία καμπάνια με τους φίλους σου, και να μαζέψεις χρήματα για το Charity Water.

Κάνε μόνος σου δωρεά ένα χρηματικό ποσό εφάπαξ ή κάθε μήνα

Γίνε σπόνσορας σε ένα υπάρχον project.

 

0
http://exitmind.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Τι σκέφτεσαι;