Έρχονται οι πληρωμές με βιομετρικά στοιχεία απο την Mastercard

Ο γίγαντας πληρωμών #Mastercard λανσάρει τα αμφιλεγόμενα βιομετρικά συστήματα πληρωμών, επιτρέποντας στους χρήστες να πληρώνουν με το κούνημα του χεριού ή με ένα μορφασμό σε μια κάμερα.

Η Mastercard θα λανσάρει τα βιομετρικά σύστημα πληρωμών για να επιταχύνει τον χρόνο ολοκλήρωσης αγοράς και να μειώσει τις ουρές. Ισχυρίζεται επίσης ότι τα βιομετρικά συστήματα είναι πιο ασφαλή και υγιεινά από τις χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες.

Το Biometric Checkout είναι το επόμενο βήμα της Mastercard στην εξέλιξη των πληρωμών, μαζί με μια σειρά πρόσφατων καινοτομιών, όπως το Shop Anywhere, το Enhanced Contactless (ECOS) και το Cloud Point of Sale, τα οποία έχουν κυκλοφορήσει για να παρέχουν στους καταναλωτές και τους εμπόρους ευελιξία, χωρίς καθυστερήσεις με ασφάλεια και περισσότερη εμπειρία στο κατάστημα.

Μόλις κάποιος κάνει την εγγραφή, δεν υπάρχει λόγος να ψάχνει για κάρτες στην τσέπη ή την τσάντα του και να καθυστερεί. Οι καταναλωτές μπορούν απλώς, να ελέγξουν τον λογαριασμό τους και να χαμογελάσουν σε μια κάμερα ή να κουνήσουν το χέρι τους, πάνω από έναν αναγνώστη για να πληρώσουν κανονικά. Η νέα τεχνολογία εξασφαλίζει, μια γρήγορη και ασφαλή εμπειρία ολοκλήρωσης αγοράς, ενώ παράλληλα δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να επιλέξουν πώς θέλουν να πληρώσουν. Για τους εμπόρους, τα οφέλη είναι επίσης σημαντικά, με ταχύτερους χρόνους συναλλαγών ακόμα και αγορές μέσω eshop, μικρότερες ουρές στα καταστήματα και αυξημένη ασφάλεια. Το σύστημα πληρωμών μπορεί να ενσωματωθεί σε προγράμματα αφοσίωσης CRM που βοηθάει τους καταναλωτές να βρουν προϊόντα που μπορεί να τους ενδιαφέρουν με βάση τις προηγούμενες αγορές.

Η Mastercard θα δοκιμάσει τα πρώτα βιομετρικά της συστήματα στη Βραζιλία, σε πέντε σούπερ μάρκετ St Marche, στην πόλη του Σάο Πάολο. Οι ενδιαφερόμενοι χρήστες μπορούν να καταχωρήσουν τα βιομετρικά τους στοιχεία μέσα απο μια εφαρμογή ή σε ένα κατάστημα με το Mastercard Payface.

Σύντομα το σύστημα θα λανσαριστεί σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο και σε αγορές όπως στην Ασία, την Αφρική και τη Λατινική Αμερική. Το σύστημα θα βοηθήσει τη Mastercard να αξιοποιήσει τη βιομηχανία βιομετρικής τεχνολογίας, η αξία της οποίας θα ξεπεράσει τα 18 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2026, σύμφωνα με την KBV Research.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία το 74% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει «θετική στάση» απέναντι στα βιομετρικά στοιχεία.

Η Mastercard απαντά σε αυτούς που ανησυχούν για την χρήση και την ασφάλεια των βιομετρικών στοιχείων ότι ο κωδικός πρόσβασης μπορεί να αλλάξει, το χαμόγελο και το σκανάρισμα του χεριού σας όχι. Άλλοι φοβούνται ότι τα συστήματα θα συλλέγουν και θα αποθηκεύουν δεδομένα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση των χρηστών.

Αν και φαίνεται ότι η Mastercard έχει λάβει μέτρα για την προστασία και την κρυπτογράφηση αυτών των δεδομένων, καθώς οι βιομετρικές πληρωμές γίνονται πιο συνηθισμένες, η χρήση τέτοιων δεδομένων είναι πιθανό να εξελιχθεί και αναπόφευκτα θα γίνει δυσκολότερη η προστασία του απόρρητο.

Πηγές: https://www.mastercard.com, https://reclaimthenet.org/

0
http://exitmind.com/