Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πόσο αποτελεσματικές μπορεί να είναι οι φυσικές μέθοδοι θεραπείας καρκίνου;

Πριν από 20 περίπου χρόνια, η μητέρα μου διεγνώσθη με καρκίνο του μαστού. Αυτό ακουγόταν τρελό για την οικογένειά μου εκείνη τη χρονική περίοδο καθώς η μητέρα μου ήταν γυμνάστρια και κολυμβήτρια και πάντα θεωρείτο «υγιής».

Σε συνέχεια της διάγνωσής της, ακολούθησε την συμβουλή του ογκολόγου της στην κλινική Cleveland και έκανε μαστεκτομή και πολλούς κύκλους χημειοθεραπειών. Ακόμα θυμάμαι ότι έβλεπα τα μαλλιά της να πέφτουν και να σκέφτομαι ότι γέρασε κατά 10 χρόνια μόλις λίγες εβδομάδες μετά τη χημειοθεραπεία.

Δόξα τω Θεώ, μετά από όλες τις θεραπείες διεγνώσθη ως απαλλαγμένη από τον καρκίνο και υγιής. Αλλά για αρκετά χρόνια μετά ήταν άρρωστη όσο ποτέ στη ζωή της και υπέφερε από δυσκοιλιότητα, κάντιντα, κατάθλιψη και σύνδρομο χρόνιας κόπωσης .

Τότε, μετά από περίπου εννέα χρόνια από την πρώτη διάγνωση, ένα τρομερό γεγονός συνέβη: Διεγνώσθη και πάλι με καρκίνο. Εκείνη τη περίοδο είχα δουλέψει πάνω στο τομέα της φυσικής υγείας, κι έτσι όταν πήγα στο σπίτι, προσευχηθήκαμε μαζί και συζητήσαμε για τον καλύτερο τρόπο αντιμετώπισης. Αποφάσισε να ακολουθήσει φυσικές μεθόδους θεραπείας επικεντρώνοντας στη διατροφή και αλλαγές τρόπου ζωής.

Η μητέρα μου άρχισε να ακολουθεί ένα καθαρά φυσικό πλάνο που περιλάμβανε: χυμό λαχανικών, προβιοτικές τροφές, συμπληρώματα ενίσχυσης του ανοσοποιητικού, τεχνικές μείωσης του άγχους και προσευχή.  Και μετά από μόλις τέσσερις μήνες οι όγκοι στους πνεύμονες είχαν συρρικνωθεί σημαντικά και μόλις ένα χρόνο μετά διεγνώσθη πάλι ως απαλλαγμένη από τον καρκίνο και υγιής. Έχουν περάσει τώρα 10 χρόνια και η μητέρα μου έκλεισε πρόσφατα τα 60 της χρόνια – και είναι στη καλύτερη φάση της ζωής της, κάνει τακτικά θαλάσσιο σκι, τρέχει και δυναμώνει συνεχώς.

Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω το εξής: Δεν υποστηρίζω ότι αυτό που κάναμε με τη μητέρα μου αποτελεί θεραπεία κατά του καρκίνου. Αλλά πιστεύω ότι αυτές οι φυσικές θεραπείες είτε από μόνες τους είτε σε συνδυασμό με συμβατικές ιατρικές μεθόδους, μπορούν να βοηθήσουν το σώμα στη διαδικασία θεραπείας.

Συχνά με ρωτούν : «Τι ακριβώς έκανε η μητέρα σου;» Παρακάτω θα βρείτε τις φυσικές μεθόδους θεραπείας καρκίνου και τακτικές που ακολούθησε για να θεραπέψει το σώμα της.

Οι Αποτελεσματικότερες Θεραπείες κατά του Καρκίνου


Η θεραπεία του Γκέρσον και οι χυμοί

Βλέπω σ ’αυτόν έναν από τους διαπρεπέστερους ιδιοφυείς στην Ιστορία της Ιατρικής. Πολλές από τις βασικές ιδέες του υιοθετήθηκαν χωρίς να συνδέεται το όνομά του μ ’αυτές. Ωστόσο, πέτυχε περισσότερα από αυτά που φαίνονταν δυνατά υπό δύσκολες συνθήκες. Αφήνει μια κληρονομιά η οποία επιτάσσει προσοχή και η οποία θα του αποδώσει τη σωστή του θέση. Αυτοί που θεράπευσε θα επιβεβαιώσουν τώρα την ορθότητα των ιδεών του.

Δρ. Αλμπερτ Σβέιτζερ (Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης -1952)

 Για ποιόν μιλούσε ο  Αλμπερτ Σβέιτζερ;

Έκανε λόγο για τον Δρ. Μαξ Γκέρσον ο Αμερικανός γιατρός που γεννήθηκε στη Γερμανία, ο οποίος ανέπτυξε μια από τις αποτελεσματικότερες φυσικές θεραπείες του καρκίνου πριν από περισσότερο από 90 χρόνια.  Ονομάστηκε «Θεραπεία του Γκέρσον» , ο Δρ. Γκέρσον βοήθησε εκατοντάδες καρκινοπαθείς να ενεργοποιήσει τον απίθανο μηχανισμό του σώματος να αυτό-θεραπεύεται συστήνοντας:

 • Οργανικές τροφές και τροφές βασισμένες στη χορτοφαγία
 • Ακατέργαστους χυμούς
 • Κλύσματα καφέ
 • Συκώτι μοσχαριού
 • Φυσικά συμπληρώματα

Κατά τη διατύπωση του Ινστιτούτου Γκέρσον:

Κατ’αυτή τη συνολική προσέγγιση του σώματος προς θεραπεία, η θεραπεία του Γκέρσον ενεργοποιεί εκ νέου την καταπληκτική ικανότητα του σώματος να αυτό-θεραπεύεται χωρίς επιβλαβής παράπλευρες συνέπειες. Αυτή η ισχυρή φυσική θεραπεία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα ώστε να θεραπεύει τον καρκίνο, την αρθρίτιδα, καρδιακές παθήσεις, αλλεργίες και πολλές άλλες εκφυλιστικές ασθένειες.

Πως λειτουργεί η Θεραπεία του Γκέρσον :

Η Θεραπεία του Γκέρσον στοχεύει στις ποιο σημαντικές μεταβολικές απαιτήσεις του σώματος. Με ποιο τρόπο; Είτε το πιστεύετε είτε όχι, αυτή η θεραπεία επιτρέπει την συγκράτηση των διατροφικών πλεονεκτημάτων που ισούται με την κατανάλωση 7-9 κιλών βιολογικών φρούτων και λαχανικών καθημερινά!

 

Αναλυτικά:

 • Η Διατροφή του Γκέρσον : Κατανάλωση βιολογικών προϊόντων και ξηρών καρπών και σπόρων, η δίαιτα του Γκέρσον είναι ιδιαίτερα πλούσια σε βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και ένζυμα. Έχει επίσης πολύ χαμηλά λιπαρά,  πρωτεΐνες και νάτριο. Το πλάνο γεύματος που προτείνεται στους καρκινοπαθείς είναι να πίνουν 13 ποτήρια φρεσκοστυμμένου φυσικού χυμού, να τρώνε 3 πιάτα με κύριο συστατικό τα λαχανικά και μόνο φρέσκα φρούτα σε καθημερινή βάση. Επίσης, η δίαιτα Γκέρσον προτείνει την κατανάλωση ωμού βοδινού συκωτιού ως η θρεπτικά πλουσιότερη τροφή στη γη και πολύ πλούσια σε βιταμίνη Β12.
 • Χυμοί: Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Γκέρσον, «οι φρεσκοστυμμένοι χυμοί ακατέργαστης τροφής αποτελεί τον ευκολότερο και αποτελεσματικότερο τρόπο υψηλής ποιότητας διατροφής». Για την καταπολέμηση του καρκίνου, οι καρκινοπαθείς καλούνται να πίνουν χυμούς από φρέσκα λαχανικά κάθε μέρα, συμπεριλαμβανομένων ακατέργαστων καρότων , μήλων και χυμών πράσινων φύλλων. Για την διατήρηση των θρεπτικών συστατικών ο χυμός θα πρέπει να ετοιμάζεται ωριαία με τη χρήση αποχυμωτή 2 βημάτων ή αργής σύνθλιψης με ξεχωριστή υδραυλική πρέσα. Αυτό βοηθά στην αποφυγή μετουσίωσης – όταν οι βιταμίνες, τα μεταλλικά στοιχεία και τα ένζυμα καταστρέφονται. (Οι περισσότεροι μηχανισμοί αποχυμωτών περιστρέφονται τόσο γρήγορα που ο χυμός θερμαίνεται  τόσο που αποστειρώνεται!)
 • Αποτοξίνωση: Η θεραπεία του Γκέρσον χρησιμοποιεί κλύσματα καφέ ως πρωταρχική μέθοδο αποτοξίνωσης του σώματος ενισχύοντας το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα. Οι καρκινοπαθείς θα πρέπει να το κάνουν έως και πέντε φορές την ημέρα. Η σημασία διατήρησης του σώματος απαλλαγμένο από τοξίνες τονίζεται από την κόρη του Δρ. Γκέρσον, Σαρλότ:

Από τη στιγμή που κάποιος ασθενής τίθεται σε ολοκληρωτική θεραπεία, η συνδυασμένη επίδραση της τροφής, των χυμών και τα φάρμακα κάνουν το ανοσοποιητικό να επιτίθεται και να εξουδετερώνει τους καρκινικά κύτταρα και επίσης να απομακρύνει συγκεντρωμένους ιστούς από το σώμα. Αυτή η μεγάλη εκκαθάριση ενέχει τον κίνδυνο να επιβαρύνει και να δηλητηριάσει  το συκώτι- που είναι και το ποιο σημαντικό όργανο αποτοξίνωσης και το οποίο σ ’έναν καρκινοπαθή είναι ήδη επιβαρυμένο και εξασθενημένο.

 • Συμπληρώματα – Η Θεραπεία του Γκέρσον συνιστά τις ακόλουθες βιολογικές φαρμακευτικές θεραπείες:
 • Διάλυμα Lugol
 • Παγκρεατικά ένζυμα
 • Μίγμα καλίου
 • Θυρεοειδική ορμόνη
 • Βιταμίνη Β12

Δίαιτα Budwig

Κατά το πέρασμα των χρόνων άκουσα πολλές διαφορετικές συμβουλές και όταν άκουσα για τη δίαιτα της Δρ. Budwig ήμουν επίσης πολύ επιφυλακτικός μέχρι που τη δοκίμασα. Πολλές ανεξάρτητες κλινικές μελέτες πάνω στο καρκίνο που δημοσιεύθηκαν σε σημαντικά ιατρικά περιοδικά παγκοσμίως επιβεβαιώνουν τα ευρήματα του Δρ. Budwig. Πριν από περισσότερα από 40 χρόνια, ο Δρ. Budwig παρουσίασε ξεκάθαρα και πειστικά στοιχεία, τα οποία είχαν επιβεβαιωθεί από εκατοντάδες σχετικές δημοσιευμένες επιστημονικές έρευνες έκτοτε, ότι στα λιπαρά οξέα βρισκόταν η κύρια απάντηση στο πρόβλημα του καρκίνου.  Δρ. Robert E. Wilner (Η Λύση για τον Καρκίνο/The Cancer Solution)

To 1952, η Δρ. Johanna Budwig διατελούσε ως Ειδική φαρμακολογίας και επί λιπιδίων για λογαριασμό της Γερμανικής Κυβέρνησης και θεωρείτο ως πρωτοστάτης σε θέματα σχετικά με τα λίπη και τα έλαια. Κατά τη διάρκεια της έρευνάς της διαπίστωσε ότι πολλά από τα συμβατικά κατεργασμένα λίπη και τα υδρογονωμένα έλαια κατέστρεφαν τις μεμβράνες των κυττάρων και αυτό προκαλούσε ασθενή κύτταρα και τοξικότητα.

Με τη δημιουργία ειδικής δίαιτας – σ ’αυτή τη περίπτωση της δίαιτας Budwig –    για την αντιμετώπιση αυτής της διαδικασίας που προκαλεί καρκίνο, η Δρ. Budwig ισχυρίστηκε ότι είχε πάνω από 90% επιτυχία σε περίοδο μεγαλύτερης των 50 ετών.  

Πως δουλεύει η δίαιτα Budwig

Όταν τα νεκρά κατεργασμένα λίπη και έλαια αντικαθίστανται με ζωογόνα ακόρεστα/κορεσμένα  λιπαρά οξέα, τα κύτταρα επαναδομούνται και ανανεώνονται. Η Δρ. Budwig διαπίστωσε ότι με την κατανάλωση μίγματος νωπών άπαχων τυριών, λιναρόσπορου και λινελαίου έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Όταν το νωπό άπαχο τυρί (το οποίο είναι πλούσιο σε θειική πρωτεΐνη και κορεσμένα λίπη) και το λινάρι (το οποίο είναι πλούσιο σε ακόρεστα λιπαρά οξέα) συνδυάζονται με αυτό τον τρόπο, το σώμα μπορεί να απορροφήσει αυτά τα ζωτικά θρεπτικά συστατικά ευκολότερα και γρηγορότερα.

Η ‘’Εξελιγμένη εκδοχή μου της Συνταγή Budwig

Λόγω των αλλαγών στην καλλιέργεια των αγροτικών προϊόντων, προτείνω αυτή την ανανεωμένη εκδοχή της Δίαιτας Budwig σύμφωνα με τα δεδομένα του 21ου αιώνα:

 • 170 γραμμάρια επεξεργασμένων γαλακτοκομικών (νωπό άπαχο τυρί, κατσικίσιο γάλα κεφίρ ή αμασαί)
 • 4 κουταλιές της σούπας φυτεμένης ή άγριας τσια ή λινάρι
 • 1 κουταλιά της σούπας λινέλαιο
 • 1 κουταλιά του γλυκού κουρκουμά σε σκόνη
 • ¼ κουταλιά του γλυκού μαύρο πιπέρι

Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ ή στο μπλέντερ και καταναλώστε 1 φορά την ημέρα.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε το άρθρο και βίντεο που έχω ανεβάσει στο «Δίαιτα του Budwig κατά του καρκίνου»

Η Θεραπεία με Πρωτεολυτικά Ενζυμα

Το 1906, ο John Beard έδειξε για πρώτη φορά ότι τα παγκρεατικά πρωτεολυτικά  ένζυμα αντιπροσωπεύουν την κύρια άμυνα του οργανισμού κατά του καρκίνου. O Beard εστίασε σε θεραπεία με μεγάλες δόσεις παγκρεατικών ενζύμων χοίρου και ολιστική δίαιτα με σκοπό τη δημιουργία εσωτερικού περιβάλλοντος στο οποίο το σώμα θα μπορεί να αυτό-επουλωθεί πληρέστερα .

Ενώ είχε παραμείνει εκτός περαιτέρω έρευνας για το μεγαλύτερο διάστημα του 20ου αιώνα, μερικοί επιστήμονες επανέφεραν την ιδέα κατά τη δεκαετία του 60. Ο κόσμος άρχισε να παίρνει στα σοβαρά αυτή τη φυσική προσέγγιση μόνο όταν ο Nicholas J. Gonzalez άρχισε να αξιολογεί την εκδοχή αυτή στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Cornell το 1981.

Επεξήγηση Προσέγγισης του Παγκρεατικού Πρωτεολυτικού Ενζύμου

Το αυτόνομο νευρικό σύστημα αποτελείται από τα νευρικά συστήματα: συμπαθητικό («μάχη» ή «αποβολή») και το αυτόνομο («παραμονή» και «χώνεψη»).  Βασίζοντας την έρευνά του σ’ αυτή του Δρ. Francis Pottenger κατά τις δεκαετίες του 1920 και 1930, η έρευνα του Gonzalez εστιάζει στην ισορροπία αυτών των δύο συστημάτων γιατί θεωρούνται να είναι μία από τις κυριότερες αιτίες καρκίνου.

Ανακάλυψε ότι μια χορτοφαγική δίαιτα καταστέλλει τη λειτουργία του συμπαθητικού συστήματος, ενώ συμβαίνει το αντίθετο με διατροφή πλούσια σε κρέας. Έτσι λοιπόν, διαχωρίζοντας τους ασθενείς σε διαφορετικές κατηγορίες με βάση τις διαφορές στο μεταβολισμό τους, γενετικές και φυσικής ανάπτυξης, προτείνονται παρακάτω κάποιες συμβουλές:

 • Στους ασθενείς με επιθηλιακούς όγκους όπως στον πνεύμονα, στο πάγκρεας, στο ορθό, στο προστάτη και στην ουρήθρα, συνίσταται μια διατροφή που βασίζεται κυρίως στα λαχανικά- με ελάχιστες δόσεις έως καθόλου- ζωικής πρωτεΐνης
 • Στους ασθενείς με όγκους στο αίμα ή στο ανοσοποιητικό σύστημα όπως τη λευχαιμία, το μυέλωμα ή το λέμφωμα δίνεται διατροφή υψηλή σε ζωική πρωτεΐνη με υψηλά λιπαρά με ελάχιστα έως μέτρια ποσότητα λαχανικών.

Επίσης, αυτοί οι γιατροί συνιστούν τη χορήγηση 5 γραμμαρίων πρωτεολυτικών ενζύμων τρεις φορές την ημέρα με άδειο στομάχι μεταξύ γευμάτων για την μείωση φλεγμονών.

Σύμφωνα με τον Δρ. Josef Beuth, η έρευνα πίσω από αυτή τη θεραπεία καρκίνου είναι αρκετά αεροστεγής:

Αυτές οι μελέτες έδειξαν ότι οι θεραπείες συστημικών ενζύμων μείωσαν σημαντικά παράπλευρες επιπτώσεις όγκου και θεραπείας όπως παράπονα για ναυτίες και γαστρο-εντερικά προβλήματα, κόπωση, απώλεια βάρους και ανησυχία και φανερά σταθεροποίησε την ποιότητα ζωής. 

Βιταμίνη C – Χηλίωση

Στη θεραπεία με χηλίωση χρησιμοποιούνται χημικά ή φυσικά συστατικά για την αποβολή τοξικών μετάλλων από τον οργανισμό. Η λέξη «χηλικό» περιγράφει την αγκίστρωση σε κάτι, πράγμα που περιγράφει την ικανότητα των παραγόντων των χηλικών ενώσεων να αγκιστρώνονται σε τοξίνες.

Γενικά, μόνο ολιστικοί ιατροί και φυσίατροι χρησιμοποιούν την θεραπεία χηλίωσης γιατί δεν αποτελεί επίσημα «εγκεκριμένη θεραπεία» για τις περισσότερες περιπτώσεις στην ιατρική σήμερα. Όταν χρησιμοποιείται στην ιατρική είναι για την αφαίρεση κατάλοιπα ασβεστίου από τις αρτηρίες.

Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό “Free Radical Biology & Medicine” η θεραπεία Βιταμίνης C – χηλίωσης αποκαλύφθηκε να είναι προ-οξειδωτική μόλις μια ώρα μετά τη χορήγησή της. Αυτή η θετική επίδραση κράτησε για περισσότερο από 16 αγωγές άνευ χορήγησης θρεπτικών συμπληρωμάτων και επίσης δημιούργησε «μακροπρόθεσμες θετικές αντιοξειδωτικές επιπτώσεις.»

Η προ-οξείδωση δεν είναι πάντα καλή, αλλά σ’ αυτή τη περίπτωση είναι.

Ανακαλύφθηκε ότι «οι προ-οξειδωτικές επιδράσεις φαίνεται να καταστρέφουν καρκινικά κύτταρα. Αυτές οι προ-οξειδωτικές επιδράσεις μπορούν επίσης να εισάγουν ενδογενή αντιοξειδωτικά συστήματα σε υγιή κύτταρα προσφέροντας προστασία κατά καρκινογενών παρεμβολών!»

Σε συνδυασμό με τη θεραπεία Βιταμίνης C – χηλίωσης, η μεγαλύτερη κατανάλωση τροφής πλούσια σε Βιταμίνη C, μπορεί επίσης να προλάβει και να καταπολεμήσει τον καρκίνο.

Θεραπεία με αιθέρια έλαια Βοσουελλίας (ρητίνη λιβάνι)

Ο Δρ. Budwig συνιστά τη χρήση αιθέριων ελαίων Βοσουελλίας (ειδικά για την καταπολέμηση όγκων στον εγκέφαλο). Και τώρα, δοκιμαστικές έρευνες που τονίζουν τις δυνατότητες της Βοσουελλίας γεμίζουν τις ιατρικές εφημερίδες.

 

 

 

 

Ειδικά η Ινδική Βοσουέλλια (Boswellia serrata) έχει αποδειχθεί κλινικά να αποτελεί δυνητικά αποτελεσματική θεραπεία για :

 • Καρκίνο του εγκεφάλου
 • Καρκίνο του μαστού
 • Καρκίνο του ορθού
 • Καρκίνο στο πάγκρεας
 • Καρκίνο του προστάτη
 • Καρκίνο του στομάχου

 Σύμφωνα με ερευνητές του Ιατρικού Κέντρου του Ντάλας του Πανεπιστημίου του Baylor οι δυνατότητες επίδρασης της Βοσουέλλιας στην καταπολέμηση του καρκίνου οφείλονται εν μέρει στην ικανότητα της να επηρεάζει τα γονίδια του οργανισμού να ενισχύουν την δυνατότητα ίασης. Οι επιστήμονες του Baylor επί του καρκίνου τονίζουν ότι αυτή η ικανότητα κάνει την Ινδική Βοσουέλλια (Boswellia serrata) έναν ισχυρό υποψήφιο τόσο για την πρόληψη όσο για την θεραπεία του καρκίνου.

Πως λειτουργεί η Θεραπεία με Αιθέρια Έλαια Βοσουέλλιας (ρητίνη λιβάνι)

Αλείψτε αιθέρια έλαια στο λαιμό σας τρεις φορές την ημέρα. Επίσης, αραιώστε 3 σταγόνες σε 230 γραμμάρια νερό και πιείτε το 3 φορές την ημέρα.

Προβιοτικές τροφές και Συμπληρώματα

Γνωστότερα ως «καλά βακτήρια», τα προβιοτικά είναι μικρό-οργανισμοί που ενισχύουν τη φυσική ισορροπία της εντερικής μικρό-χλωρίδας. Ο καλύτερος τρόπος να εντάξετε τα προβιοτικά στη διατροφή σας είναι στην όσο το δυνατόν φυσική τους κατάσταση, που περιλαμβάνουν ακατέργαστα γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το τυρί, το κεφίρ και το γιαούρτι.

Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι τα συμπληρώματα προβιοτικών μπορούν να σταματήσουν την ανάπτυξη του όγκου.  Και αυτό βγάζει απόλυτα νόημα γιατί το 80% του ανοσοποιητικού συστήματος βρίσκεται στο έντερο. Εκτός από την ενίσχυση του ανοσοποιητικού κατά ασθενειών, έρευνες έχουν επίσης δείξει ότι τα προβιοτικά μπορούν να βελτιώσουν την πεπτική λειτουργία και την απορρόφηση των μεταλλικών στοιχείων όπως και βοηθά στην επούλωση πληγών του εντέρου, και όλα τα παραπάνω συντελούν στην πρόληψη κατά του καρκίνου.

 

 

Ηλιακή ακτινοβολία και Βιταμίνη D3

Η επιστήμη συνεχίζει το γεγονός ότι η υγιής καρδιά, οι λιποδιαλυτικές βιταμίνες και τα μεταλλικά στοιχεία είναι το κλειδί για την προφύλαξη του οργανισμού από τον καρκίνο και πρόσφατα έχει γίνει σημαντική πρόοδος σχετικά με το ρόλο της λιποδιαλυτικής Βιταμίνης D3 στην πρόληψη κατά του καρκίνου.

Οι ερευνητικές μελέτες αυξάνονται και μια κλινική δοκιμή τυχαιοποιημένου διπλά ελεγμένου εικονικού σκευάσματος που έγινε το 2007, δείχνουν ότι η Βιταμίνη D μπορεί να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στην πρόληψη κατά του καρκίνου.

Η μελέτη που δημοσιεύθηκε στο “American Journal of Clinical Nutrition” είναι πραγματικά ριζοσπαστική καθώς εκτιμήθηκαν περίπου 1200 περιπτώσεις γυναικών που είχαν μπει στην εμμηνόπαυση για τέσσερα χρόνια και οι ερευνητές παρατήρησαν πως ένα συμπλήρωμα ασβεστίου 1400-1500 mg σε σύγκριση με συμπλήρωμα ασβεστίου συν 1100 IU Βιταμίνης D3 βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου.  Τα αποτελέσματα ήταν καταπληκτικά. Μετά από μόλις έναν χρόνο χορήγησης Βιταμίνης D3 με συμπληρώματα οι πιθανότητες ανάπτυξης καρκίνων όλων των τύπων μειώθηκαν σημαντικά κατά 77%! Σε σύγκριση με τη βελτίωση 0% που σημειώθηκε με τα εικονικά σκευάσματα και τα συμπληρώματα ασβεστίου, αυτό το αποτέλεσμα είναι πραγματικά καταπληκτικό.

Ο Καλύτερος Τρόπος Λήψης Βιταμίνης D

Κατά τους ερευνητές ο καλύτερος τρόπος πρόληψης του καρκίνου του μαστού είναι να συμπληρώνονται τόσο τα επίπεδα της Βιταμίνης D3 σε επίπεδα τέτοια ώστε να κυμαίνονται τουλάχιστον από 40-60 ng/ml και έως 80 ng/ml.

Ο κεντρικός στόχος είναι τα 50-70 ng/ml. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί ως εξής:

 • Αύξηση της Βιταμίνης D3 με την έκθεση 20 λεπτών σε ηλιακή ακτινοβολία κάθε μέρα. Αυτό επιτυγχάνεται καλύτερα με την έκθεση του 40% του σώματος στον ήλιο μεταξύ 10 π.μ. και 2 μ.μ.
 • Με τη λήψη συμπληρώματος από το στόμα που να περιέχει 5000 έως 10000 IU Βιταμίνης D3 την ημέρα. Λόγω του ότι είναι λιποδιαλυτικά θα πρέπει να λαμβάνεται μαζί με υγιής λιπαρές τροφές που θα περιέχουν καρυδέλαιο ή ένα πόσιμο διάλυμα πλούσιο σε προβιοτικά όπως το κεφίρ.

Μπορεί να είναι δύσκολο να βρει κάποιος στο εμπόριο ένα αγνό συμπλήρωμα, οπότε προσπαθήστε να βρείτε μια συνδυαστική φόρμουλα ασταξανθίνης, ιχθυέλαιο Ω3 και Βιταμίνη D3.

Κουρκουμάς ή Κιτρινόριζα

Ενώ η σχέση μεταξύ του κουρκουμά και της αναστροφής της εξέλιξης της ασθένειας έχει ευρέως εξετασθεί, η χρήση αυτού του μπαχαριού σε σχέση με τον καρκίνο αποτελεί ένα από τα πλήρως διερευνημένα ζητήματα.

Πλήθος εργαστηριακών μελετών επί καρκινικών κυττάρων δείχνουν ότι ο κουρκουμάς έχει όντως αντικαρκινικές ιδιότητες. Φαίνεται να μπορεί να καταπολεμά τα καρκινικά κύτταρα και να καταστέλλει την ανάπτυξή τους. Φαίνεται να αποτελεσματικότερος κατά των καρκίνων του μαστού, του εντέρου, του στομάχου και του δέρματος.

Μάλιστα, μια έρευνα που διεξήχθη το 2007 έδειξε ότι η συνδυασμένη αγωγή κουρκουμά και χημειοθεραπείας κατέστρεψε περισσότερα καρκινικά κύτταρα εντέρου απ’ ότι η χημειοθεραπεία μόνη της.

Άλλες εργαστηριακές μελέτες έδειξαν επίσης ότι ο κουρκουμάς παρεμβαίνει επίσης στην εξέλιξη του καρκίνου, την ανάπτυξη και τη μετάσταση. Επίσης, οι ερευνητές ανέφεραν ότι ο κουρκουμάς σταμάτησε την δημιουργία καρκινογόνων ενζύμων σε τρωκτικά.

Συμπέρασμα: Υπάρχουν ενδείξεις ότι γενικά ο κουρκουμάς λειτουργεί αποτελεσματικά στην καταστολή της εξέλιξης του καρκίνου και ότι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός στην θεραπεία των καρκίνων του μαστού, του ορθού και του δέρματος.

Οξυγονοθεραπεία και Θάλαμοι συμπιέσεως

Όλα τα υγιή κύτταρα έχουν την απόλυτη ανάγκη για οξυγόνο αλλά τα καρκινικά κύτταρα μπορούν να ζήσουν χωρίς οξυγόνο – κανόνας χωρίς εξαιρέσεις. Αν στερήσετε από ένα κύτταρο το 35% του οξυγόνου του για 48 ώρες μπορεί να γίνει καρκινικό.  Δρ. Otto Warburg, (του απονεμήθηκε το βραβείο Νόμπελ ως Φυσιολόγος το 1931)

Ο Δρ. Warburg κατέστησε σαφές ότι η βασική αιτία καρκίνου είναι η ανεπάρκεια οξυγόνου που δημιουργεί ένα όξινο περιβάλλον στο ανθρώπινο σώμα. Επίσης ανακάλυψε ότι τα καρκινικά κύτταρα δεν αναπνέουν οξυγόνο και ότι δεν μπορούν να επιβιώσουν σε περιβάλλον με υψηλά επίπεδα οξυγόνου όπως σε ένα αλκαλικό περιβάλλον.

Έχουμε όλοι ακούσει ότι τα αντιοξειδωτικά σκοτώνουν ελεύθερα ριζώματα στον οργανισμό και αντιστρέφουν οξειδωτικές χρόνιες ασθένειες άγχους. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που μου αρέσει να βάζω μύρτιλλα στο πρωινό Χυμό Πρωτεϊνών με Μούρα! Είναι όμως αρκετό για τη θεραπεία του καρκίνου το να τρώει κάποιος μύρτιλλα;

Μάλλον όχι. Γι’ αυτό η συμπληρωματική οξυγονοθεραπεία και η χρήση θαλάμου συμπιέσεως είναι εξαιρετικά ευεργετική για ασθενείς που ψάχνουν φυσικές θεραπείες κατά του καρκίνου.

Λόγω της ατμοσφαιρικής πίεσης  εντός θαλάμου συμπίεσης όπου αυτή είναι αυξημένη κατά 2,5 φορές απ’ ότι η κανονική πίεση, κάνει το αίμα να κουβαλά περισσότερο αίμα προς τα όργανα και τους ιστούς στον οργανισμό. Θεωρείται πως μπορεί να θεραπεύσει τα πάντα από φλεγμονώδεις πληγές έως και πληγές που έχουν προκληθεί από ακτινοβολία, πολλοί ισχυρίζονται ότι τους έχει θεραπεύσει από τον καρκίνο. Ενώ ακόμα δεν αποτελεί κοινό ρεύμα, πολλά νοσοκομεία έχουν εξοπλιστεί με κάποιες μονάδες για να βοηθού τους ασθενείς τους.

Προσευχή και Γαλήνη

Μια χαρούμενη καρδιά είναι καλό φάρμακο, αλλά ένα πληγωμένο πνεύμα κατατρώει τα κόκκαλα. Ρητό 17:22

Επιπροσθέτως των πολλών ερευνητικών μελετών που έχουν διεξαχθεί για τις θεραπευτικές επιδράσεις της προσευχής, η διατήρηση της ψυχικής γαλήνης και της θετικής ενέργειας, αποτελούν απολύτως κριτικό κομμάτι για την πρόληψη και την θεραπεία του καρκίνου.

Κάποιοι χρησιμοποιούν τεχνικές της Ανατολής όπως το tai chi ή απλά νοιώθοντας ευγνωμοσύνη, και αυτά είναι ιδιαιτέρως αποτελεσματικά με τον τρόπο τους. Ο αγαπημένος μου τρόπος διαλογισμού είναι η προσευχή, η ευγνωμοσύνη και η μελέτη της Βίβλου.

Όποια και να είναι η προτίμησή σας, σιγουρευτείτε ότι εστιάζετε σε μια ζωή χωρίς άγχος και γεμάτη από γαλήνη και χαρά.

 

Επιπλέον Θεραπεία : Ενίσχυση του ανοσοποιητικού με Μανιτάρια

Τα μανιτάρια χρησιμοποιούνται στην κινέζικη ιατρική για περισσότερο από 4000 χρόνια και οι έρευνες σχετικά με τα είδη Cordycep και reishi (ή γανόδερμα) και την θεραπεία κατά του καρκίνου είναι αρκετά ευθείς. Μπορούν να :

 • Αυξήσουν το προσδόκιμο ζωής δυνητικά
 • Βοηθούν στην συρρίκνωση των όγκων
 • Ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα
 • Να μειώνουν παράπλευρες επιπτώσεις ακτινοθεραπειών και χημειοθεραπειών όπως ναυτία και απώλεια μαλλιών

Φυσικά, αυτά τα αποτελέσματα εξαρτώνται από τα εκχυλίσματα και την συμπύκνωσή τους. Κάποιοι συνιστούν την συμπλήρωση με δόση Βιταμίνης C ως απαραίτητη.

Αυτές οι δηλώσεις δεν έχουν αξιολογηθεί από την Επιτροπή Τροφής και Φαρμάκων. Αυτό το προϊόν δεν έχει ως σκοπό τη διάγνωση, τη θεραπεία, την ίαση ή την πρόληψη όποιας ασθένειας.

 

0
http://exitmind.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Τι σκέφτεσαι;