Ανακαλύψτε την τεχνολογία pCell της Artemis Networks

Φανταστείτε να μεταφέρετε στην τσέπη σας – Μια υπηρεσία περιήγησης Internet υψηλής ταχύτητας και ροής βίντεο χωρίς καθυστέρηση ανεξάρτητα από την τοποθεσία σας ή πόσοι άνθρωποι είναι γύρω σας και χρησιμοποιούν το ασύρματό δίκτυο (3G, 4G, 5G).

Ο επιχειρηματίας Steve Perlman ισχυρίζεται ότι η νέα πατενταρισμένη τεχνολογία του μπορεί να δημιουργήσει το ασύρματο δίκτυο των ονείρων μας.

Το pCell, που σημαίνει “προσωπικό κελί” και εκμεταλλεύεται τις παρεμβολές αντί να της αποφεύγει όπως συμβαίνει στα συμβατικά ασύρματα δίκτυα.

Ο ιδρυτής της Artemis Networks , πρώην στέλεχος της Apple και εμπνευστής του iTunes, Steve Perlman δημιούργησε το pCell, μια νέα τεχνολογία που παρέχει κινητά δεδομένα πλήρους ταχύτητας σε όλες τις συσκευές, ανεξάρτητα από τον αριθμό των χρηστών που μοιράζονται το ίδιο φάσμα.

Εάν βρίσκεστε σε έναν σταθμό με μεγάλη πυκνότητα χρηστών, όλοι επικοινωνούν ταυτόχρονα, το κύτταρο λειτουργεί δίνοντας σε κάθε χρήστη πρόσβαση με ένα πεπερασμένο ποσό απόδοσης. Αν 100 άτομα μοιράζονται το φάσμα, οι χρήστες κοντά στο κελί θα έχουν μεγαλύτερη ταχύτητα και εκείνοι που είναι μακριά πιο αργό ρυθμό δεδομένων. Η τεχνολογία Artemis από την άλλη πλευρά εχει αντιστρέψει το πρόβλημα

Η υπηρεσία προσφέρει αυτό που η Artemis αποκαλεί “μια ευρυζωνική εμπειρία κλάσης οπτικών ινών για κάθε χρήστη”, διαθέσιμη ανά πάσα στιγμή σε τυποποιημένες συσκευές LTE, όπως τα iPhone ή τα Android. Αυτό το νέο σύστημα στοχεύει στην εξάλειψη της συμφόρησης, των νεκρών ζωνών και των αναξιόπιστων συνδέσεων των κυψελωτών δικτύων.

“Η τεχνολογία PCell είναι μια πλήρης επανεφεύρεση της ασύρματης σύνδεσης Wifi”, ανέφερεi ο Perlman. “Το PCell προσφέρει το πολυπόθητο όνειρο του γρήγορου Διαδικτύου, με την αξιοπιστία και την συνέπεια που μέχρι τώρα υπήρχε μόνο στην ενσύρματη σύνδεση».

Όταν στέκεστε στη μέση της Times Square της Νέας Υόρκης και προσπαθείτε να μεταφορτώσετε φωτογραφίες στο Facebook, το smartphone ή το tablet σας ανταγωνίζονται  εκατοντάδες άλλοι χρήστες στην ίδια περιοχή που χρησιμοποιούν επίσης τις συσκευές τους για κείμενο, κλήσεις, φόρτωση ιστοσελίδες, να παίξουν βίντεο και πολλά άλλα. Ωστόσο, τα σημερινά κυψελοειδή δίκτυα στην προσπάθεια να αποφύγουν παρεμβολές μεταξύ τους, αυτό έχει ως αποτέλεσμα την επιβράδυνση των υπηρεσιών σε περιοχές με συμφόρηση.

Σύμφωνα με τον Perlman, η pCell τεχνολογία εκμεταλλεύεται αυτή την παρεμβολή, συνδυάζοντας τα μεταδιδόμενα σήματα από πολλαπλούς σταθμούς pCell ή pWave, για τη δημιουργία “προσωπικών κελιών” , personalCells, ασύρματης πρόσβασης γύρω από κάθε κινητή συσκευή.

“Έτσι, εκατοντάδες χρήστες, που  μοιράζονται την χωρητικότητα ενός μεγάλου κελιού, κάθε χρήστης παίρνει ένα pCell, δίνοντας πλήρη ασύρματη ταχύτητα ταυτόχρονα σε όλους τους χρήστες».

Το PCell είναι συμβατό με τις συμβατικές, μη τροποποιημένες συσκευές LTE, όπως τα iPhone, το Samsung Galaxy  τα LTE dongles και τις συσκευές MiFi. Η τεχνολογία επιτρέπει σε μια τυπική συσκευή LTE να λειτουργεί πλήρη ταχύτητα σε όλες τις περιοχές κάλυψης pCell.

Δείτε το pCell σε δράση στο βίντεο του Artemis παρακάτω.

Πηγές

https://www.pcmag.com/news/320817/artemis-pcell-your-own-private-cell-network

https://www.cnet.com/news/is-pcell-the-holy-grail-of-wireless-networking/

0
http://exitmind.com/