Αποχυμωτής πορτοκαλιού εκτυπώνει 3D αποτήρια από τις αποφλοιωμένες φλούδες

Η εταιρία Carlo Ratti Associati έχει αναπτύξει ένα πειραματικό αποχυμωτή μπαρ που χρησιμοποιεί φλούδες πορτοκαλιού για να κάνει φρέσκο ​​χυμό αλλα δεν σταματάει μονο εκει. Χρησιμοποιώντας το νήμα από τα αποξηραμένα φλούδες πορτοκαλιού, το μηχάνημα “Feel the Peel”,  εκτυπώνει  3D ποτήρια μιας χρήσης για να πιείτε τον αναζωογονητικό χυμό. Η Εκτύπωση γινεται επιτόπου.

Ο πρωτοποριακός αποχυμωτής, είναι μια υπερσύγχρονη μηχανή συμπίεσης πορτοκαλιού μήκους 3 μέτρων με έναν τεράστιο θόλο. Ο θόλος αποτελείται από διάφορα στρογγυλά ράφια που χωρούν μέχρι 1.500 πορτοκάλια. Στην βάση του μηχανήματος είναι εγκατεστημένος ένας εκτυπωτή 3D .

 3D ποτήρια μιας χρήσης

Μόλις τοποθετηθεί η παραγγελία για φρεσκοστυμμένο χυμό, το πρωτοποριακό μηχάνημα αρχίζει να κανει τα μαγικά του. Τα πορτοκάλια γλιστρούν προς μια μηχανή που πιέζει το χυμό από τα δύο μισά. Οι αποφλοιωμένες φλούδες πέφτουν μέσα από ένα σωληνάριο όπου συσσωρεύονται στο κάτω μέρος της μηχανής.

Εκεί, οι φλούδες ξηραίνονται, αλέθονται και αναμιγνύονται με πολυγαλακτικό οξύ (PLA), μετατρέποντάς τες σε ένα βιοπλαστικό υλικό. Το βιοπλαστικό στη συνέχεια θερμαίνεται και τήκεται σε ένα νήμα που χρησιμοποιείται από τον ενσωματωμένο 3D εκτυπωτή του μηχανήματος για τη δημιουργία ανακυκλώσιμων 3D τυπωμένων κυπέλλων που είναι γεμάτα με φρέσκο ​​χυμό.

Το πρωτοποριακό πρωτότυπο μας βοηθά να κατανοήσουμε πώς τα πορτοκάλια μπορούν να χρησιμοποιηθούν πολύ πέρα ​​από τους χυμός. Οι επόμενες λειτουργίες του Feel the Peel θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν νέες λειτουργίες, όπως η εκτύπωση υφάσματος για ρούχα από φλούδες πορτοκαλιού.

Το Feel the Peel έκανε το ντεμπούτο του σε μια εκδήλωση στο Ρίμινι της Ιταλίας αυτό το καλοκαίρι, αλλά θα εγκατασταθεί στην Πανεπιστημιακή Διάσκεψη Singularity στο Μιλάνο στις 8 και 9 Οκτωβρίου 2019.

0
http://exitmind.com/