Απο τον Ζακ-Ιβ Κουτσώ στον αγγόνα δρόμου κάτω απο το νερό και την ελεύθερη κατάδηση

Ο Θαλάσσιος κοσμος συνεπάρει πολλούς. Λίγοι είναι αυτοί  που γνωρίζουν τι κρύβεται μέσα στους απέραντους ωκεανούς. Θυμάμαι σαν παιδί να χαζεύω μπροστά στην τηλεόραση και να βλέπω αποσβολωμένος τα επεισόδια του Ζακ-Ιβ Κουτσώ με το διάσημο σκάφος του «Καλυψώ», ο άνθρωπος που ανακάλυψε τον εξοπλισμό κατάδυσης και ότι άλλο ξέρουμε ως σήμερα που έχει να κάνει με την κατάδυση. Ο Κουστώ Έδωσε στην ανθρωπότητα το κίνητρο να μπορεί να θαυμάζει από κοντά τον άγνωστο υδάτινο κόσμο. Μεχρι σημερα, έχουν ανακαλυφθεί αρκετες ικανότητες του ανθρώπου, να μπορεί να βρίσκεται κατω από το νερό χωρίς την βοήθεια αναπνευστικού εξοπλισμού. Βέβαια κατι τέτοιο είναι αποτέλεσμα ατέλειωτης προπόνησης και άσκησης κατω από το νερό.

«Αν θες να μελετήσεις τα ψάρια, πρέπει κι εσύ ο ίδιος να γίνεις ψάρι», συνήθιζε να λέει ο ίδιος ο Κουστώ. 

Oahu Island, Hawaii. (Photo by Paul Nicklen/National Geographic/Getty Images)

Στο συγκεκριμένα βιντεο που θα ακολουθήσουν θα δειτε πως στην Χαβάη μπορεί κάποιος αγκαλιά με μια πέτρα να τρέξει στον πυθμένα ης θάλασσας βιώνοντας μια αξέχαστη εμπειρία.

Από την άλλη νέα ρεκόρ σημειώνονται απο τους αθλητές ελεύθερης κατάδυσης.

Εδώ βλέπουμε τον William Winram 145m Freediving νέο παγκόσμιο ρεκόρ

O Herbert Nitsch, μπορεί να κρατήσει πάνω από 9 λεπτά την αναπνοή του στο νερό και να καταδυθεί σε αρκετά μεγάλο βάθος χωρίς την βοήθεια εξοπλισμού.

Εδώ βλέπουμε πώς οι Ιθαγενείς εχουν αναπτύξει τρομερή ικανότητα να ψαρεύουν για αρκετή ωρα κατω από το νερό χωρίς δεύτερη αναπνοή.

Spear fisherman hunting reef fish in none marine protected areas of the Great Sea Reefs.
0
http://exitmind.com/