Αστυπάλαια: Το ελληνικό που θα μετατραπεί σε εργαστήριο της Volkswagen

Η Αστυπάλαια, ένα μέχρι τότε άγνωστο νησί της Ελλάδας, γίνεται γνωστή σε όλη την Ευρώπη ως «έξυπνος και βιώσιμος τόπος». Η ελληνική κυβέρνηση και ο Όμιλος Volkswagen δοκιμάζουν εδώ ιδέες για ένα ολιστικό, κλιματικά ουδέτερο σύστημα ηλεκτροκίνησης.

Αυτές περιλαμβάνουν ηλιακές εγκαταστάσεις για την παραγωγή πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας, ηλεκτρικά οχήματα, κοινή χρήση αυτοκινήτων και έξυπνες υπηρεσίες δημόσιων μεταφορών. Μέχρι το 2026, το νησί θα μετατραπεί σταδιακά σε μια περιοχή έξυπνης, βιώσιμης κινητικότητας και το ενεργειακό σύστημα θα ανανεωθεί πλήρως – ένα δοκιμαστικό μοντέλο σε γρήγορη κίνηση.

Το έργο αναμένεται να διαρκέσει έξι χρόνια. Ένα χρόνο μετά την έναρξη τον Ιούνιο του 2021, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της VW Herbert Diess έκαναν τον απολογισμό του έργου στην Αστυπάλαια κ. Μητσοτάκης τόνισε τη δέσμευση της Ελλάδας να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής. κύριος. Μητσοτάκης δήλωσε σήμερα ότι η Αστυπάλαια πρωτοπορεί στην εισαγωγή συστημάτων ευφυούς κινητικότητας.

Η Ελλάδα θέλει να καταργήσει σταδιακά όλους τους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα έως το 2028. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της VW Diess βλέπει την εταιρεία του ως μια ισχυρή δύναμη για τη μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα όπως το φυσικό αέριο, το πετρέλαιο και ο άνθρακας σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Το έργο για την Αστυπάλαια δείχνει ότι «μια ταχεία μετάβαση στην πράσινη κινητικότητα και ενέργεια είναι δυνατή εάν οι εταιρείες και οι κυβερνήσεις συνεργαστούν χέρι-χέρι»

Η κινητικότητα κατ’ απαίτηση αντικαθιστά την παραδοσιακή γραμμή λεωφορείων. Η νέα λεωφορειακή γραμμή συνδέει μια ευρύτερη γκάμα περιοχών στο νησί, που προηγουμένως δεν ήταν διαθέσιμη με την παραδοσιακή λεωφορειακή γραμμή. Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Astybus για να αποκλείσουν τα δρομολόγια με τη νέα υπηρεσία κοινής χρήσης οχημάτων.

Μίνι λεωφορεία μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για ταξίδια σε περιοχές που δεν είναι εύκολα προσβάσιμες με αυτοκίνητο. Ταυτότητα πέντε VolkswagenΤα οχήματα Buzz θα κυκλοφορήσουν φέτος το φθινόπωρο. Μπορείτε να κάνετε κράτηση για ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, ηλεκτρικά σκούτερ και ηλεκτρονικά ποδήλατα μέσω της εφαρμογής

0
http://exitmind.com/