Αυξήστε την αξία του σπιτιού σας

Αν έχετε στην ιδιοκτησία σας κάποια κατοικία ή κάποιο διαμέρισμα και έχετε αποφασίσει να το πουλήσετε, τότε μια έξυπνη κίνηση που μπορείτε να κάνετε για να ανεβάσετε την αξία του ακινήτου σας είναι η ανακαίνιση του μπάνιου.

Γιατί όμως το μπάνιο;

Πολλοί άνθρωποι δεν βλέπουν για ποιο λόγο θα πρέπει να ανακαινίσουν το μπάνιο του σπιτιού τους, όταν άλλα, πιο οπτικά μέρη του σπιτιού, θα μπορούσαν να ανακαινιστούν πρώτα. Αυτή βέβαια είναι μια εύλογη απορία. Έτσι το μπάνιο συχνά καταλήγει να είναι ένας από τους πλέον παραμελημένους χώρους ενός σπιτιού, αφού δεν είστε υποχρεωμένοι να το κοιτάτε κάθε λεπτό της ημέρας, όπως συμβαίνει με το σαλόνι ή την κουζίνα. Επομένως είναι εύκολο να αγνοήσετε το μπάνιο, όταν έρθει η ώρα να ανακαινίσετε το σπίτι σας, ειδικά αν έχετε έναν αυστηρό οικονομικό προϋπολογισμό. Ως αποτέλεσμα, το μπάνιο υφίσταται πολλές φθορές, οι οποίες πολλές φορές δεν είναι ορατές, αλλά έχουν να κάνουν με παλιές σωληνώσεις ή ακόμα και τον σχηματισμό μούχλας σε σημεία που δεν είναι φανερά.

μπανιου-anakainisihellas.gr-ανακαίνιση-μπάνιου-με-δόσεις-εταιρείες-για-ανακαίνιση-μπάνιου-anakainisi.com_.gr-νιπτηρας-e1557055144399-1-1024x778.jpg

Αν όμως έρθει η στιγμή να πουλήσετε το σπίτι σας, σίγουρα οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές θα δώσουν ιδιαίτερη σημασία στην κατάσταση του μπάνιου. Ακόμα λοιπόν κι αν δεν έχετε ανακαινίσει το σπίτι σας τα τελευταία χρόνια, πριν αρχίσετε να δέχεστε ενδιαφερόμενους αγοραστές, φροντίστε να ανακαινίσετε τον χώρο του μπάνιου και να αντικαταστήσετε τις παλιές και φθαρμένες εγκαταστάσεις του με νέες.

Τι πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν κατά την αναδιαμόρφωση του μπάνιου;

Ο λόγος για τον οποίο ένα πρόσφατα ανακαινισμένο μπάνιο μπορεί να επηρεάσει θετικά την αξία μεταπώλησης του σπιτιού είναι λόγω της πολυτέλειας που μπορεί να περιέχει αυτό. Κάθε μπάνιο διαθέτει μπανιέρα ή ντους, τουαλέτα και νιπτήρα. Όμως, δεν έχουν όλα τα μπάνια μπανιέρα με υδρομασάζ και κομψούς καθρέφτες μπάνιου. Ένα κομψό και καλά σχεδιασμένο μπάνιο μπορεί να προκαλέσει θετικές εντυπώσεις και σκέψεις στους υποψήφιους αγοραστές σπιτιού, ακόμη και να είναι ο αποφασιστικός παράγοντας κατά την επιλογή μεταξύ δύο σπιτιών.

Στην ουσία, αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι να προσπαθήσετε να δώσετε στους ενδιαφερόμενους κάτι διαφορετικό, κάτι που δεν έχουν δει σε κάποιο άλλο σπίτι. Να δημιουργήσετε με αυτόν τον τρόπο μια ανάγκη που να μην τους είχε παρουσιαστεί μέχρι τώρα για το σπίτι που θα ήθελαν να αγοράσουν.

Εκτός αυτού, κανείς αγοραστής δεν θα ήθελε να αγοράσει ένα σπίτι και να ξοδέψει επιπλέον χρήματα για να το ανακαινίσει. Ανακαινίζοντας λοιπόν εμείς το σπίτι που έχουμε προς πώληση ή έστω χώρους όπως το μπάνιο και η κουζίνα, που είναι ιδιαίτερα σημαντικοί, βγάζουμε τον αγοραστή από το βάρος του να επενδύσει χρήματα για να επιδιορθώσει φθορές.

Τέλος, ανακαινίζοντας ολόκληρο το σπίτι σας ή κάποιους από τους κύριους χώρους του, έχετε τη δυνατότητα να ορίσετε και υψηλότερη τιμή πώλησης. Έχει μεγάλη διαφορά το κόστος που θα θέσουμε σε ένα παλιό και φθαρμένο σπίτι από το κόστος που θα θέσουμε σε ένα πρόσφατα ανακαινισμένο.

0
http://exitmind.com/