Αυτοί είναι οι 5 λόγοι, που μια σχέση μπορεί να καταστρέψει την υγεία σας.

Τον/Την γνώρισες προφανώς σε ένα μπαρ.  Βλέπεστε αρκετό διάστημα τώρα και είστε έτοιμοι να αλλάξετε το status στο facebook σε «είμαι σε σχέση», αλλά πριν το επιχειρήσετε πρέπει να σκεφτείτε πώς αυτό μπορεί να επηρεάσει την υγεία σας:

  1. Προσθήκη βάρους και κιλών

Είναι μια κοινή πεποίθηση ότι τα ζευγάρια «που αφήνουν τον εαυτό τους » καταντούν υπέρβαρα. Σύμφωνα με μια έρευνα του 2012, τα άνθρωποι έχουν την τάση να παίρνουν βάρος μετά από μια ευτυχισμένη σχέση ή γάμο. Αλλά ποιά μπορεί να είναι η λύση σε αυτό ; Ζητήστε απο την/τον σύντροφό σας να πάει στο γυμναστήριο μαζί σας ή να μαγειρέψετε μαζί υγιεινά γεύματα  και να μην πηγαίνετε πάντα έξω για φαγητό. Θα βρίσκεστε σε μια  καλύτερη φυσική κατάσταση και θα κάνετε αρκετή οικονομία στην τσέπη σας.

  1. Αυξάνονται τα επίπεδα στρες

Αν και η τακτική σωματική επαφή μειώνει το άγχος, οι τσακωμοί έξω από το υπνοδωμάτιο μπορεί να το αυξήσουν περισσότερο. Οι Διαφωνίες πάνω  στα οικονομικά, η εμπαθής ζήλια και άλλα θέματα μπορούν  να προσθέσουν  πολύ άγχος στη ζωή σας. Η καλύτερη λύση είναι η διαφάνεια. Προσπαθήστε να είστε ειλικρινής με τον/την σύντροφό σας για τα προβλήματά σας, και να μάθετε να ζητάτε συγνώμη. Ανοίξτε τις γραμμές επικοινωνίας και μπορεί να κάνετε τη διαφορά.

  1. Αυπνίες και κόπωση

Ο ύπνος παίζει  σημαντικό ρόλο γιατί σας βοηθά να χαλαρώσετε πλήρως  και ειδικά όταν είστε αγκαλιά με τον/την σύντροφό σας. Μια τεράστια εξαίρεση από τον κανόνα  βέβαια είναι το ροχαλητό όπου μπορεί να σας κάνει να υποφέρετε. Μια δημοσκόπηση του 2015 έδειξε ότι οι γυνάικες, έχουν περισσότερες πιθανότητες να βιώσουν κατα τη διάρκεια της ημέρας κόπωση, εξαιτίας των άτακτων ύπνων από το ροχαλητό του συντρόφου. Η λύση είναι να στείλουμε τον σύντροφό μας να κάνει ένα τεστ ύπνου και να λάβει τα μέτρα του προκειμένου να απαλλάξει την σύντροφό του από τις αυπνίες.

  1. Η κατάθλιψη

Το άγχος, η έλλειψη ύπνου και η κατάθλιψη συχνά πηγαίνουν χέρι-χέρι. Είναι λογικό ότι μία σχέση μπορεί να προκαλέσει καταθλιπτικά επεισόδια με πολλαπλούς τρόπους. Οι ολοκληρωμένες  σχέσεις έχει αποδειχθεί ότι αυξάνουν δραματικά τον κίνδυνο της κλινικής κατάθλιψης, ειδικά αν η/ο σύντροφός σας έχει την τάση να είναι άπιστος/η.

  1. Η κατάχρηση αλκοόλ

Η συμπεριφορά του/της συντρόφου σας μπορεί να σας προκαλέσει να πιείτε περισσότερο από ό, τι θα κάνατε κανονικά. Μια μελέτη που έγινε σε περισσότερα από 600 ζευγάρια κατά τη διάρκεια των τεσσάρων πρώτων ετών του γάμου τους, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η καταναλωτικές συνήθειες του άνδρα  η της γυναίκας , μπορεί να επηρεάσουν εκείνες των συζύγων. Παράδειγμα αν ο άνδρας  είναι βαρύς πότης, μπορεί να  παρασύρει σε αυτή την κακή συνήθεια  πολύ ευκολά και την σύζηγο του.

Ηθικό δίδαγμα ;  να είστε επιλεκτικοί με αυτούς που βγαίνετε ραντεβού και αν μια σχέση δείχνει να πιάνει πάτο, βγείτε απ’ αυτήν ή ζητήστε βοήθεια που εσείς και εκείνη χρειάζεστε.

0
http://exitmind.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Τι σκέφτεσαι;