Αυτός είναι ο “Σαντιάγο Καλατράβα” του ξύλου

Πολλοί πιστεύουμε ότι οι τέχνες έχουν όρια, μόνο που κάποιοι άνθρωποι μέσα από τη δημιουργία και το δυναμικό τους ταπεραμέντο, αποδεικνύουν και καταρρίπτουν συνέχεια τα όρια της τέχνης.  Εκεί που η φαντασία νομίζουμε ότι έχει σταματήσει κάποιοι καλλιτέχνες έρχονται να βάλουν τα δικά τους όρια. Με την δική τους δημιουργικότητα και εφευρετικότητα αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχουν σύνορα για αυτόν που θέλει να δημιουργήσει, πηγαίνοντας τον απλο θεατη-αποδεκτη σε μία άλλη διάσταση.

ο Ιρλανδός Joseph Walsh είναι ένας αυτοδημιούργητος και αυτοδίδακτος δαμαστής του ξύλου.  τα έργα του δίνουν την εντύπωση ότι έχουν εμπνευστεί από ταινία επιστημονικής. Φαντασίας. Κάποιος θα μπορούσε να τον χαρακτηρίσει σαν τον Σαντιάγο Καλατράβα του ξύλου.

Εμπνευσμένος από την ελεύθερη, αναζωογονητική και συνεχώς μεταβαλλόμενη χάρη που υπάρχει στη φύση, ο Joseph Walsh έχει αναπτύξει μια δημιουργική διαδικασία που αποτυπώνει τη ρευστότητα και την αμεσότητα ενός σκίτσου της στιγμιαίας έμπνευσης και στην οποία ορίζεται  η τελική της μορφή μέσω της κατασκευής.

Ο Joseph Walsh ίδρυσε το δικό του στούντιο και εργαστήριο σε ηλικία 20 ετων. Χωρίς επίσημη εκπαίδευση, άρχισε να διερευνά το πάθος του για κατασκευή, επισκεπτόμενος κατασκευαστές σε όλη την Ευρώπη και αναπτύσσοντας τη δική του μαεστρία στην επεξεργασία ξύλου και την βαθιά γνώση του υλικού. Από την αρχή επιδίωξε την καινοτομία στη δημιουργία βασισμένη σε παραδοσιακές τεχνικές, συχνά από άλλες μορφές χειροτεχνίας, που επέτρεψαν νέες μεθόδους και μορφές κατασκευής. 

Από αυτά τα πρώτα χρόνια πειραματισμού και ανάπτυξης, ο Joseph Walsh άρχισε να παραβιάζει μερικούς από τους παραδοσιακούς κανόνες κατασκευής, ακόμη και τους δικούς του κανόνες, προκειμένου να δημιουργήσει τις πραγματικά τολμηρές και εκφραστικές μορφές για τις οποίες είναι γνωστός σήμερα. Τα δημιουργήματά του συμπεριλαμβάνουν πληθώρα υλικών όπως το ξύλο το μάρμαρο ο χαλκός και το γυαλί. Το έργο του έχει αναγνωριστεί παγκοσμίως και έχει τιμηθεί ως επίτιμος διδάκτορα του University College Cork

0
http://exitmind.com/
Χωρίς ετικέτες 0