Αυτό είναι το Νέο TESLA Cybertrack

Αυτό είναι το νέο Tesla Cybertruck  που μιαζει σαν να εχει ερθει από άλλο πλανήτη.

Δεν εχει τιποτα να ζηλέψει από τα pickup φορτηγά. Φτιαγμένο από ανοξείδωτο χάλυβα  ανθεκτικό στις γρατσουνιές με αιχμηρά άκρα. Μπορεί να ρυμουλκήσει  τόνους φορτίο με αυτονομία κινήσεις τα 800 χιλιομετρα. Αυτό βέβαια ισχύει μονο για την ακριβή έκδοση του μοντέλου και η τιμη αρχίζει από 39.900 δολάρια. Το πρώτο μοντέλο θα βγει στην  κυκλοφορία το 2021.  Ο μονος ανταγωνιστής αυτή την στιγμή στην Ηνωμένες πολιτείες στην κατηγορία των ηλεκτρικών pickup είναι το Bollinger B2 και το riviant R1T .

Τα μοντέλα τιμολογούνται ως εξής

  • Μονοκίνητο: $ 39.900
  • Διπλός κινητήρας: $ 49.900
  • Tri Motor: $ 69.900

Το Cybertruck θα είναι διαθέσιμο σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις, οι οποίες βασίζονται στον αριθμό των ηλεκτρικών κινητήρων που διαθέτουν. Ενώ κάθε έκδοση έχει σύστημα τετρακίνησης, κάθε πρόσθετος κινητήρας σημαίνει ταχύτερη επιτάχυνση, μεγαλύτερη απόσταση οδήγησης και μεγαλύτερη ικανότητα ρυμούλκησης.

Κινητήρα, μετάδοση και απόδοση

Το Cybertruck διατίθεται με όχι μόνο ένα, όχι μόνο δύο, αλλά τρεις ηλεκτροκινητήρες. Όλα τα μοντέλα έχουν κανονική τετρακίνηση.

Η Tesla ισχυρίζεται ότι το Cybertruck θα εχει ισχυρή απόδοση στην επιτάχυνση και την ταχύτητα έως 200 χιλιομετρα την ώρα.  Όλα τα Cybertrucks θα διαθέτουν ρυθμιζόμενη ανάρτηση αέρα, η οποία μπορεί να ανυψωθεί ή να χαμηλωθεί  και να παρέχει έως και 40 εκατοστά  απόσταση από το έδαφος.

Εύρος, φόρτιση και διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Η Tesla δεν αποκάλυψε το μέγεθος των μπαταριών που θα τροφοδοτούν το ηλεκτροκίνητο pickup . Ωστόσο, κάθε μοντέλο θα διαθέτει ένα καλώδιο φόρτισης 250 kW και δύο εξόδους (110 και 220 volt) που επιτρέπουν στο Cybertruck να φορτίζεται. Φυσικά θα έχει πρόσβαση στο τεράστιο δίκτυο υπερσυμπιεστών της Tesla. Το εύρος οδήγησης ποικίλλει ανάλογα με τον αριθμό των κινητήρων, αλλά ο Tesla ισχυρίζεται ότι ο μονός κινητήρας θα έχει αυτονομία έως 400 χιλιομετρα, οι διπλοί κινητήρες διαθέτουν 480  περισσότερα χιλιόμετρα , ενώ η έκδοση τριπλού κινητήρα θα παρέχει περισσότερα από 800 χιλιόμετρα με μόνο μια φόρτιση.

Εσωτερικό, Άνεση και Φορτίο

Εκείνοι που έχουν ζήσει το μινιμαλιστικό εσωτερικό χώρο του Tesla Model 3 θα ξαναζήσουν αυτή την εμπειρία όταν θα δουν τη σπαρτιάτικη καμπίνα του Cybertruck. Παρόλο που δεν έχουν αποκαλυφθεί πολλά από τα χαρακτηριστικά, οι πρώτες εικόνες δείχνουν ένα ταμπλό σαν πίνακα με μια μεγάλη οθόνη αφής. Το τετραγωνισμένο τιμόνι φαίνεται να έχει κάποια φωτιζόμενη οθόνη, αλλά τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί. Το Cybertruck θα μπορεί να φιλοξενεί μέχρι και έξι άτομα και  φορτίο έως 2,8 κυβικά μέτρα. Έχει επίσης μια κομψή πόρτα που διπλώνει ως ράμπα για να φορτώνει καροτσάκια και μοτοσικλέτες.

Ψυχαγωγία και συνδεσιμότητα

Όπως και με το μεγαλύτερο μέρος του εσωτερικού, συγκεκριμένες λεπτομέρειες για το σύστημα ψυχαγωγίας του Cybertruck αποτελούν  σε μεγάλο βαθμό μυστήριο. Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι κάθε μοντέλο θα έχει μια μεγάλη οθόνη αφής 17 ιντσών που είναι οριζοντίως τοποθετημένη στο κέντρο του ταμπλό.

Χαρακτηριστικά ασφαλείας και οδηγού

Το Cybertruck δεν έχει δοκιμαστεί από τη (NHTSA) ή από το Ινστιτούτο Ασφάλειας Αυτοκινητοδρόμων (IIHS). Ωστόσο, κάθε μοντέλο θα παρουσιάσει το αμφιλεγόμενο χαρακτηριστικό αυτόματης οδήγησης του Tesla Autopilot και η εταιρεία αναφέρει ότι θα προσφέρει μια επιλογή Full Self-Driving για $ 7000. Αναμένουμε επίσης ότι θα είναι διαθέσιμη και άλλη τεχνολογία υποστήριξης οδηγού.

Εγγύηση και κάλυψη συντήρησης

Η Tesla παρέχει μια ολοκληρωμένη εγγύηση για τα τρέχοντα μοντέλα της, ωστόσο, δεν περιλαμβάνει καμία συντήρηση.

Η περιορισμένη εγγύηση καλύπτει 4 έτη ή 50.000 μίλια

Η εγγύηση του κινητήρα καλύπτει 8 χρόνια, ανεξάρτητα από τα χιλιόμετρα

Δεν υπάρχει δωρεάν προγραμματισμένη συντήρηση

0
http://exitmind.com/