Γιατί να προχωρήσω σε μόνωση σπιτιού και ανακαίνιση μπάνιου;

Οι μονώσεις, όπως επίσης και η ανακαίνιση μπάνιου είναι εργασίες ιδιαίτερα σημαντικές για κάθε σπίτι μεμονωμένα, αλλά και για κάθε κτήριο αφού επιτυγχάνονται πάρα πολλά οφέλη. Φυσικά, και οι δυο ειδών εργασίες απαιτούν κάποια παραπάνω έξοδα και αρκετό ελεύθερο χρόνο για να ολοκληρωθούν σωστά.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν, συχνά, για ποιο λόγο να σπαταλήσουμε χρόνο, χρήματα και ενέργεια για αυτές τις εργασίες; Βεβαίως οι απαντήσεις ποτέ δεν είναι προφανείς, αν δεν έχουμε εμπειρία από μονώσεις και ανακαινίσεις μπάνιου.

Γιατί να επιλέξω να επενδύσω σε κάποια μόνωση;

  • Στην πυλωτή και τον τοίχο:

Κατ’ αρχάς, η μόνωση μάς εξασφαλίζει εξοικονόμηση ενέργειας, αφού διατηρεί τόσο τους χώρους όλου του κτηρίου όσο και τους χώρους του σπιτιού μας ζεστούς τον χειμώνα και δροσερούς το καλοκαίρι.

Ένα επίσης ιδιαιτέρως σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι μπορεί εύκολα να βαφτεί η επιφάνεια της πολυουρεθάνης με οποιοδήποτε χρώμα ακρυλικό ή πλαστικό. Επειδή λοιπόν δεν απαιτείται σοβάντισμα εκ νέου στην μονωμένη επιφάνεια τι τελικό κοστολόγιο μειώνεται στο μισό χωρίς να υστερεί καθόλου στην απόδοση της.

  • Σε κεραμοσκεπές, λαμαρίνες και ελλενίτ:

Προτέρημά της είναι η άριστη πρόσφυση της στην επιφάνεια που εφαρμόζεται αγκαλιάζει τα λούκια που κάνει η λαμαρίνα, τα κεραμίδια ή το ελλενίτ καλύπτοντας αρμούς και τριχοειδή που μπορεί να μην φαίνονται με γυμνό μάτι.

Όσον αφορά στη στεγανοποίηση είναι το μοναδικό στεγανοποιητικό σύστημα στην αγορά που δεν δημιουργεί ραφές και αρμούς αλλά φτιάχνει ενιαία επιφάνεια. Οι στεγανοποιητικές λεκάνες με πολυουρεθάνη είναι ενιαίες και συμπαγείς και 100% αδιάβροχες.

Όσον αφορά στην ανακαίνιση μπάνιου και αυτή είναι υψίστης σημασίας για ένα σπίτι.

Γιατί να προβούμε σε ανακαίνιση μπάνιου;

Στο μπάνιο ενός διαμερίσματος υπάρχουν αρκετές σωληνώσεις όπως ύδρευσης, αποχέτευσης και θέρμανσης. Αυτό συμβαίνει προφανώς γιατί σε ένα μπάνιο συνήθως υπάρχουν:

  • μια μπανιέρα ή ντουζιέρα
  • ένας νιπτήρας
  • ένα πλυντήριο
  • (ίσως) ένας θερμοσίφωνας και
  • ένα θερμαντικό σώμα (καλοριφέρ)
  • Τα υδραυλικά του μπάνιου χρησιμοποιούνται καθημερινά με πολλούς τρόπους, γεγονός που σημαίνει και αντίστοιχη φθορά.
  • Σε μια ανακαίνιση μπάνιου που αλλάζουμε τα πλακάκια, θα πρέπει να σκεφτούμε πολύ σοβαρά ότι αυτή η αλλαγή είναι αρκετά δεσμευτική. Μια πιθανή βλάβη παλιών υδραυλικών που δεν θα αντικατασταθούν, θα μας κόστιζε πολύ ακριβά καθώς θα έπρεπε να ξηλώσουμε εκ νέου τα καινούρια πράγματα.
  • Το κριτήριο λοιπόν για να επιλέξετε τι ανακαίνιση θα κάνετε στο μπάνιο σας είναι η ηλικία της οικοδομής. Εάν έχουν περάσει πάνω από 20 χρόνια και σκέφτεστε να ανανεώσετε το μπάνιο σας, είναι μεγάλη ευκαιρία να αντικαταστήσετε και τα υδραυλικά. Υδραυλικά άνω των 20 ετών είναι πολύ πιθανό, λόγω φυσιολογικής φθοράς, να παρουσιάσουν μικρές ή μεγάλες βλάβες.

Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με τα παραπάνω, καταλαβαίνουμε γιατί είναι σημαντικό να μπορέσουμε να μονώσουμε διάφορα σημεία του σπιτιού μας και γιατί όχι και ολόκληρου του κτηρίου όπου διαμένουμε, καθώς επίσης και να επιλέξουμε την ανακαίνιση μπάνιου, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε έναν χώρο που θα μας εξασφαλίζει υψηλή ποιότητα υγιεινής.

Άρθρο από ανακαίνιση μπάνιου Dynamichome.gr

0
http://exitmind.com/