Γιατι ο καθαρισμός υποδημάτων ειναι πιο ακριβός από το πλύσιμο ενός αμαξιού

Μία καινούργια υπηρεσία έχει κάνει την παρουσία της τον τελευταίο καιρό σε πολλά καθαριστήρια της χώρας. Όχι τόσο ευκαταφρόνητη αλλά  απαραίτητη για όσους βαριούνται να καθαρίσουν τα παπούτσια τους. 

Αξίζει όμως πραγματικά να δώσει κάποιος 10€ με 12€ ευρώ για να καθαρίσει ένα ζευγάρι παπούτσια,  εφόσον υπάρχουν απλοί τρόποι για να το κάνει κάποιος μόνος του στο σπίτι και ανέξοδα.

Ας δούμε πραγματικά αν αυτή η υπηρεσία ανταποκρίνεται σε αυτό που προσφέρει και αν πραγματικά αξίζει τα χρήματα που κάποιοι δίνουν για να καθαρίσουν τα παπούτσια τους.

Όλοι γνωρίζουμε ότι για τον καθαρισμό ενός αμαξιού μέσα και έξω κανείς δεν θα δώσει πάνω από 15 ευρώ για να το καθαρίσει.  Ο χρόνος που χρειάζεται για να καθαρίσουμε καλα ένα αμάξι δεν ξεπερνά τη μία ώρα. 

Πιστεύετε ότι ο όγκος εργασίας για τον καθαρισμό ενός αμαξώματος τύπου ΙΧ θα πρέπει να πληρώνεται το ίδιο όσο ένα ζευγάρι παπούτσια;

Σίγουρα όχι.

Γιατί όμως κάποιοι δίνουν τα ίδια σχεδόν χρήματα για να καθαρίσουν ένα ζευγάρι παπούτσια, αφου δεν έχουν τον ίδιο όγκο εργασίας με το αμάξι και προφανώς δεν καταναλώνουν τα ίδια απορρυπαντικά. Με λίγα λόγια για να καθαρίσεις ένα αμάξι τελικα σου έρχεται πολύ πιο φτηνά από ένα ζευγάρι παπούτσια. Μας έχουν καταφέρει λοιπον να πληρώνουμε ακριβώς το ίδιο ποσό χωρίς να σκεφτόμαστε  αν αυτή η υπηρεσία αξίζει πραγματικά  τα χρήματα της.

Επειδή κάποιοι θα πεταχτούν και θα πουν την εξής ατάκα.  Ότι δηλαδή το αμάξι σου το πλένεις περισσότερες φορές γι αυτο ειναι και τοσο φθηνό ενω τα παπούτσια σου δεν τα καθαρίζεις τόσο συχνά. Είναι σίγουρο ότι αν η υπηρεσία είχε διαφημιστει περισσοτερο, με σχεδόν τα μισά λεφτά από ότι προσφέρεται, περισσότερος κόσμος θα πήγαινε να καθαρίσει τα παπούτσια του και πιο συχνά. Μάλιστα το αμάξι και τα παπούτσια είναι δυο πράγματα που κυκλοφορουν στον δρόμο, αλλα δεν βρωμίζουν το ιδιο. Γιατι θα πρεπει λοιπον να δωσω περισσοτερα χρηματα για κατι που δεν ειναι το ιδιο βρωμικο, και δεν απαιτεί τον ίδιο χρόνο και κόπο  για να καθαριστεί. 

Δυστυχώς μετά από δοκιμές που έγιναν σε αρκετά καθαριστήρια, που προσφέρουν αυτή την υπηρεσία, τάζοντας μάλιστα λαγούς με πετραχήλια (ότι έχουν ειδικά μηχανήματα και τα λοιπά και τα λοιπά), ελάχιστες ήταν οι φορές που μείναμε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα και όχι κατά 100% όπως μας έλεγαν. Πολλές βρωμιές δεν κατάφεραν να τις βγάλουν και μάλιστα όλα αυτά μας αναφέρθηκαν κατά την έξοδο στο ταμείο.  Η υπηρεσία όμως θα πρέπει να πληρωθεί άσχετα με το αποτέλεσμα. 

Όταν εμείς τους επιστρέψαμε τα παπούτσια, αφού τα είχαμε καθαρίσει με δικές μας τεχνικές βγάζοντας ακόμα και τις πιο επίμονες βρωμιές, απαιτήσαμε τα χρήματά μας πίσω, αλλά δεν τα λάβαμε ποτέ. Μάλιστα τις περισσότερες φορές το κάναμε και μπροστά στο μαγαζί τους για να δουν ότι η υπηρεσία που προσφέρουν δεν έχει καμία σχέση με αυτο που λενε οτι προσφέρουν.

Στον κόσμο του εμπορίου όμως όλα είναι θέμα παρουσίασης και αντίληψης. 

Θα δούμε λίγο το παρακάτω διαφημιστικό ενός καθαριστηρίου που καθαρίζει υποδήματα. 

Θα παρατηρήσουμε, ότι επικεντρώνονται σε συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά, που απασχολούν πολλούς, όταν έρχονται αντιμέτωποι με τον καθαρισμό των υποδημάτων τους.

“Αναλαμβάνουμε τον καθαρισμό και την απολύμανση υποδημάτων κάθε είδους με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Εμπιστευτείτε σ’ εμάς υποδήματα αμπιγιέ, αθλητικά, ορειβατικά, μπότες κλπ και θα τα παραλάβετε σαν καινούργια.”

Σίγουρα τα υποδήματα είναι ένα προσωπικό αντικείμενο και σπάνια κάποιος θα δώσει τα παπούτσια του σε κάποιον άλλον να τα φορέσει. Το ίδιο όμως συμβαίνει και με το αμάξι δύσκολα το μοιράζεσαι με κάποιον ή τον αφήνεις να το οδηγήσει γιατί πολύ απλά δεν του έχεις εμπιστοσύνη.

Άρα λοιπόν είναι και τα δύο προσωπικά αντικείμενα.  Γιατί όμως ακόμα εξακολουθούμε να πληρώνουμε περισσότερα χρήματα για να καθαρίσουμε ένα ζευγάρι παπούτσια.

Έχει να κάνει με την προσφορά και τη ζήτηση;

Επειδή στο μυαλό μας θεωρούμε ότι είναι κάτι αρκετα βρώμικο και μολυσματικό  που δεν μπορούμε καν να το βάλουμε μέσα σε μία λεκάνη στο σπίτι μας η στο πλυντηριο για να το πλύνουμε και απεχθανόμαστε τη διαδικασία.

Μήπως θεωρούμε ότι γίνεται καλύτερη απολύμανση στο καθαρηστηριο.

Μήπως η λέξη κλειδιά, “απολύμανση”, “εξαιρετικά αποτελέσματα”, “εμπιστοσύνη”, ο “ευπαθής τύπος του παπουτσιού”,  η λέξη” σαν καινούργια” είναι αυτά που μας οδηγούν να εμπιστευτούμε μία τέτοια υπηρεσία καθαρίσματος υποδημάτων σε ένα καθαριστήριο.

Προφανώς το ότι τα παπούτσια σου τα παραλαμβάνεις καθαρισμένα σε μία σακουλίτσα αποστειρωμένη το θεωρείς  επαγγελματισμό άσχετα με το αποτέλεσμα.  

Παρεμπιπτόντως για να βάψεις τα δερμάτινα παπούτσια σου σε ένα τσαγκάρη, δεν θα σου πάρει πάνω από 5 ευρώ και που είναι πολύ καλύτερος τρόπος απολύμανσης και συντήρησης.

Αν δεν καταφέραμε να σε πείσουμε με τα παραπάνω, ότι η τιμή με βάση την αξία δεν ανταποκρίνεται στην παραπανω υπηρεσία. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να σου υποδείξουμε κάποιους τρόπους, με τους οποιους μπορείς να περιποιείσαι τα παπούτσια σου με ελάχιστο κόστος, χωρίς να βαριέσαι κανοντας οικονομια:

Για τα αθλητικά δερμάτινα παπούτσια από τα χρησιμοποιείς καθημερινά μπορείς να  χρησιμοποιήσεις ένα ειδικό spray που αποθήκη βρωμιά και τη σκόνη.

Αν η βρωμιά επιμένει μπορείς να χρησιμοποιήσεις μαγειρική σόδα με λίγο νερό και να φτιάξεις ένα μείγμα με το οποίο θα τρίψεις το παπούτσι για να φύγουν οι βρωμιές αφήνοντας το λίγα λεπτά.  μπορείς να το σκουπίσεις με ένα πανάκι και τα παπούτσια σου θα είναι σχεδόν σαν καινούργια. 

Τα παπούτσια “σουέτ”,  που είναι και ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος για αυτούς που καθαρίζουν παπούτσια μπορούν εύκολα να καθαριστούν με μία γόμα ειδική ή με μία βούρτσα με μαλάκες τρίχες όπου απομακρύνει τη βρωμιά και τη σκόνη.

Επίσης υπάρχουν ειδικά σπρέι που όταν ψεκάζετε τα παπούτσια αφήνετε για 10 λεπτά να επιδράσει ο αφρός πάνω στη βρώμα και μετά τα καθαρίζετε με ένα ελαφρώς βρεγμένο πανί.

Σίγουρα θα πρέπει να ακολουθήσετε και τις οδηγίες του κατασκευαστή για το spray καθαρισμού,  γιατί εξαρτάται και από το τύπο του παπουτσιού που θέλετε να καθαρίσετε.

Τα υφασμάτινα παπούτσια καθαρίζονται πιο εύκολα στο χέρι ή στο πλυντήριο με ένα απορρυπαντικό ρούχων. Το αφήνετε απλά να μουλιάσουν για μερικές χώρες μέσα στο απορρυπαντικό και μετά τα τρίβετε ελαφρά με μία βούρτσα μαλάκια η σκληρή ανάλογα με τον τύπο του υφάσματος.  Τα ξεπλένετε και τα αφήνετε να στεγνώσουν.

Ενήμερος καταναλωτής, σωστός πελάτης και υγιής επαγγελματισμός.

Επιχειρειν Αλλιώς

0
http://exitmind.com/