Γνωρίστε τα νέα έπιπλα από ΦΥΣΙΚΟ ΜΠΑΜΠΟΥ, που δεν απαιτούν εργαλεία η καρφιά στερέωσης – από τον σχεδιαστή Stefan Diez

Γνωρίστε τα νέα έπιπλα από ΦΥΣΙΚΟ ΜΠΑΜΠΟΥ που δεν απαιτούν εργαλεία η καρφιά στερέωσης και που αλλάζουν το φυσικό τους χρώμα κατά την πάροδο του χρόνου – από τον σχεδιαστή Stefan Diez

Αυτό το επίπεδο τραπέζι, σε σχήμα από μπαμπού του Γερμανού σχεδιαστή  Stefan Diez, δεν απαιτεί κανένα εργαλείο στερέωσης για να το συναρμολογήσετε.

Είναι κατασκευασμένο από ένα παγκάκι μπαμπού και ένα ζευγάρι τρίποδα, τα οποία μπορούν να υποστηρίξουν μια τραπεζαρία από τζάμι η άλλο υλικό. Κάθε μέρος της κατασκευής είναι στην φυσική του κατάσταση και το έπιπλο συναρμολογείται  από σπειρωμένα κορδόνια  που έχουν τοποθετηθεί μέσα στα καλάμια , στερεώνοντας έτσι τα μεμονωμένα μέρη μαζί.

Τα έπιπλα  αυτής της κατασκευής, μπορούν να μεταφερθούν ευκολά και να συναρμολογηθούν από τον αγοραστή. Είναι δεμένα με ισχυρό σχοινί Kevlar, που καταλήγει σε μία ξύλινη λαβή, επιτρέποντας  στο σφίξιμο στις αρθρώσεις  κατά την συναρμολόγηση.Τα πόδια έχουν κοπεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να αφήνουν μια ταινία στο επάνω μέρος που βοηθάει στην σύνδεση όταν αυτά τυλίγονται μεταξύ τους.

Ο βιομηχανικός σχεδιαστής με έδρα το Μόναχο, δημιούργησε τη σειρά σε συνεργασία με τον μή κερδοσκοπικού οργανισμού Japan Creative , o οποίος  δίνει έμφαση στην χρήση της παραδοσιακής ιαπωνικής χειροτεχνίας  με σύγχρονα κομμάτια. Κάθε χρόνο, καλεί τρεις σχεδιαστές από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, να λάβουν μέρος σε εργαστήρια με παραδοσιακά υλικά και τρόπους εργασίας.

Ο Diez έχει δημιουργήσει επίσης, πειραματικά έπιπλα γραφείου για μικρούς χώρους εργασίας. Ο ίδιος αποφάσισε να χρησιμοποιήσει μη επεξεργασμένα καλάμια, σε αντίθεση με τον τρόπο που το χρησιμοποιούν στην Ιαπωνία, σε μορφή νήματος, υφαντού  και πλεξούδες για την κατασκευή καλάθιών.

Τα έπιπλα από μπαμπού χρειάζονται λίγα μόνο λεπτά για να συναρμολογηθούν και σταδιακά αλλάζουν χρώμα από πράσινο σε γκρι καθώς γερνάνε.

Το μπαμπού σαν υλικό είναι πολύ ενδιαφέρον, γιατί μπορεί να αντικαταστήσει σε πολλές περιπτώσεις τον χάλυβα, σαν υλικό στηρίξεις σε μικρές κατασκευές και  μικρής κλίμακας κτήρια. Επίσης το φυτό δεν χρειάζεται φυτοφάρμακα για να μεγαλώσει όπως και άλλα λιπάσματα. Ήδη το ΙΚΕΑ όπως και το Muunto  έχουν ενσωματώσει σε είδη σπιτιού υλικό από μπαμπού.

0
http://exitmind.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Τι σκέφτεσαι;