Δείτε το νέο επαναστατικό σύστημα κίνησης ποδηλάτων DriveEn.

Το σύστημα DriveEn της CeramicSpeed ​​λειτουργεί με έναν άξονα κίνησης άνθρακα και με έδρανα αντί μιας αλυσίδας ή μηχανισμού αλλαγής ταχυτήτων.

Το σύστημα DriveEn της CeramicSpeed ​​λειτουργεί με έναν άξονα κίνησης άνθρακα και με έδρανα αντί μιας αλυσίδας ή μηχανισμού αλλαγής ταχυτήτων.

Η αποδοτικότητα είναι το όνειρο κάθε ποδηλάτη. Το τελευταίο επαναστατικό σύστημα κίνησης της CeramicSpeed , το DriveEn , προσφέρει αυτό και πολλά άλλα. Με την πάροδο των χρόνων, τα ποδήλατα συνέχισαν να εξελίσσονται – με συνεχείς εξελίξεις στο εσωτερικό κιβώτιο ταχυτήτων και στην αλυσίδα κυλίνδρων. Ωστόσο, ακόμη και με την πρόοδο, η υπερ-απόδοση χωρίς στρες παραμένει αδύνατη για τους ποδηλάτες. Αυτό συμβαίνει έως ότου η CeramicSpeed ​​ξεκινήσει το σύστημα κίνησης DrivEn.

Στο τελευταίο σχεδιασμό τους, το CeramicSpeed ​​έχει συμπεριλάβει μια ριζοσπαστική ιδέα να ξεφορτωθεί πλήρως τόσο το κιβώτιο ταχυτήτων όσο και την αλυσίδα . Το κίνητρό τους κατά το σχεδιασμό αυτού του μηχανισμού κίνησης ήταν να δημιουργήσουν ένα  επαναστατικό μηχανισμό κίνησης που θα έθετε νέα πρότυπα στην αποδοτικότητα και θα εξάλειφε την ανάγκη για επιπλέων μηχανισμούς αλλαγής ταχυτήτων και αλυσίδες.

Αυτή η πρωτοποριακή επανεξέταση των drivetrains για ποδήλατα έχει δημιουργήσει ένα μοντέρνο σχεδιασμό απόδοσης υψηλής απόδοσης. Μερικά από τα διάφορα χαρακτηριστικά που περιλαμβάνονται στο σύστημα κίνησης DriveEn είναι:

Το σύστημα DriveEn της CeramicSpeed ​​λειτουργεί με έναν άξονα κίνησης άνθρακα και με έδρανα αντί μιας αλυσίδας ή μηχανισμού αλλαγής ταχυτήτων.

Επισκόπηση Συστήματος

Το σύστημα που έχει τοποθετηθεί αντικαθιστά την κανονική τριβή ολίσθησης αλυσίδας 8 σημείων, τις δύο τροχαλίες του οπίσθιου μηχανισμού αλλαγής ταχυτήτων και τη διασταυρούμενη αλυσίδα με δύο μόνο σημεία για την αντίσταση κύλισης σε άξονα. Η ολισθαίνουσα τριβή από ένα παραδοσιακό σύστημα εξαλείφεται καθώς η μεταφορά ισχύος γίνεται μέσω κεραμικών λοβών με λοξότμηση στο εμπρόσθιο και πίσω οδοντωτό τροχίσκο. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, το σύστημα DriveEn δημιούργησε κατά 49% λιγότερες τριβές σε σχέση με ένα σύστημα μετάδοσης κίνησης Dura Ace με απόδοση εξόδου 250W.

Τα ρουλεμάν συνδέονται με τα δόντια σε μια κασέτα 13 ταχυτήτων και το δακτύλιο αλυσίδας σε πλευρική γωνία.  Αυτό όσον αφορά την κίνηση του ποδηλάτου. Όταν αλλάζετε το γρανάζι, τα μπροστινά έδρανα κινούνται προς τα πάνω και προς τα κάτω κατά μήκος του άξονα, τα οποία συστέλλονται και επεκτείνονται στα διαφορετικά γρανάζια του σχεδίου.

Απόδοση 99%

Το σύστημα αυτό σχεδιάστηκε σε συνεργασία με το τμήμα μηχανολογίας του Πανεπιστημίου του Κολοράντο. Η CeramicSpeed ​​δηλώνει ότι χρησιμοποίησε ένα νέο σχέδιο του άξονα-κίνησης που εξαλείφει πλήρως το ζήτημα της τριβής ολίσθησης.

Το σύστημα σχεδιασμού DriveEn λέγεται ότι έχει απόδοση 99%. Η CeramicSpeed ​​σχεδίασε ένα πρωτοποριακό σύστημα μετάδοσης κίνησης που παρέχει την μέγιστη απόδοση.

Επιτύχαμε ένα σύστημα κίνησης πολλαπλών ταχυτήτων που εξαλείφει την αλυσίδα και την πολυπλοκότητα του πίσω μηχανισμού ταχυτήτων. Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι ένα πρωτότυπο και υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες για αυτό που εγείρουν κάποιες ερωτήσεις.

Ορισμένα από τα ερωτήματά είναι: “Θα είναι αρκετά ισχυρή ώστε να αντέξει ένα sprint 1700-watt;” ή “Πόσο καλά θα μετατοπιστεί κάτω από διαφορετικά φορτία;” . Προς το παρόν, το CeramicSpeed ​​δεν έχει όλες τις απαντήσεις ακόμα, καθώς το DrivEn είναι σε πειραματικό στάδιο. Παρόλο όλα’ αυτά το μέλλον για το DriveEn  φαίνεται λαμπρό.

0
http://exitmind.com/