Διάδρομος γυμναστικής και ποδήλατο

Είναι η αλήθεια πως στις μέρες μας υπάρχουν τόσοι πολλοί επιβαρυντικοί παράγοντες για την υγεία μας που δεν έχουμε παρά να κάνουμε ό, τι καλύτερο μπορούμε έτσι ώστε να προστατευτούμε κατά το δυνατόν καλύτερα ενάντια σε κάθε ενδεχόμενο κίνδυνο. Ανίατες ασθένειες κάθε είδους καραδοκούν και «χτυπούν» κάθε οργανισμό ανεξαιρέτως και ειδικότερα τους πλέον ευάλωτους εξ’ αυτών. Πώς μπορούμε όμως να θωρακίσουμε την υγεία μας; Υπάρχει κάποια μυστική «συνταγή» που θα μας κάνει να νιώσουμε λίγο πιο ασφαλείς; Είναι γνωστή η απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα που θα λάβει κάποιος από οποιονδήποτε ειδικό στο χώρο. Υγιεινή διατροφή και τακτική άθληση καθώς και διακοπή βλαβερών συνηθειών όπως είναι αυτή του καπνίσματος.

Όλες αυτές οι συμβουλές είναι πραγματικά ανεκτίμητες αλλά υπάρχουν πολλές δυσκολίες στην εφαρμογή τους. Για παράδειγμα, το να ακολουθήσει κάποιος μια ισορροπημένη διατροφή όπως η μεσογειακή είναι πραγματικά ανεκτίμητης αξίας αλλά πολύ λίγοι την εφαρμόζουν. Μα, γιατί όμως; Από τη στιγμή μάλιστα που τα οφέλη είναι αποδεδειγμένα πολλαπλά για τον οργανισμό μας και την ψυχολογία μας; Ο βασικότερος λόγος είναι ο σύγχρονος τρόπος ζωής που θέλοντας και μη έχει παρασύρει τους περισσότερους από εμάς. Οι ώρες εργασίας πλέον είναι τόσες πολλές μέσα στην ημέρα, σχεδόν κάθε μέρα, που δε μένει παρά ελάχιστος ελεύθερος χρόνος. Αυτό το διάστημα δεν επαρκεί ούτε για διασκέδαση αλλά ούτε καν για την προετοιμασία χειροποίητου σπιτικού φαγητού.

 Έτσι, ο σύγχρονος άνθρωπος καταλήγει να καταναλώνει λίγα αλλά πολύ βαριά από άποψης θερμιδικής πρόσληψης γεύματα. Αυτά τα γεύματα συνήθως είναι πρόχειρο ή γρήγορο φαγητό, πολλές φορές επεξεργασμένο. Είναι αυτές οι ίδιες τροφές που πλέον «κατηγορούνται» ευθέως από τους γιατρούς πως προκαλούν μυοκαρδιοπάθειες, διάφορους τύπους καρκίνου και άλλα σοβαρά προβλήματα, όταν γίνουν μέρος του καθημερινού μας διαιτολογίου. Βέβαια πολλοί άνθρωποι πλέον εμπιστεύονται όλο και περισσότερο την τεχνολογία και μπορεί να ακολουθήσουν μια online δίαιτα. Είναι αλήθεια ότι χιλιάδες κόσμου πλέον χάνει πολλά κιλά κάθε μήνα με έναν τέτοιο τρόπο. Σε κάθε ενδεχόμενο, η τυφλή εμπιστοσύνη σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να αποδειχτεί κακός σύμβουλος και γι’ αυτό πρέπει πάντα να παίρνουμε τη γνώμη ενός γιατρού.

Όπως προαναφέραμε όμως, επικουρικά με την προσεγμένη διατροφή οφείλουμε  και να αθλούμαστε. Κάποιος μπορεί να αναρωτηθεί πως θα γίνει αυτό από τη στιγμή που δεν υπάρχει το χρονικό περιθώριο για μια επίσκεψη στο γυμναστήριο. Η άσκηση αυτή λοιπόν μπορεί να γίνει στο σπίτι ακόμη και σε καθημερινή βάση. Όλα είναι θέμα μιας απόφασης και προσήλωσης στο στόχο. Παρακάτω λοιπόν θα μιλήσουμε για δύο συγκεκριμένα όργανα γυμναστικής που θα μας βοηθήσουν να αποκτήσουμε το σώμα που ονειρευόμαστε εδώ και πολύ καιρό.

online διατροφή με την Ιατρίκη σφραγίδα

Ας αρχίσουμε με το διάδρομο γυμναστικής. Αυτό το κλασσικό πλέον όργανο γυμναστικής δεν γυμνάζει μόνο τα πόδια όπως πολλοί και πολλές διατείνονται. Είναι μια καταπληκτική μέθοδος αδυνατίσματος που χαρίζει έναν δυνατό κορμό, «καίει» λίπος από την περιοχή της κοιλιάς, δυναμώνει το ανοσοποιητικό μας και προστατεύει από μυοκαρδιοπάθειες κάθε τύπου. Ένας διάδρομος εκγύμνασης μπορεί να τοποθετηθεί ακόμη και σε ένα μικρό αλλά καλά αεριζόμενο δωμάτιο. Άρα δεν απαιτείται κάποια ιδιαίτερη προϋπόθεση για την αγορά του πέρα από το κόστος και την ατσάλινη θέληση μας για υγεία!

Το γνωστό σε όλους μας ποδήλατο γυμναστικής είναι ένα ακόμη τέλειο όργανο για γυμναστική στο σπίτι. Χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια από πάρα πολλούς αθλητές που επιθυμούν να βελτιώσουν τη σωματική και πνευματική τους κατάσταση χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουν μια περιουσία σε συνδρομές σε κάποιο γυμναστήριο ή άπειρες ώρες σε διαδρομές με το αυτοκίνητο ή το μηχανάκι. Απλά τοποθετούμε το εξελιγμένο αυτό ποδήλατο στο χώρο μας και αρχίζουμε να γυμναζόμαστε στην ταχύτητα και τον ρυθμό που επιθυμούμε. Στην αρχή φυσικά θα χρειαστεί να έχουμε υπομονή και ασκούμαστε για 5-10 λεπτά το πολύ.

Και τα δύο αυτά εργαλεία εκγύμνασης δεν είναι καθόλου βαρετά όπως ισχυρίζονται κάποιοι καθώς μας ενθαρρύνουν κατά τη διάρκεια της άθλησης αφού αντλούμε σημαντικές πληροφορίες από τις οθόνες τους όπως είναι το πόσες θερμίδες καταναλώνουμε με πραγματικές μετρήσεις!

0
http://exitmind.com/