Διαφημίζοντας την εταιρεία μας στο ίντερνετ

Οι επιχειρήσεις για να μπορέσουν να έχουν βιωσιμότητα χρειάζονται φυσικά κέρδη. Και τα κέρδη πάντα έρχονται ύστερα από την σωστή και στοχευμένη διαφήμιση. Μέσα διαφήμισης αποτελούν οι διάφορες αφίσες, τα τηλεοπτικά σποτ, καθώς και τα σποτ στο ραδιόφωνο. Σήμερα όμως, έχουμε ένα ακόμη ισχυρό εργαλείο, τη διαφήμιση στο ίντερνετ.

Πλέον, εύκολα και οικονομικά, μπορούμε να προωθήσουμε την εταιρεία μας και τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της στο κοινό και μάλιστα όχι μόνο στην πόλη ή τη χώρα μας, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τι επιλογές έχουμε;

Στο ίντερνετ οι επιλογές διαφήμισης είναι πραγματικά πολλές. Το ζητούμενο κάθε φορά είναι να σκεφτούμε τι ταιριάζει καλύτερα στο δικό μας ύφος και φυσικά ποιοι είναι οι στόχοι που θέλουμε να πετύχουμε για την εταιρεία μας. Αφού απαντήσουμε αυτά τα ερωτήματα μπορούμε να επιλέξουμε τον καλύτερο τρόπο διαφήμισης, ανάμεσα σε μερικούς τρόπους που μπορεί να μην είχαμε σκεφτεί έως τώρα.

  • Δημιουργούμε ένα blog

Σίγουρα έχουμε φτιάξει για την επιχείρησή μας μια εύχρηστη και όμορφη ιστοσελίδα όπου αναφέρουμε αναλυτικά ποιοι είμαστε και τι προσφέρουμε. Μια δυνατή ιδέα, επιπλέον της ιστοσελίδας, για να προωθήσουμε τη δουλειά μας, είναι να δημιουργήσουμε ένα blog. Στο blog αυτό μπορούμε να δίνουμε ιδέες και λύσεις για διάφορα ζητήματα που άπτονται της ιδιότητάς μας. Στη σύγχρονη εποχή, αν και στόχος παραμένει το κέρδος και η αύξηση των πελατών, ο τρόπος διαφοροποιείται. Μπορούμε και πρέπει να κερδίσουμε τους πελάτες μας, όχι μόνο με ό,τι προσφέρουμε σαν αγορά, αλλά και προσφέροντας ανιδιοτελώς.

  • Φτιάχνουμε προωθητικά βίντεο

Τα προωθητικά βίντεο είναι συνήθως βίντεο που προβάλλονται στο Youtube (και όχι μόνο) όταν ο χρήστης ανοίγει κάποιο βίντεο. Μέσα σε μόλις λίγα δευτερόλεπτα μπορούμε να παρουσιάσουμε τις υπηρεσίες μας και να μιλήσουμε στο κοινό για τον  λόγο που είναι καλό να μας επιλέξουν. Γενικώς, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, ώστε τα βίντεο να μην κουράζουν τους χρήστες, αλλά να δίνουν επαρκώς μια εικόνα σχετικά με το ποιοι είμαστε.

  • Συνθέτουμε ένα e-book

Μπορεί να αναρωτιόμαστε για ποιο λόγο να προσφέρουμε ένα e-book και τι θα μπορούσαμε να γράψουμε μέσα σε αυτό. Η απάντηση είναι απλή. Μπορούμε να συλλέξουμε λύσεις σε διάφορα ζητήματα σχετικά με τις υπηρεσίες που προσφέρουμε ή πληροφορίες για τα υλικά που χρησιμοποιούνται στα προϊόντα μας και να τα προωθήσουμε δωρεάν μέσω e-mail marketing. Είναι μια πολύ πρωτότυπη ιδέα και οι παραλήπτες του βιβλίου θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μια γεύση από ό,τι προσφέρουμε, να μας γνωρίσουν και να μας εμπιστευτούν.

Έτσι λοιπόν δεν χρειάζεται να σταθούμε μόνο στις διαφημίσεις της Google και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά παράλληλα με αυτά να κάνουμε και μικρές κινήσεις και να διαφοροποιηθούμε από τους αντιπάλους μας κερδίζοντας έτσι τη συμπάθεια του κοινού και την εμπιστοσύνη τους.

0
http://exitmind.com/