Είναι τρελοί αυτοί οι αρχιτέκτονες

Η αισθητική τους και η φαντασία είναι βγαλμένη από άλλο κόσμο, προφανώς εκείνο τον χαμένων αισθήσεων.  Το κάθε απόκοσμο και ιδεατό για εμάς, αποτελεί  για αυτούς μια καινούρια πρόκληση για δημιουργία. Για άλλη μια φορά μας λένε ότι για να είναι κάτι αγαπητό δεν εχει να κάνει το πώς είναι κατασκευασμένο, όπως το παρακάτω τολμηρό κατασκεύασμα από άχυρο και τσιμέντο.

Ένα άσχημο στην όψη τσιμεντένιο που δημιουργήθηκε σκάβοντας στην γη μια τεράστια τρύπα, φτιάχνοντας το καλούπι από άχυρα και γεμίζοντας το με τσιμέντο μέχρι να καλυφθεί. Το αποτέλεσμα ήταν αρκετά πρωτοποριακό. Αφήνουμε την φύση να δώσει μορφή στην άμορφη μάζα. Όταν το τσιμέντο στερεοποιήθηκε, μπροστά ανοίχτηκε μια οπή και το εσωτερικό καταβροχθίσθηκε από μια αγελάδα. Σιγά σιγά το τσιμεντένιο μόρφωμα αποκαλύφθηκε σαν μια ανασκαφή ενός αρχαιολογικού χώρου.

Αυτό βέβαια που έγινε μετά ήταν και η τελική πινελιά που θα περιμενε κανεις. Η αρχιτέκτονες διαμόρφωσαν και διακόσμησαν τον χώρο ,για να είναι κατάλληλος για μια ευχάριστή διαμονή.

Το αποτέλεσμα και η  διαδικασία ανέγερσης του τσιμεντένιου σπιτιού φαίνεται στις φωτογραφίες και το Βίντεο.

0
http://exitmind.com/