Η τσίχλα που ανιχνεύει τον καρκίνο, θα είναι σύντομα στην διάθεση των γιατρών

Δέν θα την βρείτε στο τοπικό ψιλικατζίδικο της γειτονίας, αλλά σύντομα θα μπορείτε να την έχετε στην διάθεση σας, μιας και μπορεί μια μέρα να σας σώσει την ζωή.

Η συγκεκριμένη τσίχλα δεν έχει γεύση φράουλας αλλά παρασκευάζεται στα εργαστήρια της εταιρείας Volatile Analysis στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ, και μπορεί να ανιχνεύει αν κάποιος έχει καρκίνο και ποιό είδος.

Η τσίχλα απορροφά αυτά που είναι γνωστά ως «πτητικές ενώσεις» και βρίσκονται στο σάλιο σας. Καθώς μασάτε την τσίχλα, αυτή προσδιορίζει εάν στον σώμα σας  υπάρχουν ορισμένες χημικές ουσίες που εμφανίζονται όταν υπάρχει καρκίνος. Οι συγκεκριμένες ουσίες ονομάζονται “Πτητικές Οργανικές Ενώσεις” και είναι μοναδικές για κάθε τύπο καρκίνου. Με τον εντοπισμό αυτών των ενώσεων στον σώμα μας, οι γιατροί μπορούν να προσδιορίσουν τον τύπο του καρκίνου που έχει ο ασθενής.

Ο λόγος  που κάνει μια τσίχλα να είναι κατάλληλη για την ανίχνευση του καρκίνου είναι ότι παραμένει στο στόμα μας για αρκετό χρονικό διάστημα και είναι αρκετά ανθεκτική για να αντέξει στη δοκιμή.

Με τη χρήση της τσίχλας, οι ασθενείς δεν θα χρειάζεται  πλέον να κάνουν εξετάσεις αίματος ή ανάλυση ούρων.

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου το 2016 διαγνώστηκαν περίπου 1,5 εκατομμύρια νέα κρούσματα καρκίνου.

«Τα τελευταία 15 χρόνια έχουν γίνει πολλές προσπάθειες με διάφορα προϊόντα και διαδικασίες προκειμένου να επιτευχθεί  η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου»

Για την διάγνωση του καρκίνου στο παρελθόν έχουν δοκιμαστεί σκυλιά σε δείγματα ούρων ακόμα και μέλισσες , αλλά τίποτα από αυτά  δεν είχε έμπρακτά αποτελέσματα.

Η τσίχλα ωστόσο είναι ακόμα στο στάδιο δοκιμών, οπότε είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για υπαρκτά αποτελέσματα. Η εταιρεία όμως  ελπίζει ότι η τσίχλα θα φτάσει σύντομα στα χέρια τον γιατρών μέχρι το τέλος του 2017.

Μπορεί να μην είστε σε θέση να  κάνετε φούσκες με αυτές τις τσίχλες αλλά θα βγούν σε αρκετές γεύσεις, που συναντάμε και σε άλλες τσίχλες του εμπορίου.

Η τσίχλα που ανιχνεύει τον καρκίνο, θα είναι σύντομα στην διάθεση των γιατρών

1
http://exitmind.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Τι σκέφτεσαι;