Η Astar μας μυεί στην τεχνική του Decoupage!!

Η απολαυστική Astar μας ξετρελαίνει κάθε φορά με τις καινούριες ευφάνταστες καλλιτεχνικές της δημιουργίες με διάφορα υλικά. Αυτή την φορά μας μυεί στα μυστικά του Decoupage.

Aπό το Γαλλικό “decouper” = “κόβω”.  H διακοσμητική τεχνική που χρησιμοποιεί χάρτινα μοτίβα για να αλλάξει την όψη αντικειμένων από ξύλο, χαρτί, γυαλί, πέτρα, πηλό, μεταλλικές ή πλαστικές επιφάνειες.

Η ιστορία του Decoupage (Ντεκουπάζ).

Το decoupage είναι η τέχνη της διακόσμησης επιφανειών με κομμάτια χαρτιών. Η λέξη decoupage προέρχεται από το γαλλικό ρήμα decouper που σημαίνει «κόβω». Υπάρχουν δύο είδη decoupage, το επίπεδο, όπου τα σχέδια από χαρτί κόβονται και τοποθετούνται με  κόλλα σε μια επιφάνεια και λουστράρονται τόσο που οι άκρες του ενώνονται με τη βάση ώστε να φαίνεται ότι το σχέδιο έχει σχεδιαστεί πάνω στη βάση. Το δεύτερο είδος, το decoupage 3D, είναι ένας εναλλακτικός τρόπος που δίνει την αίσθηση βάθους και έντασης. Αυτός ο τελευταίος τρόπος δίνει ζωή στο σχέδιο, το οποίο δεν μπορεί να αποδώσει το επίπεδο σχέδιο.

Κάποιοι πιστεύουν ότι προέρχεται από την Ευρώπη από το 12ο και 13ο αιώνα, έγινε γνωστό τον 7ο αιώνα στη Βενετία από όπου και διαδόθηκε στην Ευρώπη.  Είχε ζητηθεί από μεγάλους ζωγράφους να ζωγραφίσουν έπιπλα αλλά αυτό κατέληξε να είναι πολύ ακριβό, αντί αυτού χρησιμοποιούνταν χαρακτικά που βάφονταν, τα κομμένα σχέδια τοποθετούνται πάνω στα έπιπλα με κόλλα το οποίο λουστράρετε σε σημείο να φαίνεται ότι το έπιπλο έχει βαφτεί. Αυτή η διαδικασία ονομάστηκε ως «τέχνη του φτωχού» και διαδόθηκε και σε άλλα σημεία της Ευρώπης και το Ηνωμένο Βασίλειο. Το προτιμούσαν ιδιαίτερα οι κυρίες της Γαλλικής Αυλής και ονομάστηκε Decoupage που προέρχεται από τη γαλλική λέξη «decouper» που σημαίνει «κόβω»

Στην πραγματικότητα και στις επαγγελματικές εφαρμογές της φυσικά, αφού πρόκειται για μια πραγματική τέχνη γνωστή από τον 18ο αιώνα, το decoupage συνδυάζει το κολλάζ με την ζωγραφική και είναι πραγματικά πολύ δύσκολο για έναν ερασιτέχνη να ξεχωρίσει που σταματά το χαρτί και αρχίζει το χρώμα.
Όμως όπως ακριβώς με την ζωγραφική, τα ψηφιδωτά, το     κολλάζ και κάθε είδους τεχνική που αφορά χειροτεχνίες και κατασκευές, δεν είναι αναγκαίο να είστε επαγγελματίας ή να γνωρίζετε σε όλο το βάθος τις λεπτομέρειες κάθε διαδικασίας για φτιάξετε πολύ όμορφα αντικείμενα για το σπίτι σας, οι βασικές οδηγίες, διάθεση και λίγη φαντασία είναι υπεραρκετά.

 

Τι θα χρειαστείτε:

  • Πινέλα – Σταμπαδόρους  Decoupage
  • Χαρτιά Decoupage
  • Κόλλα  Decoupage
  • Βερνίκια Decoupage

Και άλλα  πολλά υλικά  που μπορείτε να βρείτε εδώ:  https://www.pacoartcenter.gr/http://www.afroditishobby.gr/

0
http://exitmind.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Τι σκέφτεσαι;