Κάτι συμβαίνει στο Ισραήλ! πολύ Εβραίοι έχουν αρχίσει και αποδέχονται τον Χριστό ως Μεσσία

Το κίνημα των Μεσσιανικών Ιουδαίων όπως αποκαλούνται δεν είναι κάτι καινούριο. Από τους πρώτους Χριστιανικούς αιώνες,  πολύ ήταν οι Ιουδαίοι που δέχτηκαν τον Χριστό ως Μεσσία, πολλοί όμως από αυτούς αφομοιώθηκαν με τα άλλα Χριστιανικά δόγματα για να καλύψουν την Εβραϊκή τους ταυτότητα και να μην κινδυνέψει η ζωή τους. Σύμφωνα με την “ΤΟΡΑ” (Εβραϊκή πεντάτευχος), αυτοί που παραβιάζουν τον νόμο και θεωρούνται αιρετικοί πρέπει να εξαλείφονται.

Στον Χριστιανικό κόσμο είναι γνωστό ότι υπάρχουν πολύ κρυπτοχριστιανοί, μουσουλμάνοι ή Εβραίοι που κρύβουν την Χριστιανική τους πίστη και προσποιούνται, προκειμένου να μην κινδυνέψουν και προπηλακιστούν.

Σήμερα όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει, εδώ και μερικά χρόνια ένα μεγάλο μέρος των Εβραίων που αποκαλούνται Μεσσιανικοί Εβραίοι έχουν αρχίσει και εξαπλώνουν την αλήθεια της Χριστιανικής πίστης, πολλές φορές με κίνδυνο της ζωής τους. Αποδέχονται ως  Μεσσία τον Ιησού Χριστό, σε αντίθεση με άλλους Εβραίους  και έχουν τις δικές τους συναγωγές όπου οι τελετουργίες μοιάζουν με αυτές των Ευαγγελιστών (χορεύουν, τραγουδάνε κτλπ).

Το πρώτο κίνημα των Μεσσιανικών Ιουδαίων ξεκίνησε με τον  Count Zinzendorf στην Γερμανία και τον Joseph Rabinowitz στην Ρωσία. Μόνο που η κίνηση δεν ευδοκίμησε για πολύ. Δεύτερη προσπάθεια έγινε στο Ισραήλ, με την ίδρυση της πρώτη Χριστιανική εκκλησίας των Μεσσιανικών Ιουδαίων, απο τον προτεστάντη επίσκοπο  Solomon Alexander μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Ο αριθμός  των Εβραίων πιστών τότε ήταν πολύ μικρός παρ’ όλο τον διωγμό που υπέστησαν όταν ιδρύθηκε το κράτος του Ισραήλ το 1948,  τότε αρκετοί αναγκάστηκαν να φύγουν με βάρκες φοβούμενοι τυχόν βιαιοπραγίες εναντίον τους. Παρ όλη την προπαγάνδα που δημιουργήθηκε εναντίον του Χριστιανισμού, με πρόσχημα ότι το ολοκαύτωμα προκλήθηκε κυρίως από Χριστιανούς εναντίον των Εβραίων, τα ποσοστά των Μεσσιανικών Ιουδαίων αυξανόντουσαν χρόνο με τον χρόνο, με μεγάλη έξαρση της δεκαετία του 70 και 90. Στην Αμερική έγιναν οι πρώτες κινήσεις αναγέννησης του κινήματος με την λεγόμενη «Κίνηση του Χριστού» Jesus Movement και το 1989 μετά την πτώση του τοίχους του Βερολίνου πολλοί Ρώσοι Εβραίοι έπαιξαν ρόλο στην διάδοση του Ευαγγελίου και της Χριστιανικής πίστης. Στην αρχή οι Χριστιανοί Εβραίοι ήταν μέλη άλλον Χριστιανικών κινημάτων και αιρέσεων , χάνοντας έτσι την Εβραϊκή τους ταυτότητα. Αυτό όμως άρχισε γρήγορα να αλλάζει  και μετονομάστηκαν σε Μεσσιανικοί Ιουδαίοι, θέλοντας να κρατήσουν την Εβραϊκή τους ταυτότητα διατηρώντας τα Εβραϊκά έθιμα της παλαιάς διαθήκης. Στην συνέχεια πολλοί μετανάστες Εβραίοι της Αμερικής, που οι περισσότεροι ήταν και Χριστιανοί πάστορες, αναμίχθηκαν με τους υπόλοιπους Ισραηλίτες όπως και πολλοί Ρώσοι Εβραίοι που ήρθαν στο Ισραήλ αλλά ήταν Χριστιανοί και πηγαίναν στις Χριστιανικές εκκλησίες. Όλο αυτό το κύμα Εβραίων Χριστιανών της εποχής ευνόησε την άνθηση των Μεσσιανικών Ιουδαίων, που σήμερα αριθμούν πάνω από 200 κοινότητες στο Ισραήλ… και ο αριθμός συνεχώς αυξάνεται.

Σήμερα με την βοήθεια του διαδικτύου,  της νέας τεχνολογίας και των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης τα πράγματα είναι διαφορετικά. Για αρκετές δεκαετίες κανείς Εβραίος δεν μπορούσε να βρει εύκολα την Βίβλο και την Καινή διαθήκη στην Εβραϊκή γλώσσα. Τώρα όμως μπορεί να βρει τα πάντα στην Εβραϊκή γλώσσα και να μελετήσει άφοβα τις γραφές,  χάρης την προσπάθεια του Eitan Bar και των συνεργατών του που έχουν στήσει έναν δικτυακό μαραθώνιο διάδοσης του Ευαγγελίου, καθώς και μια ποικιλία από διαφορετικές ιστοσελίδες που παρουσιάζουν την αλήθεια του Ευαγγελίου σε διαφορετικά ακροατήρια με εκπαιδευτικά βίντεο και πλούσια βιβλιογραφία, καθώς και αναλυτικά άρθρα  που μπορεί εύκολα να μοιραστεί  κάποιος στο διαδίκτυο. Πρόσφατα Ιδρύθηκε και το κολέγιο Θεολογικών σπουδών με τίτλο “Israel College of the Bible” που ετοιμάζει και επιμορφώνει Εβραίους και Άραβες πάνω στην Χριστιανική πίστη, με σκοπό να γίνουν και αυτοί με την σειρά τους εκπαιδευτές και επιμορφωτές του ευαγγελίου σε άλλους, μοιράζονται τους θησαυρούς που αποκομίζουν  από την μελέτη της Αγίας Γραφής στη γη του Ισραήλ, αλλά και με άλλους πιστούς από όλο τον κόσμο. Η σχολή είναι ανοιχτή σε όλους όσους θέλουν να περάσουν ένα χρόνο στο Ισραήλ και να παρακολουθήσουν τα μαθήματα που γίνονταν εκεί , ζώντας μια πρωτόγνωρη εμπειρία.

 

Χρίσημες ιστοσελίδες 

https://jewsforjesus.org/

Home

1
http://exitmind.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Τι σκέφτεσαι;