Μάθετε γιατί οι παλιοί έτρωγαν με ασημένια σερβίτσια και πώς ο κολλοειδής άργυρος (colloidal silver) σκοτώνει βακτήρια και ιούς.

Ο Άργυρος είναι γνωστός από την αρχαιότητα για τις ιδιότητές του. Στους περισσότερους είναι γνωστός ως πολύτιμο μέταλλο, λίγοι όμως γνωρίζουν τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Τον 19ο αιώνα, θεραπευτές σε Ευρώπη και Αμερική, άρχισαν να παρασκευάζουν και να χρησιμοποιούν τον άργυρο σε υγρή κολλοειδής μορφή (υδατικό διάλυμά με σωματίδια αργύρου). Για αρκετά χρόνια όμως, λόγο τις  υψηλής τιμής και των κακής ποιότητας σκευασμάτων, η ζήτηση παρέμενε χαμηλή. Σήμερα, νέες τεχνολογίες έχουν καταστήσει τον κολλοειδή άργυρο προσιτό στον καταναλωτή.

Τί ειναι όμως ο ΚΟΛΛΟΕΙΔΗΣ ΑΡΓΥΡΟΣ;;

Ο Άργυρος υπάρχει στο σώμα μας και είναι στοιχείο της διατροφικής αλυσίδας. Μόνο που σήμερα τα εδάφη που καλλιεργούνται είναι φτωχά σε άργυρο και σπάνια κάποιος μπορεί να τον λάβει απο την διατροφή του. Η αντιμικροβιακή  ισχυρή δράση του νιτρικού αργύρου, ανακαλύφθηκε το 1970 απο τον Γερμανό γυναικολόγο Κάρλο Κρέδε, με την χρήση του αργύρου εξαλείφθηκαν πολλές παθήσεις όπως η πυώδης βλεννόρροια, και οι φλεγμονές των ματιών στα νεογέννητα.

Ο άργυρος, όταν εφαρμόζεται ενδοφλέβια μπορεί να θεραπεύσει με επιτυχία παθήσεις όπως σηψαιμική αρθρίτιδα, ρευματίτιδα, ρευματοειδή καρδιοπάθεια, ρευματοειδή αρθρίτιδα, βρογχικό άσθμα, γρίπη, οξέα αναπνευστικά προβλήματα, βρογχίτιδα, πνευμονία, πυώδης σηψαιμική μόλυνση, bruselles. Επίσης εφαρμόζεται εσωτερικά για τη θεραπεία γαστρίτιδας, φλεγμονών και έλκους του γαστρεντερικού σωλήνα και εξωτερικά, για την θεραπεία αφροδισίων νοσημάτων, πυωδών πληγών και εγκαυμάτων. Έρευνες έχουν δήξει ότι καταπολέμα  ιούς της ακμής, της γρίπης Α-1, Β, Mitrs, και κάποιους έντερο- και αδενο-ιούς. Επίσης σκοτώνει ή τουλάχιστον αποδυναμώνει τον ιό του AIDS. Σήμερα είναι γνωστό ότι το ιόν αργύρου είναι τοξικό για τα βακτήρια και τους ιούς, επηρεάζοντας αρκετές από τις λειτουργίες τους, όπως η αναπνοή. Είναι γνωστό εδώ και χρόνια ότι ο Κολλοειδής άργυρος θεραπεύει ακόμα και τις κατακλίσεις και εάν χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με την κρέμα Helixderm, η ταχύτατη επούλωση της κατάκλισης αυξάνεται σημαντικά.

Ποιές ειναι οι παρενέργειες 

Από την υπερβολική δοσολογία σε Κολλοειδή άργυρο, μπορεί να δημιουργηθεί επιπλοκή που λέγεται  «Αργυρία».  ωστόσο εάν χρησιμοποιούμε διάλειμμα Κολλοειδούς αργύρου σε χαμηλές συγκεντρώσεις (κάτω από 0,7 mg ανά λίτρο για εξωτερική χρήση ή όταν πρόκειται για πόσιμο από 0,03 mg έως 0,1 mg ανά λίτρο), δεν υπάρχει κίνδυνος σύμφωνα με τους ερευνητές.

Εντυπωσιακά αποτελέσματα έχουμε και όταν χρησιμοποιηθεί μαζί με το Υαλου ρονικό οξύ για το κλείσιμο πολύ μικρών κατακλίσεων και την βελτίωση της ποιότητας του δέρματος στην περιοχή του ουλώδη ιστού, που εμφανίζεται ως ουλή στις παλιές κατακλίσεις.

Δεν είναι τυχαίο που οι παλιές οικογένειες έτρωγαν με ασημένια σερβίτσια, προφανώς κάτι ξέρανε!!

Οι παλιοί περιοιγητές πριην ποιουν νερό αμφιβόλου προελέυσεως, όταν βρισκονταν έξω στην φύση, έβαζαν πάντα μεσα στο κύπελό τους για 10 λεπτά ένα να ασημενιο νόμισμα.

Σήμερα κατασκευάζονται πολλά προϊόντα που περιέχουν άργυρο, ακόμα και αντιμικροβιακά ύφασματα όπως είναι το Silvon.

 

0
http://exitmind.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Τι σκέφτεσαι;