Μοντέρνα έπιπλα κουζίνας: 5 λόγοι να επιλέξετε το γκρι χρώμα

Θέλετε να ανανεώσετε την κουζίνα σας, η οποία χαρακτηρίζεται από μοντέρνες γραμμές, αλλά δεν ξέρετε πώς να το κάνετε; Το κλειδί είναι να επικεντρωθείτε στα έπιπλα και να τα μεταμορφώσετε. Είτε θέλετε να αγοράσετε καινούρια έπιπλα είτε να αναμορφώσετε τα ήδη υπάρχοντα, το ζήτημα είναι τι χρώμα θα επιλέξετε. Ίσως έχετε βαρεθεί τα κοινά χρώματα, όπως το άσπρο και το μπεζ, και ψάχνετε κάτι διαφορετικό μεν, βολικό και στιλάτο δε. Μια ξεχωριστή ιδέα για τα μοντέρνα έπιπλα κουζίνας είναι, λοιπόν, το γκρι. Διαβάστε παρακάτω όλους τους λόγους και θα το ερωτευθείτε κι εσείς!

Δε φαίνεται ποτέ βρώμικο

Η βρωμιά και οι λεκέδες είναι αναπόσπαστο μέρος της κουζίνας, όμως το θέμα δεν είναι να πρέπει να καθαρίζουμε συνεχώς και τελικά πάντα οι επιφάνειες να δείχνουν λερωμένες. Το σκούρο γκρι έχει το εξαιρετικό πλεονέκτημα ότι δεν λεκιάζει εύκολα. Φυσικά, απαιτείται πάντα γενική καθαριότητα μια φορά την εβδομάδα, αλλά στο ενδιάμεσο δεν θα δείχνουν τα ντουλάπια και οι πάγκοι σαν να έχει πέσει πάνω τους ο χειρότερος λεκές φαγητού.

Ταιριάζει με πολλά χρώματα

Το γκρι ταιριάζει σχεδόν με τα πάντα. Μάλιστα, βγαίνει σε διάφορες αποχρώσεις, από ανοιχτό γκρι μέχρι ανθρακί, από γκρι-μπεζ μέχρι γκρι με ελαφρύ τόνο μπλε. Συνεπώς, είναι ένα χρώμα χαμαιλέων που μπορεί να προσαρμοστεί σε διάφορα είδη και χρώματα κουζίνας. Ταιριάζει εξαιρετικά με το μπλε, ενώ στη σκούρα έκδοσή του κάνει φοβερή αντίθεση με το άσπρο. Και φυσικά, είναι το πιο μοντέρνο χρώμα στις ηλεκτρικές συσκευές, οπότε και τα μοντέρνα έπιπλα κουζίνας βρίσκονται σε απόλυτη αρμονία.

Είναι διαχρονικό

Συνήθως αμφιταλαντευόμαστε ανάμεσα σε δύο επιθυμίες. Από τη μία να κάνουμε κάτι ξεχωριστό και έξω από τα συνηθισμένα και από την άλλη να μην επιλέξουμε κάτι που σε λίγα χρόνια θα είναι εντελώς εκτός μόδας. Το γκρι καταφέρνει και συνδυάζει και τις δύο τάσεις. Αφενός, ακόμα δεν έχει διαδοθεί τόσο στις κουζίνες, οπότε είναι κάτι πρωτότυπο, και αφετέρου είναι ένα διαχρονικό χρώμα, το οποίο όσα χρόνια και αν περάσουν δεν θα φύγει από τη μόδα.

Είναι η φωτεινή εναλλακτική του μαύρου

Το μαύρο είναι και αυτό ένα χρώμα που σίγουρα είναι διαχρονικό και βολικό. Ωστόσο, στην εσωτερική διακόσμηση είναι μια δύσκολη επιλογή, γιατί σκουραίνει πολύ το χώρο και τελικά τον σκοτεινιάζει. Το γκρι συγκεντρώνει όλα τα πλεονεκτήματα του μαύρου αλλά στην πιο φωτεινή εκδοχή του, με αποτέλεσμα να είναι ιδανικό για κουζίνες αλλά και γενικά για όλα τα δωμάτια του σπιτιού.

Είναι statement

Το γκρι αποτελεί σαφώς μια πρωτοποριακή επιλογή. Μαγνητίζει τα βλέμματα και αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τα έπιπλα της κουζίνας και τις μοντέρνες γραμμές τους. Ακόμα και αν έχετε μια πολύ λιτή και διακριτική κουζίνα, με την προσθήκη του γκρι θα τραβήξετε την προσοχή και θα δώσετε τη δικιά σας πινελιά στο σύνολο.

0
http://exitmind.com/
Χωρίς ετικέτες 0