Οι αλλαγές που μπορείτε να κάνετε όταν δεν είστε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού

Στο σπίτι το οποίο κατοικούμε, είτε είναι δικό μας είτε όχι, θα πρέπει να νιώθουμε άνετα και να είναι, στο μεγαλύτερο εφικτό βαθμό, όπως το έχουμε φανταστεί. Εάν το σπίτι είναι δικό μας μπορούμε να προβούμε πολύ εύκολα σε αλλαγές για λειτουργικούς  ή αισθητικούς λόγους. Στην περίπτωση όμως την οποία είμαστε ενοικιαστές ενός σπιτιού και θέλουμε να προβούμε σε ορισμένες αλλαγές, θα πρέπει να έχουμε τη σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη καθώς και να έχουμε βεβαιωθεί ότι οι αλλαγές αυτές περιλαμβάνονται στο συμβόλαιό μας. Ας δούμε οπότε σε ποιες αλλαγές μπορείτε να προβείτε για μία ανακαίνιση σπιτιού όταν το νοικιάζετε.

Αρχικά, όσον αφορά στους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού, θα πρέπει να έχετε υπόψη ότι εάν πρόκειται για πολυκατοικία, πληρούνται κάποιοι όροι στο καταστατικό, τους οποίους δε μπορείτε να αγνοήσετε. Στην περίπτωση που θέλετε να προχωρήσετε σε αλλαγές στο εσωτερικό μέρος του σπιτιού, σε συνεννόηση πάντα με τον ιδιοκτήτη, μπορείτε να βάψετε τους τοίχους, να τοποθετήσετε ταπετσαρία ή να βάψετε ενδεχομένως και τις εσωτερικές  πόρτες του σπιτιού. Μπορείτε επίσης να βάλετε στόρια αντί για κουρτίνες, τα οποία ειδικά εάν είναι υφασμάτινα προσδίδουν ένα πολύ ιδιαίτερο στυλ στο χώρο. Επιπλέον, έχετε τη δυνατότητα να τοποθετήσετε γυψοσανίδες, ώστε να διαμορφώσετε τους χώρους του σπιτιού διαφορετικά ή εάν το θεωρείτε απαραίτητο να αλλάξετε και την κεντρική πόρτα του σπιτιού με μία καλύτερη, συνήθως ασφαλείας.

Παράλληλα, πρέπει να έχετε υπόψη ότι το σπίτι που μόλις νοικιάσατε ενδέχεται να χρειάζεται ηλεκτρολογικές ή και υδραυλικές αλλαγές. Καλό θα είναι να βεβαιωθείτε για το πόσο σημαντικές είναι και να προβείτε στην επισκευή τους σε συνεννόηση βέβαια με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού. Εάν υπάρχει λοιπόν μία διαρροή βρύσης ή στο καζανάκι για παράδειγμα, αρχίστε με αυτή προκειμένου να κάνετε όσο μεγαλύτερη οικονομία γίνεται και με το νερό. Στην περίπτωση που θέλετε να εξοικονομήσετε επιπλέον χρήματα και ενέργεια, μπορείτε να τοποθετήσετε ηλιακό θερμοσίφωνα ή boiler, να ενεργοποιήσετε το νυχτερινό ρεύμα (εάν το σπίτι δεν έχει τεθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο), να αλλάξετε το καζανάκι με ένα διπλής ροής. Επιπλέον, για μεγαλύτερη οικονομία, μπορείτε να αντικαταστήσετε τις λάμπες του σπιτιού με αντίστοιχες εξοικονόμησης ενέργειας, καθώς και να αλλάξετε τις μπαταρίες στις βρύσες της κουζίνας και του μπάνιου με αντίστοιχες εξοικονόμησης νερού.

Για τις παραπάνω πιο σοβαρές αλλαγές του σπιτιού, μπορείτε να συνεννοηθείτε φυσικά με τον ιδιοκτήτη για το εάν θα τις καλύψει εκείνος, αφού πρόκειται για βήματα ανακαίνισης τα οποία προσδίδουν μεγαλύτερη αξία στο σπίτι. Εάν ασχολείστε με τις δουλειές αυτές του σπιτιού, μπορείτε να τις κάνετε μόνοι σας ώστε να εξοικονομήσετε χρήματα ή να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό. Σίγουρα ο τελευταίος θα κάνει μία καλύτερη εκτίμηση των υλικών που χρειάζεστε ώστε το αποτέλεσμα να είναι αρκετά πιο ποιοτικό μακροπρόθεσμα.

0
http://exitmind.com/