Οι τρόποι για να αυξήσετε το κολλαγόνο στο δέρμα σας

Tο κολλαγόνο είναι μία πρωτεΐνη η οποία παίζει δραστικό ρόλο στη διατήρηση της καλής υγείας μας καθώς και στην ελαστικότητα του δέρματός μας. Όσο μεγαλώνουμε, τα επίπεδα κολλαγόνου στον οργανισμό μας μειώνονται, με αποτέλεσμα το δέρμα να μη μπορεί να το αναπληρώσει μόνο του στον ίδιο βαθμό. Παρόλα αυτά υπάρχουν τρόποι να προστατεύσετε και να αυξήσετε το κολλαγόνο της επιδερμίδας σας και θα τους δούμε παρακάτω.

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι γυναίκες  άνω των 40 ετών που καταναλώνουν βιταμίνη C στο μέγιστο βαθμό της, τείνουν να εμφανίζουν λιγότερες ρυτίδες. Επίσης η βιταμίνη C  βοηθάει στην καλή λειτουργία του δέρματος, των χόνδρων και των αγγείων, αφού συντελεί στο σχηματισμό του κολλαγόνου.

Ένας ακόμα τρόπος να λάβετε το πολυπόθητο κολλαγόνο είναι να το πιείτε σε υγρή μορφή. Καθώς δε μπορείτε να το λάβετε μέσω κάποιας τροφής, μπορείτε κάλλιστα να δοκιμάσετε το Collagen Pro Active, το οποίο είναι υγρό πόσιμο κολλαγόνο και θα σας βοηθήσει να τονώσετε τις αρθρώσεις και τα οστά σας, καθώς και θα συμβάλλει στην ελαστικότητα του δέρματός σας.

Μία ακόμα κίνηση η οποία θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το κολλαγόνο της επιδερμίδας σας είναι να βάλετε τα αντιοξειδωτικά στη διατροφή σας. Τα τελευταία θα προφυλάσσουν το δέρμα σας από τις ελεύθερες ρίζες οι οποίες προωθούν τη γήρανση του δέρματός σας. Ιδανική πηγή αντιοξειδωτικών είναι το πράσινο τσάι και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά.

Στην ίδια λογική με τα αντιοξειδωτικά, μπορείτε να επιλέξετε τις φυτικές πηγές οιστρογόνων, που θα τα βρείτε στους ξηρούς καρπούς και στη σόγια. Με το πέρασμα του χρόνου τα οιστρογόνα μειώνονται και καθώς είναι πολύ σημαντικά για το σχηματισμό του κολλαγόνου, η έλλειψή τους προκαλεί ρυτίδες και χαλάρωση.

Δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι εχθρός του κολλαγόνου είναι το κάπνισμα, το οποίο δημιουργεί ένζυμα τα οποία καταστρέφουν το κολλαγόνο στο δέρμα σας. Για το λόγο αυτό πολλοί καπνιστές εμφανίζουν χαλάρωση του δέρματός τους και ρυτίδες. Η ιδανική λύση είναι η κατανάλωση βιταμίνης C και σε αυτή την περίπτωση, καθώς τα επίπεδά της είναι αρκετά πιο χαμηλά στους καπνιστές.

Μαζί με το κάπνισμα, θα πρέπει να σκεφτείτε να περιορίσετε και την κατανάλωση των γλυκών. Τα τελευταία μέσω μίας διαδικασίας που λέγεται γλυκοζυλίωση, δημιουργούν αποθέματα ζαχάρου στο αίμα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την επιτάχυνση της γήρανσης και τη δημιουργία ρυτίδων.

Άλλος ένας πολύ πιο απλός τρόπος να προφυλάσσετε το κολλαγόνο στο δέρμα σας είναι να φοράτε αντηλιακό το καλοκαίρι αλλά και το χειμώνα, καθώς οι ακτίνες UVA εισχωρούν στο δέρμα και  καταστρέφουν τις δομές που παράγουν κολλαγόνο.

Με όλους τους παραπάνω τρόπους, όπως με την κατανάλωση του Collagen Pro – Active και  με τη σωστή επιλογή των τροφών και των συνηθειών σας, να θυμάστε ότι θα καταφέρετε να διατηρήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο το κολλαγόνο στο δέρμα σας.

0
http://exitmind.com/