Ο Έλληνας Σχεδιαστής του «Maestro» της Tesla Motors

Ο Λάσκαρης είναι ο Chief Designer της Tesla Motors στη Silicon Valley στην Καλιφόρνια τα τελευταία 10 χρόνια από το 2012. Ο Κώστας αναπτύσσει καινοτόμα τεχνολογία για μελλοντικά ηλεκτρικά οχήματα. Το κρυπτονόμισμα και η μετοχή της Tesla έχουν εκραγεί τα τελευταία χρόνια και ο συνιδρυτής Έλον Μασκ είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η Tesla, η πρωτοπόρος των EV, επενδύει πολλά στην εσωτερική έρευνα και ανάπτυξη. Οι εγκαταστάσεις δοκιμών και η τεχνολογία που διαθέτει είναι απο τις καλύτερες στον χώρο των ηλεκτροκίνησης.

«Ως Κύριος Σχεδιαστής Κινητήρων της Tesla, ο Κωνσταντίνος Λάσκαρης είναι υπεύθυνος για τον ηλεκτρομηχανολογικό σχεδιασμό και τη βελτιστοποίηση των υφιστάμενων και μελλοντικών κινητήρων έλξης της εταιρείας».

Ο Λάσκαρης αποφοίτησε από τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Συνέχισε στο Imperial College του Λονδίνου, όπου πήρε το δίπλωμα και το μεταπτυχιακό του το 2002 και το 2004, αντίστοιχα. Εργάστηκε ως ηλεκτρολόγος μηχανικός στην Ελλάδα για τρία χρόνια για να κυνηγήσει την πραγματική του αγάπη, διδάκτωρ σε συστήματα ηλεκτρολόγων μηχανικών υψηλών επιδόσεων.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη χρήση της μεθόδου πεπερασμένων στοιχείων για την προσαρμογή και την προσομοίωση σύγχρονων κινητήρων μόνιμου μαγνήτη, κινητήρων επαγωγής και κινητήρων σύγχρονης απροθυμίας, καθώς και ανάπτυξη προσεγγίσεων βελτιστοποίησης πολλαπλών κριτηρίων χρησιμοποιώντας υπερυπολογιστές.

0
http://exitmind.com/