Ο Μίκης Θεοδωράκης Συμμετείχε στα Oscars Memoriam 2022

Ο Μίκης Θεοδωράκης, ο μεγαλύτερος Έλληνας συνθέτης στην ιστορία, του οποίου η μουσική έχει αγγίξει γενιές, εμφανίστηκε στο βίντεο In Memoriam που προβλήθηκε στην τελετή των Όσκαρ την Κυριακή.

Μίκης Θεοδωράκης Όσκαρ
Ο θρυλικός Έλληνας συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης που πέθανε τον Σεπτέμβριο του 2021 τιμήθηκε στην τελετή των Όσκαρ. 

Το τμήμα In Memoriam είναι μια από τις πιο αγαπημένες παραδόσεις των Όσκαρ, προσφέροντας μια ετήσια ευκαιρία να αποτίσουμε φόρο τιμής σε αγαπημένα αστέρια και βετεράνους του κλάδου που πέθαναν κατά τη διάρκεια του έτους.

Ο Μίκης Θεοδωράκης που πέθανε στις 2 Σεπτεμβρίου 2021 σε ηλικία 96 ετών στην Αθήνα ήταν ανάμεσα στις προσωπικότητες που τιμήθηκαν.

Τα Όσκαρ τιμούν τον Θεοδωράκη για τη μουσική του

Ο Θεοδωράκης έγραψε αυτό που είναι ίσως το πιο γνωστό κομμάτι της ελληνικής μουσικής, την παρτιτούρα της ταινίας στο «Zorba the Greek», ένα ορχηστρικό που παίζεται και χορεύεται ακόμα σε όλο τον κόσμο μέχρι σήμερα.

Παρήγαγε έναν εκπληκτικό αριθμό μουσικών έργων, που περιελάμβαναν τόσο τη συμφωνική μουσική όσο και κυρίως την ελληνική λαϊκή μουσική, από την οποία άντλησε το μεγαλύτερο μέρος της έμπνευσής του, κάνοντας το διάσημο σε όλο τον κόσμο.

Η ικανότητά του να συνθέτει μουσική φαίνεται ίσως καλύτερα στη σύνθεσή του «The Ballad of Mauthausen». Αυτή η μουσική έχει περιγραφεί ως ένα από τα πιο όμορφα μουσικά κομμάτια που γράφτηκαν ποτέ για το Ολοκαύτωμα.

0
http://exitmind.com/