Ο Mark Zuckerberg παραδέχεται ότι το Facebook σαρώνει το περιεχόμενο των μηνυμάτων στο messenger.

Ο επικεφαλής του Facebook, Mark Zuckerberg, δήλωσε και δημοσίως ότι ο γίγαντας των social media μπορεί να φιλτράρει τα δεδομένα των “ιδιωτικών” μηνυμάτων.

Μιλώντας σε ένα podcast με τον συντάκτη της Vox Ezra Klein, ο κ. Zuckerberg αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό στη Μιανμάρ, όπου τα συστήματα Facebook ανίχνευαν συζητήσεις σχετικά με τις πολιτικές συγκρούσεις.

Είναι μία δύσκολη χρονιά για το Facebook, όπου ο κ. Zuckerberg κατηγορήθηκε οτι απέσπασε πληροφορίες απο την ιδιωτική ζωή των χρηστών στο facebook προκειμένου να  διαμορφώσει  το εκλογικό αποτέλεσμα.

Τον Μάρτιο οι ειδήσεις ανέφεραν ότι η Cambridge Analytica, μια εταιρεία πολιτικών αναλυτών που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, προσλήφθηκε από την εκστρατεία του  Trump το 2016 για να αναλύσει δεδομένα 50 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook – χωρίς τη γνώση ή τη συγκατάθεσή τους.

Την ίδια στιγμή ο κ. Zuckerberg αναγνώρισε ότι η εταιρεία του είχε κάνει λάθη και περιέγραψε τα σχέδιά του για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης της με τους χρήστες.

Ένας εκπρόσωπος του Facebook είχε αναφέρει στη Bloomberg ότι ενώ οι συνομιλίες Messenger είναι ιδιωτικές, το Facebook έχει τη δυνατότητα να τις σαρώσει με τo ίδιοo εργαλεία που χρησιμοποιεί για να αποτρέψει την κατάχρηση όπως κάνει σε όλο το facebook

“Για παράδειγμα, στο Messenger, όταν στέλνετε μια φωτογραφία, τα robots το ανιχνεύουν χρησιμοποιώντας τεχνολογία αντιστοίχισης φωτογραφιών για τον εντοπισμό γνωστών εικόνων εκμετάλλευσης παιδιών ή όταν στέλνετε ένας σύνδεσμο, τον σαρώνουμε για τυχόν κακόβουλα προγράμματα ή ιούς”,

 “Το Facebook σχεδίασε αυτά τα αυτοματοποιημένα εργαλεία ώστε να μπορέσουμε να σταματήσουμε γρήγορα την καταχρηστική συμπεριφορά στην πλατφόρμα μας”.

Μία άλλη εφαρμογή μηνυμάτων του Facebook, το WhatsApp, λειτουργεί διαφορετικά και διατηρεί την ιδιωτικότητα του χρήστη, κρυπτογραφώντας τα δεδομένα επικοινωνίας.

Στο Facebook Messenger αυτή η λειτουργία υπάρχει αλλα πρέπει να ενεργοποιηθεί χειροκίνητα από τις επιλογές του χρήστη.

0
http://exitmind.com/