Ο Michael Moore παρουσιάζει το “Planet of the Human”

Ο Michael Moore παρουσιάζει το νέο ντοκιμαντέρ «Planet of the Human». Ένα ντοκιμαντέρ που τολμά να πει την ωμά την αληθεια. Ακολουθούμε λαθος ηγέτες που παραπλανούν τον κόσμο και πουλάνε την πράσινη ανάπτυξη σε μεγάλες εταιρίες  που εκμεταλλεύονται τους φυσικούς πόρους με σκοπό το κέρδος.

Αυτή η ταινία είναι ένα  κάλεσμα αφύπνισης. Μας κανει να δούμε την πραγματικότητα που φοβόμαστε να αντιμετωπίσουμε, ότι, εν μέσω της οικολογικής καταστροφής του πλανήτη  που προκαλείται από την ανθρώπινη δραστηριότητα, η απάντηση δεν είναι να πιέσουμε την τεχνολογία να βρει λύσεις και να εφεύρει ζώνες ενεργητικής βοήθειας.

Το μεγάλο ζήτημα είναι o περιορισμός της ξέφρενης κατανάλωσης.

Αυτό όμως δεν ενδιαφέρει τις κυβερνήσεις που κόβονται για την πράσινη μετάλλαξη, γιατι θα ήταν κακό για τα κέρδη, κακό για τις επιχειρήσεις. Ασχολούμαστε συνεχώς με περιβαντολλογικές ψευδαισθήσεις, «οικολογικές» ψευδαισθήσεις, που δεν είναι τίποτα άλλο εκτός από την πράσινη ανάπτυξη, γιατί φοβόμαστε ότι αυτό είναι το τέλος – και έχουμε στρέψει όλες τις ελπίδες μας στην παραγωγή βιομάζας, ανεμογεννητριών και ηλεκτρικών αυτοκίνητων; Καμία ποσότητα μπαταριών δεν θα μας σώσει, προειδοποιεί ο σκηνοθέτης Jeff Gibbs (περιβαλλοντικός και συν-παραγωγός του “Fahrenheit 9/11” και του “Bowling for Columbine”). Πρεπει να δειτε αυτή την ταινία επειγόντως. Είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει θυμό και θα διεγείρει αντιδράσεις, συζητήσεις. Ελπίζουμε όμως ότι θα μπορέσουμε να κατανοήσουμε τα αληθινά αίτια  που ευθύνονται για την εξαφανίσει μας και την καταστροφή του περιβάλλοντος – προτού να είναι πολύ αργά.

Παρ’ όλες τις αντιδράσεις από τα συμφέροντα και τις αμφιλεγόμενες παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων για το ντοκιμαντέρ, το YouTube δεν πρόλαβε να κατεβάσει το ντοκιμαντέρ του Μάικλ Μουρ «Πλανήτης των Ανθρώπων».

Από την άλλη πλευρά η ταινία, έχει καταδικαστεί ως ανακριβής και παραπλανητική από τους επιστήμονες και ακτιβιστές του κλίματος. Φέρεται να περιλαμβάνει ένα κλιπ που χρησιμοποιείται χωρίς την άδεια του ιδιοκτήτη Toby Smith, ο οποίος δεν εγκρίνει το πλαίσιο στο οποίο χρησιμοποιείται το υλικό του.

Ο σκηνοθέτης του Planet of the Human Jeff Gibbs είπε σε μια δήλωση:

«Αυτή η προσπάθεια να καταρρίψουν την ταινία μας και να αποτρέψουν το κοινό να το δει είναι μια ακραία πράξη λογοκρισίας από πολιτικής κριτικής του ‘Planet of the Human’. Είναι κατάχρηση του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων για την απαγόρευση μιας ταινίας που έχει ανοίξει μια σοβαρή συζήτηση, για το πώς διαφορα περιβαλλοντικά κινήματα, τα έχουν βρει με τη Wall Street και τους λεγόμενους «πράσινους καπιταλιστές». Δεν υπάρχει απολύτως καμία παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων στην ταινία μου. Αυτή είναι απλώς μια άλλη προσπάθεια των αντιπάλων μας, να ανατρέψουν το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου. “

Planet of the Humans | By Jeff Gibbs,

Δειτε ολο το ντοκιμαντέρ πριν το κατεβάσουν

0
http://exitmind.com/