Παίρνοντας μαθήματα ανθρωπιάς από έναν κομμωτή (DoSomethingForNothing)

Ο Josh Coombes είναι ο άγγελος κομμωτής των αστέγων

Και ποιος δεν έχει νοιώσει ευχάριστα μετά από ένα καλό κούρεμα. Η φρεσκάδα και η αναζωογόνηση που νοιώθεις σου αλλάζουν την διάθεσή. Αυτό είναι που ενέπνευσε και τον Βρετανό κομμωτή, το 2015 να ξεκινήσει μια φιλανθρωπική εκστρατεία, προσφέροντας  δωρεάν κούρεμα  σε άστεγους, #DoSomethingForNothing, το οποία βρήκε μεγάλη ανταπόκριση αμέσως  ανά τον κόσμο.

Από την έναρξη αυτής της φιλανθρωπικής πρωτοβουλίας, ο Josh Coombes κερδίσει το ενδιαφέρον του κόσμου, όπως μας εξηγεί

είναι ένας τρόπος προσέγγισης αυτόν των ανθρώπων

Δεν είναι μόνο αυτός που παρέχει τέτοιου είδους υπηρεσία αλλά έχει μαζί του και ένα κτηνίατρο τον Jade Statt, ιδιοκτήτη του  Street Vet και ο οποίος στέλνει κτηνίατρους στους δρόμους για να παρέχει βοήθεια στα σκυλιά των άστεγων.

Δεν ήθελα απλά να είμαι μόνο εγώ αυτός που θα κόβει μαλλιά. Έτσι, δημιούργησα ένα  hashtag  για να προσελκύσω και άλλους να αναλάβουν πρωτοβουλία και σε άλλα μέρη του κόσμου

Ο Coombes εξήγησε ότι η πρωτοβουλία του είναι να  εμπνεύσει και άλλους να κάνουν το ίδιο.

Είναι μια φοβερή εμπειρία στο άγνωστο, που κάνεις δεν ξέρει τι θα του ξημερώσει και με ποιον θα έρθει σε επαφή την επόμενη μέρα. Έχουμε έρθει σε επαφή με εξαιρετικούς ανθρώπους όλο αυτόν τον καιρό. Δεν ξέραμε ότι υπάρχουν τέτοια άνθρωποι άστεγη εκεί έξω. Όλη αυτή η εμπειρία, μας έχει κάνει να εκτιμήσουμε το γεγονός ότι έχουμε ένα ασφαλές και καθαρό μέρος να μένουμε, ενώ άλλοι το στερούνται.

Ο Coombes θέλει να σπάσει το ταμπού που υπάρχει για τους άστεγους και να ενθαρρύνει και άλλους ανθρώπους να έρθουν σε επαφή μαζί τους και να επιδείξουν μικρές πράξεις καλοσύνης, ακόμα και με ένα  απλό «γεια», αντί να τους αγνοήσουν και να τους απομονώσουν περισσότερο από την κοινωνία, γεγονός που θα επιδεινώσει μόνο τα βάσανα τους.

Jade Statt  μας λέει ότι «όταν πέσουμε πάνω σε ένα αδέσποτο σκυλί στον δρόμο, θα το καθαρίσουμε και θα του δώσουμε ζεστασιά. Έχουμε μαζί μας πάντα αντιβιοτικά και παυσίπονα για κάθε περίπτωση».

Παρακολουθήστε τον Coombes στο Instagram και Facebook 

0
http://exitmind.com/