Ποια είναι η υποκουλτούρα των Ανθρώπων Βαμπίρ

Το Vampire Subculture είναι ένας εναλλακτικός τρόπος ζωής που πηγάζει από το γοτθικό τρόπο ζωής. Ουσιαστικά, vampyres, ή Vampyre Lifestylers, είναι τα άτομα που έλκονται από τον μύθο σχετικά με την ζωή των βαμπίρ και η μυθοπλασία  που υπάρχει γύρο απο αυτά.

Τα άτομα που επιλέγουν αυτό τον τρόπο ζωής, φοράνε γενικά εξωτικές βαμπίρ ενδυμασίες, στολίζουν τα σπίτια τους με βικτοριανό καταθλιπτικό στιλ, φορούν πρόσθετα μητέρα δόντια με το ανάλογο μακιγιάζ προσώπου, σκιές ματιών, και μαύρο βερνίκι νυχιών για να δημιουργήσουν μια πιο gothic εμφάνιση.

Το Vampire Subculture είναι σαν οποιοδήποτε άλλο σύστημα πεποιθήσεων, όπου οι άνθρωποι δεσμεύονται για τον τρόπο ζωής, τη διατήρηση ηθικών αξιωμάτων μέσα σε ένα ιεραρχικό σύστημα συμμετέχοντας ακόμα και σε τελετουργίες.

Αυτός ο τρόπος ζωής δημιουργήθηκε στο δυτικό πολιτισμό απο το συνολικό στυλ της βικτωριανής Αγγλίας και απορρέει από την λατρεία του συγκεκριμένου τρόπου ζωής μέσα απο τον συμβολισμό και τις ταινίες τρόμου, όπως τα μυθιστορήματα φαντασίας της Anne Rice.

Το Vampire Subculture βρίσκεται σε αντίθεση με τις  ιουδαιο-χριστιανικές αρχές της επικρατούσας Δυτικής Κοινωνίας. Τα Vampyres υπερηφανεύονται για την εξάσκηση πρακτικών και αρχών που είναι αντίθετες με την χριστιανική ηθική και διδασκαλία.

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι vampyres εντός του Vampire Subculture.

Sanguinarians αντιμετωπίσουν τους εαυτούς τους ως «πραγματικό βαμπίρ», καθώς πιστεύουν ότι έχουν μια φυσική ή / και πνευματική ανάγκη να πίνουν ανθρώπινο αίμα για να διατηρήσουν την ψυχική και σωματική υγεία τους.

Συναισθηματικά βαμπίρ αντιμετωπίζουν τον εαυτό τους ως «πραγματικό βαμπίρ». Ισχυρίζονται ότι τρέφονται απο την αύρα και την ψυχική ενέργεια, ή pranic ενέργεια των άλλων. Πιστεύουν ότι πρέπει να τρέφονται από αυτήν την ενέργεια για να εξισορροπήσουν μια πνευματική και ψυχολογική ανεπάρκεια ενέργειας.

Ζώντας βαμπίρ είναι πολύ πνευματικό και να διατηρήσει ένα άκαμπτο ηθικό σύστημα. Δεν είναι πότες αίματος ή ψυχικό βαμπίρ, αλλά συνήθως οργανώνονται μέσα σε φυλές όπως ο Ναός του βαμπίρ, Ordo Strigoi Vii, και το Τάγμα του Μαύρος Δράκος.

Υπερβατικά βαμπίρ πιστεύουν ότι έχουν αθάνατη ψυχή. Πιστεύουν ότι η ψυχή τους ταξιδεύει και ενώνεται με το σώμα των νεότερων βαμπίρ για να επιτευχθεί η ανηθικότητα. Μπορεί να είναι πότες αίματος ή να τρέφονται με ψυχική αύρα.

Εντός του τρόπου ζωής βαμπίρ, θα βρείτε επίσης αιμοδότες, οι οποίοι είναι άνθρωποι που επιτρέπουν στα vampyres να πίνουν το αίμα τους. Οι χορηγοί είναι δύσκολο να βρεθούν. Είναι ίσο με vampyres, αλλά θεωρούνται υποχείρια των vampyres.

Εντός του πολιτισμού Vampyre, υπάρχουν επίσης ρόλοι-παικτών, οι οποίοι ντύνονται σαν βαμπίρ, ζουν σαν βαμπίρ, και συμμετέχουν στις  κοινότητές τους. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν την τάση να κοιμούνται σε φέρετρα, ως μέρος της πρακτικής του τρόπου ζωής των βαμπίρ.

Εκείνοι που ασκούν στο Vampire Subculture παρακολουθούν ακόμη και ομάδες σε νυχτερινά κέντρα που είναι αφιερωμένα στον τρόπο ζωής των Βαμπίρ. Υπάρχουν πολλά αφιερωμένα μπαρ στη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Παρίσι, το Μόντρεαλ, το Τόκιο και τη Μελβούρνη.

Το Vampyre Subculture είναι γνωστό για την διαμάχη του με τον χριστιανισμό, καθώς και την συμμετοχή του σε εγκληματικές δραστηριότητες. Έχουν υπάρξει κατά συρροή δολοφόνοι που έχουν σκοτώσει ανθρώπους για να πιούν το αίμα τους, όπως η Tracey Wigginton γνωστή και ως «Λεσβία δολοφόνος Βαμπίρ» που σκότωσε έναν άνδρα το 1989.

 

0
http://exitmind.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Τι σκέφτεσαι;