Ποιοι είναι οι τριάντα λόγοι που οδηγούν στην αποτυχία

 1. Κακή κληρονομικότητα γονιδίων

Σε αυτή την κατηγορία , συμπεριλαμβάνονται τα άτομα που έχουν κληρονομήσει κακά γονιδιώματα και μπορεί να υποφέρουν από κάποια αρρώστια ή ακόμα να έχουν νοητική καθυστέρηση. Σε αυτή την περίπτωση μόνο μια ανωτέρα δύναμη (master mind). θα μπορούσε να επιφέρει την σωστή αλλαγή ώστε να δημιουργηθεί ισορροπία . Είναι η μοναδική περίπτωση από τις 30 περιπτώσεις  που ατομικά κάποιος .δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα  για να διορθώσει την κατάσταση.

 1. Έλλειψη στόχου και σκοπού στην ζωή

Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα επιτυχίας για τα άτομα που δεν έχουν κάποιο στόχο στην ζωή τους  προκειμένου να επιτύχουν. Τα 98% των ατόμων  που εξετάστηκαν δεν είχαν τέτοιο σκοπό, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στην αποτυχία.

 1. Έλλειψη αυτοσκοπού στην ζωή

Δεν υπάρχει καμία ελπίδα επιτυχίας, όταν κάποιος δεν έχει έναν αυτοσκοπό στην ζωή ο οποίος τον οδηγεί να επιτύχει και να κατορθώσει  πράγματα . Ένα  μεγάλο ποσοστό των ατόμων που εξετάστηκαν, δεν είχαν κανέναν αυτοσκοπό στην ζωή τους και ήταν το βασικό αίτιο  που τους οδήγησε  αργότερα στην αποτυχία.

 1. Έλλειψη φιλοδοξίας για να στοχεύεις(-σεις) πάνω από την μετριότητα

Οι Κοινωνία δεν προσφέρει καμία ελπίδα για τα άτομα που είναι αδιάφορα, ώστε να μην θέλουν να πάνε μπροστά στην ζωή και να πληρώσουν το τίμημα.

 1. Ελλιπής εκπαίδευση

Αυτό είναι μια έλλειψη που μπορεί να διορθωθεί με αποτελεσματικότητα. Η Εμπειρία  έχει δήξει ότι τα καλά εκπαιδευμένα άτομα είναι αυτά που έχουν αυτό- δημιουργηθεί και αυτό- εκπαιδευτεί μέσα απο την ίδια την ζωή. Χρειάζεται κάτι περισσότερο από απλά ένα  πτυχίο για να θεωρείτε ένα άτομο μορφωμένο. Ένα άτομο θεωρείτε μορφωμένο όταν καταφέρνει να μάθει ότι χρειάζεται από την ζωή χωρίς να παραβιάζει τα δικαιώματα των άλλων. Η εκπαίδευση είναι κάτι παραπάνω από την γνώση ενός πράγματος, είναι η τέχνη της εφαρμογής της, με αποτελεσματικότητα και συστηματικότητα. Οι άνθρωποι πληρώνονται όχι για το τι ξέρουν αλλά για το  ποσό αποτελεσματικά εφαρμόζουν αυτό που ξέρουν.

 1. Έλλειψη αυτοπειθαρχίας

Η πειθαρχία είναι ο έλεγχος του εαυτού μας. Πρέπει πρώτα κάποιος να μπορεί να ελέγχει τα αρνητικά σημεία του εαυτού του πριν καταλήξει να ελέγχει διάφορες καταστάσεις που απαιτούν καλούς χειρισμούς και πειθαρχία. Το να πειθαρχούμε στον εαυτόν μας είναι ότι ποιο δύσκολο υπάρχει . Αν δεν καταφέρετε να δαμάσετε τον εαυτόν σας στο τέλος θα φτάσετε να είστε υπό τον έλεγχό του. Μπορείτε να αντικρίσετε τον καλλίτερό σας φίλο αλλά και εχθρό απλά κοιτάζοντας τον εαυτόν σας στον καθρέφτη.

 1. Αρρώστιες

Κανένα άτομο δεν μπορεί να έχει ευκαιρία για επιτυχία χωρίς να είναι καλά στην υγεία του. Πολλές κακές συνήθειες όμως που έχουν να κάνουν και με τον έλεγχο του εαυτού μας είναι και οι αίτιες για πολλές αρρώστιες.

 • Υπερκατανάλωση φαγητών που δεν είναι καλά για την υγεία μας.
 • Άσχημη συνήθεια, στο να σκεφτόμαστε συνέχεια αρνητικά.
 • Κακή χρήση και υπεραπόλαυση του sex.
 • Έλλειψη φυσικής άσκησης.
 • Μη σωστή οξυγόνωση του εγκεφάλου λόγω κακής αναπνοής.
 1. Ανεπιθύμητο περιβάλλον με κακές επιρροές κατά την παιδική υλικά

«Όπως λέμε το μήλο κάτω από την μηλιά θα πέσει». Είναι πολύ που παρουσιάζουν ανάρμοστη συμπεριφορά και εγκληματική δραστηριότητα εξαιτίας του περιβάλλοντος που έχουν μεγαλώσει από μικρά παιδιά. Κάτι τέτοιο θα σταθεί εμπόδιο για την εξέλιξή του.

 1. Αναβλητικότητα

Δεν είναι λίγες οι φορές που όταν θέλουμε να κάνουμε ένα ξεκίνημα για κάτι καινούριο , πάντα θα υπάρχουν οι άνθρωποι εκείνοι που θα μας βάζουν εμπόδια εξαιτίας των διάφορων αρνητικών σκέψεων ή προκαταλήψεων που μπορεί να έχουν.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που δήθεν περιμένουν την κατάλληλη ώρα για να κάνουν το ξεκίνημα. Μόνο που η κατάλληλη ώρα δεν έρχεται ποτέ και στο τέλος μένουν άπραγοι. Το θέμα είναι να ξεκινάς κάτι όταν αισθάνεσαι έτοιμος και το κάνεις με τα όπλα που διαθέτεις εκείνη την ώρα, χωρίς να περιμένεις κάτι να έρθει από τον ουρανό. Σύντομα στην πορεία θα έρθουν και τα υπόλοιπα που περίμενες, το θέμα είναι να ξεκινήσεις.

 1. Έλλειψη προσήλωσης στον στόχο

Πολλοί από εμάς είναι καλοί στο ξεκίνημα αλλά όχι καλοί στο να τελειώνουμε κάτι. Αυτό γίνεται γιατί αρκετοί από εμάς σταματάνε στις πρώτες δυσκολίες που συναντούν. Δεν υπάρχει υποκατάστατο στη επιμονής. Το άτομο που δείχνει επιμονή σε αυτό που κάνει σύντομα καταλαβαίνει ότι η αποτυχία δεν είναι λόγος παραίτησης στην προσπάθειά μας  και σύντομα θα καταφέρει να βγει μπροστά.

 1. Αρνητική προσωπικότητα

Δεν υπάρχει καμία ελπίδα για αυτούς που έχουν αρνητική προσωπικότητα και δεν μπορούν να συνεργαστούν εύκολα με άλλους. Η δύναμη έρχεται μαζί με την συνεργασία με άλλα άτομα και όχι από μόνη της. Τα άτομα που βλέπουν τους άλλους αρνητικά δεν πρόκειται ποτά να κάνουν κάτι ούτε θα μπορέσουν να συνεργαστούν.

 1. Κακός έλεγχος της σεξουαλικής ορμής

Η Σεξουαλική ορμή είναι ένα από τα ποιο δυνατά πάθη του ανθρώπου δίνοντάς του φοβερή ορμή και ενέργεια. Θα πρέπει αυτό το πάθος και η ορμή να μεταλλαχτεί σε κάτι άλλο και να διοχετευτεί σε άλλε δραστηριότητες  προκειμένου να οδηγήσει στην επιτυχία.

 1. Η εμμονή να αποκτήσουμε  πράγματα  χωρίς κόστος

Ένα παράδειγμα  είναι και ο τζόγος που έχει οδηγήσει πολλούς στην καταστροφή. Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης το 1929 οδηγήθηκε στην καταστροφή όταν όλοι τζογαραν τα λεφτά τους  αγοράζοντας μετοχές για να κερδίσουν χρήματα.

 1. Η έλλειψη αποφασιστικότητας λόγο  αμφιβολιών  και η χρονοτριβή

Υπάρχουν άτομα αλλάζουν παίρνουν γρήγορα αποφάσεις αλλά αργούν να τις εφαρμόσουν. Και αλλά μου αργούν ν τις πάρουν αλλά τις εφαρμόζουν γρήγορα . Η αναποφασιστικότητα και η χρονοτριβή είναι δυο αδέρφια που όπου υπάρχει το ένα είναι σίγουρο ότι κάπου κοντά θα συναντήσουμε  και το άλλο. Σκοτώνοντας νωρίς και τα δυο ίσως να καταφέρουμε να γλιτώσουμε από μια αποτυχία που θα μας κοστίσει εκατομμύριά.

 1. Οι 6 κυριότεροι φόβοι.. Θα αναλυθούν σε άλλο άρθρο μας … Είναι σημαντικοί και πρέπει να αντιμετωπιστούν πριν προχωρήσει κάποιος στο προμοτάρισμα των υπηρεσιών του .
 1. Κακή επιλογή συντρόφου

Είναι μια από τις ποιο συνηθισμένες αιτίες αποτυχίας. Η επιλογή συντρόφου παίζει καθοριστικό ρολό για την εξέλιξη μιας σχέσης και στον επαγγελματικό τομέα. Η προστριβές και η δυσαρέσκεια σε ένα γάμο θα οδηγήσει αργά η γρηγορά στη αποτυχία εξαφανίζοντας κάθε ίχνος αισιοδοξίας .

 1. Έλλειψη ενθουσιασμού

Ο ενθουσιασμός είναι το νούμερο ένα για κάποιον όταν μπορεί να τον ελέγξει.  Μπορεί να γίνει άμεσα αποδεκτός σε οποιοδήποτε γκρουπ συνεργατών και να εξελιχτεί. Όταν δεν έχεις ενθουσιασμό μην περιμένεις να πείσεις τον άλλο εύκολά

 1. Υπερ-αναλυση

Τα άτομα που υπερ-αναλυουν τα πάντα και δεν παίρνουν ευκολά αποφάσεις  είναι βέβαιο ότι θα χάσουν πολλές  ευκαιρίες , το ίδιο βέβαιο συμβαίνει και με αυτούς που δεν παίρνουν καθόλου μετρά και δεν εξετάζουν τίποτα, περνώντας ανεύθυνες αποφάσεις με τεράστιο ρίσκο. Αυτά είναι δυο πράγματα που θέλουν έλεγχο εξίσου για να βρεθεί η ισορροπία.

 1. Μη αποδοχή γνώσης και εξέλιξης

Το άτομο που είναι κλειστό σε κάθε είδους εξέλιξη και νέες ιδέες, δεν θέλει την εξωστρέφεια και παραμένει κλειστός στις απόψεις του.  Η χειρότεροι αυτού του είδους είναι τα άτομα με έντονη θρησκευτική προκατάληψη, προσκολλημένοι σε πολίτικες  πεποιθήσεις και ρατσιστικές αντιλήψεις.

 1. Ασυγκράτητες απολαύσεις

Κακές συνήθεις που έχουν να κάνουν με το ποτό, τα ναρκωτικά, το φαγητό και το sex.  Οποιαδήποτε υπερδοσολογία υπάρχει σε αυτά  οδηγεί σε απόλυτη καταστροφή

 1. Ανικανότητα συνεργασίας με άλλους

Είναι μια συνηθισμένη αίτια αποτυχίας στον επαγγελματικό χώρο. Τα άτομα που θα επιλεγούν για συνεργάτες πρέπει να έχουν το ίδιο πάθος και όραμά. Να εμπνέουν τους άλλους και να δέχονται την εξέλιξη. Επιλέξτε έξυπνους και επιτυχημένους υπαλλήλους .

 1. Κακή επιλογή επαγγέλματος

Είναι το Α και το Ω τις αποτυχίας . Κανείς δεν θα μπορέσει πότε να επιτύχει σε ένα επάγγελμα που δεν του αρέσει. Βρείτε ένα επάγγελμα που θα μπορέσετε να ριχτείτε με τα μούτρα και με όλο σας το είναι, προκειμένου να απολαύσετε μια επιτυχημένη επαγγελματική πορεία. Όταν αγαπάμε κάτι ξεπερνάμε και ποιο εύκολα τα εμπόδια που θα έρθουν και δεν απογοητευόμαστε εύκολα. Όταν ήμαστε ερωτευμένοι με την δουλειά μας, είναι το ίδιο σαν να ήμαστε σε  μια σχέση, την διεκδικούμε με κάθε κόστος.

 1. Έλλειψη συγκέντρωσης προσπαθειών

Είναι ο βασικός  άξονα όλων των πραγμάτων.  Συγκεντρώνουμε όλες τις  δυνάμεις μας σε ένα και μοναδικό σκοπό.

 1. Η αλόγιστη σπατάλη χρημάτων

Το να σπαταλάει κάποιος αλόγιαστα χρήματα δεν είναι και ότι καλλίτερο, γιατί παραμονεύει πάντα ο φόβος της πτώχευσης.  Προσπαθήστε να αποκτήσετε την συνήθεια  να βάζετε στην άκρη χρήματα. Το απόθεμα χρημάτων κάπου σε μία τράπεζα  δίνει την αίσθηση της ασφάλειας. Όταν φτάσετε στην ανάγκη να διαπραγματευτείτε μια υπηρεσία  και να πουλήσετε κάτι , αν δεν έχετε αποθεματικά, ισχύει ο κανόνας που λέει «το πουλάω όσα δίνεις .»

 1. Εμμονή σε εξουσία που δεν έχει αποκτηθεί με κόπο

Είναι γεγονός ότι οι νεόπλουτοι και αυτοί που αποκτούν πλούτη χωρίς να τα έχουν κάνει με κόπο είναι χειρότεροι και από τους φτωχούς. Μπορούν να καταστραφούν σε μια νύχτα.

 1. Έλλειψη ειλικρίνειας

Δεν υπαρχή υποκατάστατο της ειλικρίνειας. Ένα άτομο μπορεί να  γίνει ανειλικρινές κάποιες φορές κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις, π.χ όταν υπάρξει κάποια πίεση όπου δεν θα μπορούσε να ελέγξει.  Τα άτομα όμως που είναι ανειλικρινή από επιλογή τους, αργά  η γρήγορα θα εμφανιστεί η ανειλικρίνεια τους και θα τους στοιχήσει πολύ ακριβά, σε τέτοιο επίπεδο που θα χάσουν ακόμα και την ελευθέρια τους.

 1. Η ματαιοδοξία και ο εγωισμός

Είναι κόκκινες γραμμές που  κρατάνε τους άλλους απέξω. Είναι ο χειρότερος εχθρός για την  επιτυχία.

 1. Μαντεύουμε από το να σκεφτόμαστε

Πολλοί άνθρωποι προτιμούν να παίρνουν αποφάσεις χωρίς να σκέφτονται καθόλου , οι βασισμένοι μόνο σε κάποιες σαθρές απόψεις φίλων αλλά και το τι πιστεύει ο κόσμος.

 1. Έλλειψη χρήματων

Είναι μια από τις αιτίες αποτυχίας ανάμεσα σε αυτούς που ξεκινούν μια επιχείρηση για πρώτη φορά και δεν μπορούν να αντέξουν τα κόστη η τις ζημίες, μέχρι να καταφέρουν να έχουν μια αναγνωρισιμότητα και να φύγουν μπροστά.

 1. Προκαταλήψεις και δεισιδαιμονίες

Οι προκαταλήψεις είναι μια μορφή φόβου. Είναι επίσης και σημάδι αγνοίας. Τα άτομα  που επιτυγχάνουν κρατάνε ανοιχτό το μυαλό τους και δεν φοβούνται τίποτα

 Και ότι άλλο υπάρχει που δεν έχει καταγραφεί

 

 

0
http://exitmind.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Τι σκέφτεσαι;