Που θα βρείτε δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό για όλους

https://www.kallipos.gr/el/

Στο kallipos.gr θα βρείτε μια συλλογή συγγραμμάτωv δωρεάν σε  ηλεκτρονική μορφή  για όλους. Απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές αλλά και σε οποιοδήποτε ενδιαφέρεται να μάθει, αποτελείται από πέντε επιστημονικά πεδία:

 1. Επιστήμες Μηχανικών και Πληροφορική
 2. Φυσικές Επιστήμες
 3. Ιατρικές Επιστήμες και Επιστήμες της Ζωής
 4. Οικονομικές, Πολιτικές, Κοινωνικές και Γεωπονικές Επιστήμες
 5. Ανθρωπιστικές και Νομικές Επιστήμες, Επιστήμες Τεχνών και Γραμμάτων

http://www.teachme.gr/

Στο  teachme.gr θα βρείτε πολλά δωρεάν video μαθήματα για τα κορυφαία προγράμματα της αγοράς όπως το Adobe Photoshop, Adobe Lightroom, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Maxon Cinema 4D,  εκμάθηση προγραμμάτων, όπως επίσης θα βρείτε τα πάντα γύρω από την Φωτογραφία.

http://opencourses.gr/

Το opencourses.gr περιέχει  3937 μαθήματα από 26 ακαδημαϊκά ιδρύματα, είναι μαθήματα που διδάσκονται στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ και είναι προσβάσιμα και δωρεάν για οποιονδήποτε θέλει να εμπλουτίσει τις γνώσεις του.

https://mathesis.cup.gr/

Το Κέντρο Ανοικτών Διαδικτυακών Μαθημάτων Mathesis, ιδρύθηκε το 2015 ως ένα ιδιαίτερο τμήμα των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης (ΠΕΚ)  με αποκλειστικό σκοπό τη δημιουργία και δωρεάν προσφορά στους φοιτητές, τους επαγγελματίες επιστήμονες και το ευρύτερο κοινό, διαδικτυακών μαθημάτων στο επίπεδο των καλύτερων διεθνών προτύπων. Το μόνο που χρειάζεται είναι μία εγγραφή και  μπορείτε να παρακολουθήσετε όσα μαθήματα επιθυμείτε.

https://www.taexeiola.gr/

To taexeiola δημιουργήθηκε το 2011, και τα ψηφιακά βοηθήματα θα βοηθήσουν  μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς,περιέχει βίντεο μαθήματα και βοηθήματα όλων των τάξεων.

http://users.sch.gr/ipap/index.htm

Στο users.sch.gr/ipap/index.htm θα βρείτε υλικό σχετικά με την αρχαία ελληνική τέχνη όπως αρχιτεκτονική, πλαστική, αγγειογραφία, ακόμα και τα αρχαία ελληνικά του γυμνασίου και του λυκείου με μεταφράσεις και διαφόρων ειδών ασκήσεις.

https://learndigital.withgoogle.com/greektourism/certification?gclid=CjwKCAiA6K_QBRA8EiwASvtjZS9aWhvQpLcHHZaUq3ROUyocLcb_l7Bju3LQuHjkn9YII2LXm4gkbhoCheYQAvD_BwE&dclid=CPboxf2ywtcCFQ0S0wodJc4POQ

Μέσω της  Google μπορείτε να παρακολουθήσετε βίντεο μαθήματα  digital marketing και να αποκτήσετε online πιστοποιητικό, με το  Grow  Greek Tourism Online έχετε την δυνατότητα να αναπτύξετε τις ψηφιακές σας δυνατότητες δωρεάν και να παρακολουθήσετε τα μαθήματα ανάλογα με τον ελεύθερο χρόνο που διαθέτετε.

http://www.open.edu/openlearn/free-courses/full-catalogue

Μπορείτε να επιλέξετε ένα μάθημα OpenLearn από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, περίπου 1000 μαθήματα. Ορισμένα βασίζονται σε μαθήματα του Open University και άλλα είναι γραμμένα ειδικά για το OpenLearn.Υπάρχουν  οκτώ κατηγορίες θεμάτων για να εξερευνήσετε που περιέχουν χιλιάδες ελεύθερους πόρους. Όλοι μπορούν να μάθουν δωρεάν στο OpenLearn, αλλά με την  εγγραφή σας  θα έχετε  πρόσβαση στο προσωπικό σας προφίλ μάθησης και τα επιτεύγματα που κερδίζετε κατά τη διάρκεια της μελέτης.

http://freecomputerbooks.com/

Τα πάντα σε αυτόν τον ιστότοπο είναι 100% δωρεάν. Περιλαμβάνει, βιβλία, σημειώσεις διαλέξεων, περιοδικά και σεμινάρια. Το FreeComputerBooks.com αποτελείται από μια τεράστια συλλογή από δωρεάν ηλεκτρονικά υπολογιστικά, προγραμματιστικά, μαθηματικά, μηχανικά και τεχνικά βιβλία, σημειώσεις διαλέξεων και μαθήματα. Είναι πολύ καλά κατηγοριοποιημένο ανά θέματα, με 13 κατηγορίες ανώτατου επιπέδου και πάνω από 200 υποκατηγορίες.

http://www.openculture.com/freelanguagelessons

Το openculture.com συγκεντρώνει πολιτιστικά και εκπαιδευτικά μέσα με ποιότητα για την παγκόσμια κοινότητα διά βίου μάθησης, αλλά επειδή είναι  διάσπαρτα σε όλο τον ιστό και δεν είναι εύκολο να βρεθεί, η όλη αποστολή τους είναι η συγκέντρωση  αυτού του  περιεχομένου, η επεξεργασία τους  και στο τέλος να σας προσφέρουν πρόσβαση σε αυτό το υψηλής ποιότητας περιεχόμενο όποτε και όπου θέλετε. Μερικές από τις κύριες συλλογές πόρων τους περιλαμβάνουν:

 1. 300 δωρεάν μαθήματα στο διαδίκτυο από κορυφαία πανεπιστήμια
 2. 150 Δωρεάν Κινηματογράφος: Κλασικός, Ινδικός, Noir, Western, κ.λπ.
 3. 900 δωρεάν βιβλία ήχου: Κατεβάστε τα μεγάλα βιβλία δωρεάν
 4. 800 Δωρεάν Ηλεκτρονικά Βιβλία για iPad, Kindle και άλλες συσκευές
 5. MOOC από μεγάλα πανεπιστήμια (πολλά με πιστοποιητικά)
 6. Μάθετε 46 γλώσσες online δωρεάν: ισπανικά, κινέζικα, Αγγλικά και άλλα
 7. 200 δωρεάν παιδικά εκπαιδευτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης: Μαθήματα βίντεο, εφαρμογές, βιβλία και άλλα

https://www.udacity.com/

Το Udacity ξεκίνησε ως ένα πείραμα στην ηλεκτρονική μάθηση, πάνω από 160.000 φοιτητές σε περισσότερες από 190 χώρες έχουν κάνει εγγραφή. Η αποστολή τους  είναι να εκδημοκρατήσουν την εκπαίδευση μέσω της προσφοράς ευκαιριών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης παγκοσμίου επιπέδου που είναι προσιτές, ευέλικτες και οικονομικές. Σχεδόν ο καθένας στον πλανήτη με σύνδεση στο διαδίκτυο μπορεί να συμμετέχει  στο Udacity, να αποκτήσει  μια σειρά δεξιοτήτων που θα τον  βοηθήσουν στην εργασία και να επιδιώξει την επιβράβευση της απασχόλησης. Περιέχει μαθήματα κυρίως  για πληροφορική, μαθηματικά, επιστήμη των δεδομένων και μαθήματα που βασίζονται σε projects.

https://www.edx.org/

Το open edX είναι η πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα που εξάγει τα μαθήματα edX και είναι ελεύθερα διαθέσιμα. Με το Open edX, οι εκπαιδευτικοί και οι τεχνολόγοι μπορούν να δημιουργήσουν εργαλεία μάθησης και να συνεισφέρουν νέα χαρακτηριστικά στην πλατφόρμα, δημιουργώντας καινοτόμες  λύσεις προς όφελος των φοιτητών, έχει σχεδιαστεί για τη βελτιστοποίηση των μαθησιακών αποτελεσμάτων και με βάση τις πιο πρόσφατες έρευνες στη μάθηση της επιστήμης, είναι ένας μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός  στο διαδίκτυο και μια πλατφόρμα MOOC, που ιδρύθηκε από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης το 2012. Προσφέρει υψηλής ποιότητας μαθήματα από τα καλύτερα πανεπιστήμια και ιδρύματα στον κόσμο.

https://www.coursera.org/

Το Coursera ιδρύθηκε το 2012 από δύο καθηγητές του Stanford  Computer Science που ήθελαν να μοιραστούν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους με τον κόσμο. Οι καθηγητές Daphne Koller και Andrew Ng έβαλαν τα μαθήματα τους διαδικτυακά για οποιονδήποτε και δίδαξαν σε περισσότερους μαθητές σε λίγους μήνες από ό, τι θα μπορούσαν να έχουν σε μια ολόκληρη τάξη. Από τότε, έχουν δημιουργήσει μια πλατφόρμα όπου ο καθένας, οπουδήποτε μπορεί να μάθει και να κερδίσει  διαπιστευτήρια από τα κορυφαία πανεπιστήμια και εκπαιδευτικούς του κόσμου και περιέχει 2.000 μαθήματα.

https://www.gcflearnfree.org/

Το GCFLearnFree.org προσφέρει περισσότερα από 180 θέματα, συμπεριλαμβανομένων πάνω από 2.000 μαθήματα, 800+ βίντεο και 55+ αλληλεπιδραστικά  παιχνίδια  εντελώς δωρεάν. Τα διαδικτυακά μαθήματα σας προσφέρουν την ευκαιρία να μάθετε με το δικό σας  χρόνο, με το δικό σας ρυθμό. Μπορείτε να ολοκληρώσετε ένα μάθημα σε λίγες μόνο μέρες, ή μπορείτε να διαρκέσετε έως τρεις εβδομάδες για να ολοκληρώσετε τις απαιτήσεις του μαθήματος. Όλα τα μαθήματα είναι 100% δωρεάν και μετά την επιτυχή ολοκλήρωση ενός μαθήματος  κερδίζετε μια διαπιστευμένη Μονάδα Συνεχιζόμενης  Εκπαίδευσης και Πιστοποιητικό Ολοκλήρωσης.

https://ocw.mit.edu/courses/

Το MIT OpenCourseWare (OCW) είναι μια έκδοση που βασίζεται στον ιστό σχεδόν όλων των περιεχομένων μαθήματος του MIT. Το OCW είναι ανοικτό και διαθέσιμο στον κόσμο και αποτελεί μόνιμη δραστηριότητα του MIT. Μέσω του OCW, οι εκπαιδευτικοί βελτιώνουν τα μαθήματα και τα προγράμματα σπουδών, καθιστώντας τα σχολεία τους αποτελεσματικότερα.

http://oyc.yale.edu/

Τα ανοικτά μαθήματα Yale παρέχουν δωρεάν και ανοικτή πρόσβαση σε μια σειρά από εισαγωγικά μαθήματα που διδάσκουν διακεκριμένοι δάσκαλοι και επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο Yale. Στόχος του έργου είναι να διευρύνει την πρόσβαση σε εκπαιδευτικά υλικά για όσους επιθυμούν να μάθουν. Όλες οι διαλέξεις καταγράφηκαν στην αίθουσα διδασκαλίας της Yale College και είναι διαθέσιμες σε μορφή βίντεο, ήχου και μεταγραφής κειμένου. Δεν απαιτείται εγγραφή.

https://www.khanacademy.org

Η Khan Academy προσφέρει ασκήσεις, εκπαιδευτικά βίντεο και ένα εξατομικευμένο ταμπλό μάθησης που δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να σπουδάσουν με το δικό τους ρυθμό. Περιέχει  μαθηματικά,  επιστήμη, προγραμματισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών, ιστορία,  ιστορία της τέχνης, οικονομικά και πολλά άλλα. Έχει επίσης συνεργαστεί με ιδρύματα όπως η NASA, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, η Ακαδημία Επιστημών της Καλιφόρνιας και το MIT για να προσφέρει εξειδικευμένο περιεχόμενο.

https://www.loecsen.com/

Σε αυτή την ιστοσελίδα θα μπορείτε να μάθετε πολλές ξένες γλώσσες  με μέθοδο για να ξέρετε πώς να μάθετε λεξιλόγιο, χρήσιμες εκφράσεις και να αποκτήσετε καλή προφορά για να μιλήσετε άνετα. Κατεβάστε το βιβλίο φράσεων ταξιδίου σε μορφή Mp3 και Pdf πριν φύγετε σε ένα ταξίδι και ανακαλύψτε τη χαρά της απλής έκφρασης σε μια νέα γλώσσα. Θα βρείτε πραγματικές, καθημερινές, φιλικές εκφράσεις για το ταξίδι, να απομνημονεύσετε τις εκφράσεις πιο εύκολα μέσω εικονογραφήσεων και να εξασκηθείτε με το Express QUIZ.

0
http://exitmind.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Τι σκέφτεσαι;