Προϊόντα απο Φύκια (PHEE): κάποιοι Έλληνες καινοτομούν και βγαίνουν από την κρίση

Το PHEE-board είναι ένα επίπεδο πάνελ, κατασκευασμένο από τα απορριπτόμενα
φύλλα της Ποσειδωνίας και από βιολογικές ρητίνες.

 Δεν είναι η πρώτη φορά που τα φύκια προσελκύουν το επιχειρηματικό ενδιαφέρον, κάποιων επενδυτών. Τα φύκια λόγο της σύστασής τους, τα συναντάμε σε εφαρμογές όπως μονώσεις, στρώματα, ξυλοκατασκευές  κ.α. Είναι ένα υλικό που υπάρχει άφθονο στην Μεσόγειο το οποίο διατίθεται ως φυσικό απόβλητο  και μπορεί κάποιος να το κατεργαστεί ελεύθερα χωρίς να βλάψει το περιβάλλον. Λόγο της μη τοξικής του σύνθεσης σε σχέση με άλλα βιομηχανικά και συνθετικά υλικά που χρησιμοποιούνται σε διάφορα προϊόντα, είναι ένα αρκετά ελκυστικό υλικό που μπορεί να βρει πολλές εφαρμογές στην καθημερινότητά μας,  αν κάποιος το επεξεργαστεί σωστά.

Η πρώτη Ελληνική εταιρεία που το χρησιμοποίησε, με μεγάλη επιτυχία, σαν πρώτη ύλη στα στρώματα της ήταν η COCO-MAT. Ο ιδρυτής της εταιρείας τότε είχε μιλήσει για  την εκμετάλλευση που θα μπορούσε να γίνει και τις εφαρμογές που θα μπορούσε να έχει το φύκι σαν πρώτη ύλη. Σήμερα η PHEE επιχειρεί και καινοτομεί στην «πράσινη επιχειρηματικότητα»  φτιάχνοντας από φύκια, θήκες για κινητά και tablet, ρακέτες θαλάσσης όπως και αποθηκευτικά κουτιά σε διάφορα μεγέθη.

Η PHEE είναι η πρώτη εταιρεία παγκοσμίως που χρησιμοποιεί ως κύρια πρώτη ύλη τα νεκρά φύλλα του φυτού Posidonia Oceanica. Το PHEE-board είναι ένα προϊόν βασισμένο στην κυτταρίνη, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη τελικών προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας και να βρει εφαρμογή σε ποικίλες βιομηχανίες. Το συγκεκριμένο υλικό, το οποίο εξελίσσεται συνεχώς και αποτελεί Ελληνική πατέντα, μπορεί να βρει εφαρμογή σε έπιπλα, αξεσουάρ, συσκευασίες, όπως και σε προϊόντα εσωτερικής διακόσμησης.

0
http://exitmind.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Τι σκέφτεσαι;