Πως είναι να γίνεσαι κομμάτι του παιχνιδιού; Aπέκτησε και εσύ ενα Second Life

Πως θα σου φαινόταν αν μπορούσες να ξεφύγεις  λίγο από την ρουτίνα της καθημερινότητά και να χανόσουν μέσα σε έναν εικονικό κόσμο, που κανείς δεν θα αναγνώριζε τον πραγματικό σου εαυτό, αλλά αυτόν που εσύ θα διάλεγες να παρουσιάσεις στους καινούριους σου φίλους. Σε έναν κόσμος που θα μπορούσες να κανείς ότι και στον πραγματικό αλλά με τον δικό σου τρόπο ή καλλίτερα με τον τρόπο του Second Life.

Έτσι λέγεται και το παιχνίδι της εικονικής ζωής, όπου «Δεν υπάρχει κατασκευασμένη διαμάχη, κανένας καθορισμένος στόχος». Σε αυτή την εικονική 3D πλατφόρμα οι χρήστες δημιουργούν εικονικές αναπαραστάσεις των ίδιων, που ονομάζονται αβατάρ, και μπορούν να αλληλεπιδρούν με μέρη, αντικείμενα και άλλα αβατάρ.

Μπορούν να εξερευνήσουν τον κόσμο, να συναντήσουν άλλους κατοίκους, να κοινωνικοποιηθούν, να συμμετάσχουν τόσο σε ατομικές όσο και σε ομαδικές δραστηριότητες, να χτίσουν, να δημιουργήσουν, να ψωνίσουν και να εμπορευθούν εικονικές ιδιοκτησίες και υπηρεσίες μεταξύ τους, γιατί όχι και να παντρευτούν οι να κάνουν και εικονικά παιδιά.

Λίγο πολύ μπορούμε να δούμε στο μέλλον, βλέποντας και την πρόσφατη ταινία Ready Player One, που περιστρέφεται γύρο από μια παρόμοια πλατφόρμα στο μέλλον με το όνομα “OASIS”. Εκεί οι χρήστες δέχονται μια μεγάλη πρόκληση από τον δημιουργό του παιχνιδιού για να βρουν ένα Easter egg (πασχαλινό αυγό) που έχει κρύψει ο ίδιος. Το έπαθλο έχει μεγάλες απολαβές όπως και το κλειδί της εταιρείας.

Θα μπορούσαμε να αντιληφθούμε, πώς τα δια-δραστικά παιχνίδια επηρεάζουν την πραγματική ζωή των παιχτών, βλέποντας και την φρενίτιδα του pokemon go πριν από μερικά χρόνια. Είναι γεγονός ότι τα παιχνίδια δράσης και στρατηγικής , εκεί που εμπλέκονται και άλλη χρήστες , εξιτάρουν την φαντασία και εκκρίνουν ουσίες παρόμοιες με αυτές που όταν κάποιος παίρνει ναρκωτικά. Είναι η λεγόμενη «Δικτυακή Ηρωίνη».

0
http://exitmind.com/