Πώς θα αποφύγετε με απλές κινήσεις τη φθορά των ελαστικών του αυτοκινήτου σας

Όλοι όσοι οδηγούμε, χρησιμοποιούμε το αυτοκίνητό μας καθημερινά για να πάμε στη δουλειά μας, σε διάφορες άλλες υποχρεώσεις, για τη διασκέδασή μας, ή για ταξίδια και αποδράσεις όταν μπορούμε. Ενώ όμως είμαστε υποψιασμένοι όταν πάμε σε ένα νέο ή μακρινό μέρος, δε συνειδητοποιούμε ότι η φθορά στα ελαστικά του αυτοκινήτου μας μπορεί να γίνει και από τις καθημερινές, φαινομενικά ‘αθώες’ διαδρομές που κάνουμε. Θα δούμε μαζί λοιπόν όλα όσα πρέπει να προσέχετε προκειμένου να διατηρείτε σε καλή κατάσταση τα ελαστικά σας και να μη χρειαστεί να τα αλλάξετε πριν την ώρα τους.

Αρχικά, ένα πολύ συνηθισμένο λάθος που κάνουν πολλοί οδηγοί είναι να αμελούν να βάλουν αέρα στα λάστιχά τους όταν πρέπει. Είναι μία διαδικασία η οποία διαρκεί ελάχιστα λεπτά όμως και πάλι πρέπει να έχετε το νου σας κάθε πότε χρειάζονται αέρα ώστε να διατηρούνται σε καλή κατάσταση. Επίσης θα πρέπει να προσέξετε να μη βάζετε αέρα σε αυτά υπερβολικά συχνά, καθώς το αποτέλεσμα θα είναι και πάλι αρνητικό.

Ακόμα, κατά τη διάρκεια των καθημερινών σας διαδρομών, ενδεχομένως μπορεί να παρκάρετε το αυτοκίνητο σας σε πεζοδρόμιο, το οποίο να ανέβετε με φόρα. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να ελέγξετε τα λάστιχά σας μετά την πρόσκρουση ώστε να βεβαιωθείτε ότι είναι εντάξει. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των διαδρομών σας θα πρέπει να αποφεύγετε να τρέχετε με υπερβολική ταχύτητα εάν δεν υπάρχει λόγος ή δεν το επιτρέπει ο δρόμος, καθώς και αυτή η κίνηση φθείρει ιδιαίτερα τα ελαστικά.

Όταν πρόκειται να φτιάξετε το αυτοκίνητό σας στο συνεργείο θα πρέπει να αναφέρετε οποιαδήποτε αλλαγή έχετε παρατηρήσει σε αυτά, όπως απώλεια αέρα ή θόρυβο, και άλλες αλλαγές στις επιδόσεις τους όπως κραδασμούς. Παράλληλα μην ξεχνάτε ότι καλό θα είναι να μην επιχειρείτε μόνοι σας την αλλαγή ή επισκευή των ελαστικών σας ή την τοποθέτηση άλλων ανταλλακτικών εάν δεν βρίσκεται μαζί σας κάποιος ειδικός. Επίσης, θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη σημασία στις διαστάσεις των τροχών και των ζαντών καθώς θα πρέπει να είναι συμβατές μεταξύ τους.

Όταν βρίσκεστε σε μία εκδρομή ή ένα ταξίδι με το αυτοκίνητό σας και είναι χειμώνας θα πρέπει να έχετε αλλάξει τα λάστιχά σας σε χειμερινά, καθώς οποιαδήποτε μεγάλη απόσταση με τα λάθος λάστιχα θα δημιουργήσει πρόβλημα σε αυτά. Αντίστοιχα, το καλοκαίρι φροντίστε να τοποθετήσετε τα κατάλληλα ελαστικά για την εποχή αυτή. Εάν έχετε τροχόσπιτο το οποίο μεταφέρετε πίσω από το αυτοκίνητό σας, θα πρέπει πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδρομή να βάλετε αέρα στα πίσω λάστιχα του αυτοκινήτου σας.

Όποια διαδρομή και αν κάνετε με το αυτοκίνητό σας, δε θα πρέπει να ξεχνάτε λοιπόν τη σημασία κάποιων από τα πιο σημαντικά ανταλλακτικά αυτοκινήτων, που είναι τα ελαστικά σας.

 

0
http://exitmind.com/