Πώς θα οργανώσετε το σαλόνι σας για την καλύτερη δυνατή χρήση του

Το σαλόνι αποτελεί για όλους σας έναν ιδιαίτερα σημαντικό χώρο του σπιτιού, καθώς περνάτε σε αυτό αρκετές ώρες της ημέρας σας, προκειμένου να χαλαρώσετε, να απολαύσετε το γεύμα σας, καθώς και να συγκεντρωθείτε με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς σας. Υπάρχουν βέβαια περιπτώσεις όπου ο χώρος αυτός δεν είναι ιδιαίτερα λειτουργικός και πρακτικός ώστε να τον απολαμβάνετε καθημερινά στο βαθμό που πρέπει. Αυτό οφείλεται σε ορισμένα λάθη που πιθανώς έχετε κάνει σε σχέση με την επίπλωση καθώς και με τη διαρρύθμιση των επίπλων και των διακοσμητικών αντικειμένων. Ας πάμε να δούμε όλα όσα πρέπει να κάνετε ώστε να αποφύγετε αυτή την κατάσταση και να μπορείτε να απολαμβάνετε το σαλόνι σας όποτε το χρειάζεστε.

Ο καναπές που θα επιλέξετε για το σαλόνι σας είναι αναμφίβολα το πιο σημαντικό στοιχείο μέσα σε αυτό. Αποτελεί τη νούμερο ένα προϋπόθεση προκειμένου να είναι λειτουργικός ο χώρος αυτός, για αυτό και θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη έμφαση στη σωστή επιλογή του. Θα πρέπει να επιλέξετε λοιπόν ένα καναπέ ο οποίος να μην έχει ιδιαίτερα χαμηλό κάθισμα, ώστε να κάθεστε άνετα σε αυτόν, καθώς και να μην έχει πολύ χαμηλή πλάτη. Θα πρέπει επίσης απαραίτητα να έχει το σωστό μέγεθος σε σχέση με το χώρο σας, ώστε να αφήνει περιθώριο και για την τοποθέτηση άλλων επίπλων και διακοσμητικών. Τέλος, δώστε μεγάλη σημασία στο ύφασμά του καθώς και στην αίσθηση που έχετε όταν κάθεστε σε αυτόν.

Ένα σημαντικό λάθος που θα πρέπει να αποφύγετε είναι να μην κάνετε μία μεγάλη επένδυση εξοπλίζοντας το σαλόνι σας με τα πιο ποιοτικά και ακριβά έπιπλα και υφάσματα, καθώς μετά θα φοβάστε να τα χρησιμοποιήσετε μήπως πάθουν κάτι. Ασφαλώς και θα πρέπει να αποκτήσετε ποιοτικά έπιπλα, όμως επιλέξτε παράλληλα αυτά να είναι πρακτικά και να εξυπηρετούν τις καθημερινές σας ανάγκες. Ακόμα, προτιμήστε να μην εξοπλίσετε εξ ολοκλήρου το σαλόνι σας με έπιπλα και διακοσμητικά από το ίδιο κατάστημα, καθώς το αποτέλεσμα που θα έχει αυτό θα είναι ορατό. Προτιμήστε να συνδυάσετε καινούρια με παλιά έπιπλα και αντικείμενα, δημιουργώντας μία ενδιαφέρουσα ατμόσφαιρα στο χώρο σας.

Για την περίοδο την οποία θα χρησιμοποιήσετε χαλιά στο σαλόνι σας, καλό θα ήταν να επιλέξετε κάποια σε μεγάλο μέγεθος. Τα τελευταία θα αναδείξουν το χώρο σας και τα έπιπλα που αυτός περιλαμβάνει και του δώσουν αναμφίβολα μία πιο μεγαλοπρεπή εικόνα.

Η διάταξη των επίπλων βέβαια είναι μία ακόμα παράμετρος την οποία θα πρέπει να έχετε υπόψη για την επιτυχημένη εικόνα του σαλονιού σας. Ανάλογα με το πού βρίσκονται τα παράθυρα ή το τζάκι, για παράδειγμα, θα πρέπει να προσαρμόσετε τα έπιπλα ώστε να ταιριάζουν στο χώρο και να είναι λειτουργικός. Το κατάστημα στο οποίο θα βρείτε ό, τι χρειάζεστε για το σαλόνι σας σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές είναι φυσικά τα έπιπλα Maison.

0
http://exitmind.com/