Αγγελική παππά – Πώς μια φιλόδοξή καθηγήτρια κατάφερε να σπάσει το τοίχος της Δυσλεξίας

Ένας τίμιος άνθρωπος μένει για πάντα παιδί   -Σωκράτης-

Το 2009, όπου σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και παγκοσμίως  δεν υπήρχε ούτε μία μέθοδος για την εκμάθηση της Αγγλικής Γλώσσας που να εξειδικεύεται στα δυσλεκτικά παιδιά , η ειδικευμένη παιδαγωγός και καθηγήτρια της Αγγλικής Γλώσσας , ερευνήτρια , συγγραφέας και εκπαιδεύτρια δασκάλων  Αγγελική Παπά κοίταξε μπροστά από τη εποχή της.  Μετά απο χρόνια προσωπικής αφοσίωσης και ενασχόλησης στην ακαδημαϊκή έρευνα και σε ένα σύστημα πρωτοποριακό που ανάπτυξε η ίδια με τους μαθητές της, κατάφερε να υψώσει την φωνή των ατόμων με Δυσλεξία παγκοσμίως,  ιδρύοντας τον πρώτο παγκόσμιο και πρωτοποριακό οργανισμό, που έχει ως σκοπό την εδραίωση μια παγκόσμιας φωνής και ταυτότητας του  EFL για παιδιά  (έφηβους και ανήλικες) με δυσλεξία και με άλλες ειδικές μαθησιακές δυσκολίες  (SEN)  με μια ολιστική προσέγγιση.  Όπως επίσης την υποστήριξη και την εκπαίδευση δασκάλων αν τον κόσμο με σκοπό να συμμετέχουν όλο και περισσότερη εκπαιδευτικοί σε αυτό το καινούριο και ανεξερεύνητο σύστημα εκπαίδευση, υποστηρίζοντας εκατομμύρια εκπαιδευτικούς και σπουδαστές ανά τον κόσμο.

Είναι ιδρυτής του (‘i love dyslexia) (ILD) EFL . Το μεγάλο όραμα του ILD μέσα απο την επιτυχής  εκμάθηση της Αγγλικής, είναι ο κάθε μαθητής με δυσλεξία και με ειδικές ανάγκες εκπαίδευσης  (SEN) να καταφέρει να μάθει μια ξένη γλώσσα με επιτυχία αποκτώντας μία παγκόσμια φωνή και ταυτότητα ,τόσο σημαντική για τον 21 πρώτο αιώνα, αλλά επίσης αυτοπεποίθηση και προσωπικό δυναμισμό, απαραίτητο για την προσωπική του ευτυχία, επιτυχία , και ανάπτυξη της προσωπικότητας του

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Ποτέ δεν μαθαίνω τους μαθητές μου απλά απαντήσω τις κατάλληλες συνθήκες έτσι ώστε να μπορούν να μάθουν.

Τα λόγια του Albert Einstein και του Αριστοτέλη  «Εκπαιδεύοντας το μυαλό, χωρίς να εκπαιδεύσουμε την καρδιά, δεν είναι καθόλου εκπαίδευση.», έχουν βοηθήσει στην ανάπτυξη των θεμελιωδών αρχών και φιλοσοφίας γύρω από το εκπαιδευτικό σύστημα  του Αγαπώ την Δυσλεξία ‘Ι love dyslexia’ (ILD) EFL.

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ

Τα μαθήματα στο ILD βασίζονται στο πρόγραμμα ‘3Dlexia’ που εφαρμόζεται αποκλειστικά στο ILD. Το πρωτότυπο υλικό για την διδασκαλία της Αγγλικής ως ξένης γλώσσας που σχεδιάστηκε από την Αγγελική Παππά για τα μαθήματα στο ILD συνδυάζεται με πολυαισθητηριακά, διαφοροποιημένα εργαστήρια διδασκαλίας, συνεδρίες ενσυνειδητότητας και ηλεκτρονικά εργαλεία για χρήση σε διαδραστικούς πίνακες και iPads. H ολιστική διδακτική μέθοδος της Αγγελικής Παππά βασίζεται σε διεθνή παιδαγωγικά πρότυπα, σέβεται την ολότητα του κάθε μαθητή και καλλιεργεί την ψυχή και το πνεύμα, ενεργοποιώντας παράλληλα το σώμα. (3Εγκέφαλοι -καρδιά-κεφαλή-χέρια, ενιαία) Τα αποτελέσματα της ολιστικής εκπαιδευτικής προσέγγισης ILD δεν περιορίζονται στην επιτυχία εκμάθησης της αγγλικής ως ξένης γλώσσας και στην απόκτηση μιας παγκόσμιας φωνής για όλους τους μαθητές μας, αλλά συντελούν στην πλήρη μεταμόρφωσή τους σε δυνατούς, ενάρετους ανθρώπους, έτοιμους να μοιραστούν τα δώρα τους με όλον τον κόσμο.

Σύμφωνα με τις βασικές αρχές του ολιστικού προγράμματος ‘3Dlexia’ κάθε μαθητής έχει εξατομικευμένη μεταχείριση κατά την διαδικασία μάθησης, καθώς ο καθένας έχει διαφορετικές ανάγκες, ενδιαφέροντα και τρόπους μάθησης. Ο καθηγητής αγγλικής γλώσσας / ειδικός παιδαγωγός, λαμβάνοντας υπόψη τη μοναδικότητα του μαθητή, στα μαθήματα χρησιμοποιεί και προσαρμόζει εξειδικευμένα εκπαιδευτικά εργαλεία , διδακτικές μεθόδους ILD και επιλεγμένο πρωτότυπο διδακτικό υλικό ILD. Η συμμετοχή των μαθητών ενισχύεται μέσα από εξατομικευμένη δημιουργική εξάσκηση στην τάξη και στο σπίτι. Η εκπαιδευτική τους απόδοση βελτιώνεται από την πρώτη μέρα, ενώ η αυτεπίγνωση και τα ταλέντα τους αναπτύσσονται προοδευτικά μέχρι να ανθίσει ολόκληρη η προσωπικότητά τους και βιώνουν ευδαιμονία και αυτοπραγμάτωση μετά από χρόνων απογοήτευση εξαιτίας της έλλειψης ισότητας στο δικαίωμά τους για ποιοτική εκπαίδευση.

ΧΩΡΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Το φιλοσοφικό πλαίσιο πίσω από τον σχεδιασμό του χώρου του ‘i love dyslexia’ βασίζεται στην ανάγκη για νέες ιδέες και προσεγγίσεις στον τρόπο εκπαίδευσης, που μπορούν να διαμορφώσουν και να εξελίξουν τις προσωπικότητες των μαθητών.

Σε αυτή τη λογική, οι εγκαταστάσεις μας επιλέχτηκαν και διαμορφώθηκαν με σκοπό τη δημιουργία ενός χώρου εκπαίδευσης, ικανού να ‘διδάξει’ και να εμπνεύσει μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς καλύπτοντας τις πολύπλευρες ανάγκες τους.

Η απόδοση ηρεμίας, καθαρότητας και ισορροπίας σκανδιναβικού χαρακτήρα, σε συνδυασμό με τις ανατρεπτικές ιδέες, που υπογραμμίζουν την ποιότητα και τη δομή των μαθημάτων, ενθουσιάζουν μικρούς και μεγάλους.

Η ισορροπία χρωμάτων, σχημάτων και υλικών σε συνδυασμό με τις πιο εξελιγμένες διαδραστικές τεχνολογίες,  ενεργοποιεί το αίσθημα της γόνιμης περιεργείας αλλά και την ανάγκη για δημιουργική εκπαιδευτική ενασχόληση. Καμπυλωτές φόρμες, φως, ξύλο, χρώμα, μουσική και μυρωδιές, δημιουργούν ατμόσφαιρα χαράς και κινητοποιούν τη διάθεση για μάθηση και προσωπική  ενδυνάμωση.

 

Αγγελική Παπά βιογραφικό

Η Αγγελική Παπά ανάμεσα στους φιναλίστ του “Παγκόσμιου Βραβείο Δασκάλων 2016”  http://www.globalteacherprize.org/2016-finalists/

 

0
http://exitmind.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Τι σκέφτεσαι;