Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο φίλτρο νερού για εσάς με απλά βήματα

Είναι ευρέως γνωστό ότι τα φίλτρα νερού και οι ψύκτες νερού αποτελούν μία πολύ καλή λύση στην περίπτωση που θέλετε να απολαμβάνετε το νερό στο σπίτι σας χωρίς επιφυλάξεις για το εάν είναι καθαρό και ασφαλές. Ταυτόχρονα αποτελεί μία οικονομική και οικολογική επιλογή. Παρόλα αυτά, δεν είναι όλα τα φίλτρα ίδια, οπότε πριν προμηθευτείτε οποιοδήποτε καλό είναι να έχετε κάνει μία έρευνα προκειμένου να βρείτε το κατάλληλο για εσάς και την οικογένειά σας. Θα πρέπει επίσης να είστε ενήμεροι για το ποια προβλήματα ενδέχεται να έχει η περιοχή στην οποία κατοικείτε με το νερό της. Θα δούμε οπότε τι πρέπει να κάνετε βήμα προς βήμα ώστε να βρείτε το κατάλληλο για εσάς φίλτρο.

Στη χώρα μας το νερό θεωρείται ασφαλές και πόσιμο επειδή περιέχει χλώριο. Παράλληλα όμως, το χλώριο καθώς και κάποια παράγωγά του όπως το χλωροφόρμιο είναι επικίνδυνα για την υγεία μας και συχνά σε αυτά οφείλεται η απωθητική γεύση και μυρωδιά που μπορεί να έχει το νερό. Επιπλέον δυστυχώς το χλώριο δεν έχει τη δυνατότητα να εξαλείψει τελείως πολλές βλαβερές ουσίες που λαμβάνουμε με το πόσιμο νερό, όπως τα άλατα, τα νιτρικά ή τον μόλυβδο ο οποίος ανήκει στα βαρέα μέταλλα. Ειδικά στις πρωτεύουσες της χώρας παρατηρείται έντονη παρουσία μολύβδου στο νερό, και στα νησιά συνήθως το νερό είναι πολύ σκληρό και υφάλμηρο. Σε άλλες περιοχές της χώρας επίσης υπάρχει μεγάλο ποσοστό επικίνδυνων για την υγεία ουσιών, όπως νιτρικά και αρσενικό. Ταυτόχρονα, στη χώρα μας παρατηρείται το φαινόμενο να έχει υψηλότερα επιτρεπόμενα όρια για βλαβερά συστατικά που περιέχονται στο νερό σε σχέση με άλλες χώρες.

Το πρώτο βήμα λοιπόν που θα πρέπει να ακολουθήσετε είναι να μάθετε την ποιότητα του νερού που έχει η περιοχή σας και τι προβλήματα μπορεί αυτό να περιέχει. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η λύση δεν είναι απλά να προμηθευτείτε ένα ακριβό φίλτρο νερού ή ένα που σας προτάθηκε ως το καλύτερο, γιατί πολύ απλά μπορεί να μην καλύπτει τις ανάγκες σας σύμφωνα με την περιοχή στην οποία κατοικείτε. Μπορείτε να μάθετε για το νερό της περιοχής σας από το δήμο ή, ακόμα καλύτερα, να στείλετε ένα δείγμα του για ανάλυση σε κάποιο μικροβιολογικό εργαστήριο ώστε να γνωρίζετε από πρώτο χέρι τα βλαβερά συστατικά που ενδεχομένως περιέχει. Αυτά μπορεί να είναι μόλυβδος, νιτρικά, φυτοφάρμακα και πολλά άλλα.

Αυτό που πρέπει να κάνετε αμέσως μετά είναι να επιλέξετε τον τύπο του φίλτρου που είναι κατάλληλος για εσάς. Εκτός από τα πιο διαδεδομένα φίλτρα νερού βρύσης, υπάρχουν  τα ψυγείου, οι κανάτες με φίλτρο νερού, αυτά που τοποθετούνται πάνω ή κάτω από τον πάγκο σας. Βασική προϋπόθεση για την επιλογή του κατάλληλου για εσάς είναι να γνωρίζετε τις ανάγκες σας καθώς και το χώρο τον οποίο διαθέτετε. Απευθυνθείτε σε έναν ειδικό για να σας βοηθήσει και σίγουρα θα βρείτε το κατάλληλο!

0
http://exitmind.com/