Πώς να παίξετε δωρεάν 64 παιχνίδια της Commodore Online

Τα παιδιά της δεκαετίας του 80, θυμούνται την εποχή που τα ηλεκτρονικά παιχνίδια της Commodore δεν ήταν όπως τώρα. Τότε παρακαλούσες τους γονείς να σου δώσουν ολίγα εικοσάρικα (δραχμές), για να περάσεις κάποιες ώρες στα κέντρα ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Εκεί που κάποτε δεν μπορούσαν να παίξουν πάνω από δυο παίχτες γιατί τα κουμπιά στο καντράν του μηχανήματος δεν έφταναν για παραπάνω. Πιστωτικές κάρτες και online πληρωμές, ήταν σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Αρκούσε μια χοντρή πετονιά, για να  ξεγελάσεις τον κερματοδέκτη του μηχανήματος και να παίξεις παραπάνω, αν ξέμενες από χρήμα.

Η Commodore International ήταν εταιρεία παραγωγής ηλεκτρονικών υπολογιστών με έδρα το Γουεστ Τσέστερ της Πενσιλβάνια, η οποία κυριάρχησε στην δεκαετία του 1980 και στις αρχές της δεκαετίας 1990 στην αγορά των οικιακών υπολογιστών. Πέραν αυτού κυριάρχησε στην αγορά των πρώτων εμπορικών εφαρμογών για μικροϋπολογιστές στους τομείς εκπαίδευσης, έρευνας και παραγωγής. Η εταιρεία δήλωσε πτώχευση στις 29 Απριλίου 1994

Σήμερα όμως τα παιχνίδια έχουν αναβιώσει, μετά από προσπάθειες κάποιων εταιρειών να τα ξανά φέρουν στο προσκήνιο, μέσα από online εξομοιωτές.Πριν λοιπόν λίγους μήνες η εταιρεία Internet Archive πρόσθεσε έναν εξομοιωτή Commodore 64 στην συνεχώς αναπτυσσόμενη βιβλιοθήκη του ιστορικού λογισμικού, φέρνοντας την παλιά κονσόλα  που ξέραμε στην οθόνη του υπολογιστή.

Μέχρι σήμερα, το αρχείο του Internet Archive  έχει περισσότερα από 15.000 προγράμματα, συμπεριλαμβανομένων και 9.000 παιχνιδιών . Ο κατάλογος Commodore 64 διαθέτει ένα θησαυρό από κλασικά παιχνίδια, όπως Donkey Kong , Pac-Man και Space Invaders. Αρχίστε την περιήγηση από το Archive.Org.

Μπορείτε εύκολα να ορίσετε τα  δικά σας πλήκτρα ελέγχου μέσα από τις ρυθμίσεις του εξομοιωτή.   

  • Πατήστε F12 για να εμφανιστεί το μενού ρυθμίσεων εξομοιωτή και τα βέλη πάνω και κάτω για να επισημάνετε “Machine Settings”  και πατήστε το δεξί βέλος για να το επιλέξετε.
  • Επισημάνετε και επιλέξτε “Joystick settings “, στη συνέχεια ” define keysets.”
  • Ορίστε τα επιθυμητά στοιχεία ελέγχου επιλέγοντας για κάθε καταχώρηση το πλήκτρο 1. Για να ορίσετε ένα πλήκτρο, πατήστε το δεξί βέλος για να επιλέξετε την καταχώρηση και, στη συνέχεια, πατήστε το πλήκτρο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Πρέπει να επιλέξετε ένα πλήκτρο για κάθε κατεύθυνση και το κουμπί του μοχλού, που φέρει την ένδειξη “fire”. (Σημείωση: Το μεγάλο πλήκτρο διαστήματος συνηθίζεται να το βάζουμε για το κουμπί “fire”, αλλά επειδή χρησιμοποιείται για να σταματήσει κάποια παιχνίδια., θα ήταν καλό να επιλέξετε κάτι άλλο).
  • Πηγαίνετε πίσω στο μενού χρησιμοποιώντας το αριστερό βέλος κα, στη συνέχεια, επιλέξτε “Joystick Device 1”  και μετά  επιλέξτε “keypad 1.” Πατήστε escape για να βγείτε από το μενού ρυθμίσεων και είστε έτοιμοι να παίξετε.
  • Αν έχετε συνδεδεμένο gamepad με τον υπολογιστή σας, μπορείτε επίσης να αντιστοιχίσετε τα στοιχεία ελέγχου σε αυτό. Ακολουθήστε τη διαδικασία που περιγράφεται παραπάνω, αλλά ρυθμίστε τα χειριστήρια χρησιμοποιώντας το “Joystick 1 mapping” αντί για “define keysets” και ρυθμίστε το “Joystick Device 1” στο “Joystick.” Μπορεί επίσης να χρειαστεί να επισημάνετε και να επιλέξετε το “enable joystick”. (Θα πρέπει να υπάρχει ένα πράσινο τσεκ δίπλα στην επιλογή).

Δυστυχώς, δεδομένου ότι το παιχνίδι φορτώνεται από ένα πρόγραμμα περιήγησης, θα χρειαστεί να αλλάξετε ξανά τα στοιχεία ελέγχου για κάθε παιχνίδι, κάθε φορά. Στην αρχή φαίνεται πραγματική ταλαιπωρία.  Μετά όμως από  μερικές φορές το συνηθίζεις.

Καλό παιχνίδι!!

0
http://exitmind.com/