Πώς να ταξιδέψτε εύκολα και φθηνά σε όλο τον κόσμο!!

ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ είναι εύκολα και φθηνά. Μάλιστα, με λίγη εξάσκηση και προσπάθεια μπορείτε να ταξιδεύετε χωρίς να χρειάζεστε χρήματα.
Η ιδέα ότι τα ταξίδια είναι ακριβά και δύσκολα είναι βλακείες που προωθούνται από τουριστικές εταιρείες, ξενοδοχειακές αλυσίδες και τα MME. Ο σκοπός της βιομηχανίας του τουρισμού είναι να σας κάνει αγοράσετε πακέτα κρουαζιέρας και παραμονής σε ξενοδοχεία με all-inclusive. Θέλουν να διαλέξετε μια ταξιδιωτική εμπειρία με τον ίδιο τρόπο που θα αγοράζατε ένα σακάκι σε πολυκατάστημα. Θέλουν απλά τον αριθμό της πιστωτικής σας κάρτας.

Η τουριστική βιομηχανία δεν θέλει να σας αποκαλύψω τα απλά μυστικά για δωρεάν ταξίδια, αλλά θα τα μοιραστώ μαζί σας ούτως ή άλλως. Μπορεί να σας φοβίζει η ιδέα να ταξιδέψετε τον κόσμο με τίποτα περισσότερο από αισιοδοξία και καλή διάθεση, αλλά ή προσωπική ελευθερία ξεκινά με λίγη πίστη.

1. Χαρείτε απλά τα ταξίδια

Τα ταξίδια σας απελευθερώνουν από τα δεσμά της καθημερινής ρουτίνας. Θα εξερευνήσετε νέα μέρη, θα γνωρίσετε νέους ανθρώπους, θα δοκιμάσετε νέες γεύσεις και θα μάθετε πράγματα για τον κόσμο και για τον εαυτό σας που δεν θεωρούσατε ποτέ πιθανά.
Η χαρά της καινούριας εμπειρίας είναι το πιο ωραίο πράγμα των ταξιδιών – και οι καινούριες εμπειρίες είναι δωρεάν. Περπατήστε στους δρόμους μιας πόλης, μιλήστε με ντόπιους, κοιτάξτε τους ανθρώπους στα πάρκα, σκαρφαλώστε στη κορυφή λόφων και δείτε την δύση του ηλίου πάνω από τον ωκεανό. Η απλή χαρά του να βρίσκεστε σε νέο μέρος είναι απλά κάτι που το αναμένετε. Δεν χρειάζεται κανένα πακέτο διακοπών.

2. Ελαχιστοποιήστε τις ανάγκες σας.

Το σύγχρονο πρότυπο της αμερικάνικης οικονομίας βασίζεται στην ψεύτικη ανάγκη των συνεχών αγορών προϊόντων και υπηρεσιών. Και πάλι λέω ότι πρόκειται για βλακείες.
Χρειαζόμαστε καθαρό αέρα, υγιεινό φαγητό, καθαρό νερό, άσκηση, δημιουργικά ερεθίσματα, παρέα, αυτοπεποίθηση και ασφαλές μέρος για ύπνο. Όλα αυτά είναι εύκολο ν’ αποκτηθούν. Τα περισσότερα απ’ αυτά είναι δωρεάν.
Για καθαρό αέρα βγείτε έξω, για άσκηση βγείτε για βόλτα, για δημιουργικά ερεθίσματα πηγαίνετε σε νέο μέρος, για παρέα κάντε καινούριο φίλο, για αυτοπεποίθηση κλείστε την τηλεόρασή σας αναπνεύστε βαθιά και ανοίξτε το πνεύμα σας στα βασικά αγαθά του κόσμου.
Φαγητό και διαμονή είναι φθηνότερα εκτός ΗΠΑ, στη παράγραφο 5 θα βρείτε τρόπους για δωρεάν διατροφή και διαμονή.

3. Κινηθείτε αργά

Αν μένετε στη Νέα Υόρκη και θέλετε να κάνετε διακοπές 2 εβδομάδων στην Αφρική, θα είναι πολύ δύσκολο (αν και όχι αδύνατο, βλ. παρ. 8) να ταξιδέψετε δωρεάν. Για όσο πιστεύετε ότι ο χρόνος είναι χρήμα τόσο θα συνεχίσετε να ξοδεύετε χρήματα.
Ο χρόνος δεν είναι χρήμα. Ο χρόνος είναι δωρεάν. Διαθέτετε όλο το χρόνο του κόσμου.
Αντί να αγοράσετε ένα αεροπορικό εισιτήριο, κάντε ωτοστόπ, ανακαινίστε ένα παλιό ιστιοφόρο ή απλά πάρτε το ποδήλατο σας και φύγετε μακριά. Όσο πιο αργά ταξιδεύετε, τόσο λιγότερα χρήματα θα ξοδέψετε.

4. Εγκαταλείψτε τα υπάρχοντά και τις εμμονές σας.

Όταν ταξιδεύετε δεν χρειάζεται να πληρώνετε ενοίκιο, ούτε χρειάζεστε αυτοκίνητο, φούρνο, πλυντήριο-στεγνωτήριο, ρεύμα, καλωδιακή τηλεόραση, συνδρομή γυμναστηρίου, καναπέ, πολυθρόνα ή μια ντουλάπα ρούχα.
Δεν χρειάζεστε κουστούμι και γραβάτα για τη δουλειά σας γιατί δεν χρειάζεστε δουλειά. Δεν χρειάζεται ν’ ανησυχείτε για τη πληρωμή λογαριασμών γιατί απλά δεν υπάρχουν λογαριασμοί.
Είστε ελεύθεροι.

5. Εμπιστευτείτε τους ανθρώπους και θα σας δώσουν δωρεάν τροφή και διαμονή.

Πολλοί άνθρωποι είναι πρόθυμοι ν’ ανοίξουν τη πόρτα τους σε ταξιδιώτες. Μπείτε χαρούμενα και θα σας δώσουν και φαγητό.
Οι ιστοσελίδες CouchSurfing και WWOOF είναι δύο καινοτόμα δίκτυα που βοηθούν τους ταξιδιώτες να έρθουν σ’ επαφή με τοπικά κέντρα διαμονής. Τα μέλη του CouchSurfing είναι πρόθυμοι να παρέχουν σε ταξιδιώτες ένα μέρος για διανυκτέρευση για ένα ή δύο βράδια. Το WWOOF συνδέει ταξιδιώτες με φάρμες βιολογικής καλλιέργειας που ανταλλάσσουν στέγη και φαγητό με χέρι βοηθείας.
Πολλά μέλη των CouchSurfing και WWOOF ψάχνουν για μια εναλλακτική καταναλωτικής κουλτούρας με υψηλό αντίκτυπο.
6. Μάθετε χρήσιμη τέχνη ή δεξιότητα.

Αν κατέχετε κάποια δεξιότητα όπως μαγειρική, περιποίηση ζώων, μασάζ, μουσικές ικανότητες ή βασικές γνώσεις ξυλουργικής μπορείτε να κερδίσετε δωρεάν φαγητό και διαμονή για όσο ταξιδεύετε στον κόσμο.
Μια από τις δεξιότητες που εκτιμώνται καλύτερα παγκοσμίως είναι η μαγειρική, αν και εξειδικευμένες γνώσεις όπως σχεδιασμός ιστοσελίδων βρίσκονται ψηλά σε ζήτηση. Αυτοί που έχουν ως μητρική τους γλώσσα την αγγλική, μπορούν συχνά να ταξιδεύουν δωρεάν με αντάλλαγμα την διδασκαλία της γλώσσας σ’ όποιον προορισμό πηγαίνουν.
Όσο πιο αργά κινηθεί κάποιος κατά το ταξίδι του, τόσο πιο εύκολο θα είναι να γίνει αμοιβαία αποδοτική ανταλλαγή με τοπική κοινότητα η ξενώνα.

7. Βγείτε εκτός πόλης.

Αν και είναι εφικτό να ταξιδέψετε δωρεάν μέσα σε μεγάλη πόλη, είναι πάρα πολύ δύσκολο. Οι μεγαλουπόλεις βασίζονται στα λεφτά και ανάγκες όπως καθαρός αέρας, καθαρό νερό και ασφαλές μέρος διαμονής είναι δύσκολο να διατεθούν δωρεάν.
Πηγαίνετε στην εξοχή όπου ο κόσμος είναι πιο χαλαρός, υπάρχει αφθονία τροφής και υπάρχει μεγάλος χώρος για ταξιδιώτη ν’ απλώσει το sleeping bag του κάτω από τ’ αστέρια.

8. Βρείτε μια δουλειά που σας αρέσει και σας προσφέρει τη δυνατότητα ταξιδιών ανά τον κόσμο.

Αν χρειάζεστε εισόδημα για την αποπληρωμή δανείων ή για την ανατροφή παιδιών βρείτε μια δουλειά που να περιλαμβάνει την υποχρέωση διαρκών ταξιδιών. Υπάρχουν χιλιάδες διαθέσιμες δουλειές στην παγκόσμια οικονομία που απαιτούν τη δυνατότητα ταξιδιών από υπαλλήλους.
Φυσικά μερικές δουλειές είναι ευκολότερο ν’ αγαπηθούν από άλλες, και πολλές δουλειές που περιέχουν τη δυνατότητα ταξιδιών εμπεριέχουν επίσης την καταστροφή τοπικών οικοσυστημάτων και παραδοσιακών τρόπων ζωής. Αποφύγετε την όποια ανήθικη δουλειά αν είναι δυνατόν – είναι κακό για τη σωματική σας υγεία και ακόμα χειρότερο για την ψυχική.
Για ιδέες για το πώς μπορείτε να βρείτε τέτοιες δουλείες επισκεφθείτε τη σελίδα : 20+ awesome travel jobs and how to get them.
9. Καλοτυχία.
Το να ταξιδεύει κάποιος δωρεάν απαιτεί ταυτόχρονα εκ των προτέρων σχεδιασμό και προθυμία εκμετάλλευσης ευκαιριών και ροή με το ρεύμα. Θέλει ο νέος σας φίλος από το CouchSurfing παρέα για να διασχίσει τη χώρα; Πάρτε το σακίδιό σας και φύγετε μαζί! Χρειάζεται μια φάρμα βιολογικής καλλιέργειας στη Ταϋλάνδη για τις βροχερές εποχές; Τρέξτε!
Όπως έγραψε ο Kurt Vonnegut, “Οι περίεργες ταξιδιωτικές προτάσεις είναι μαθήματα χορού από το Θεό.”

0
http://exitmind.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Τι σκέφτεσαι;