Τα plugins και πώς να τα εγκαταστήσουμε

Μετά την κατασκευή ιστοσελίδων με WordPress θα πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά τι θα θέλαμε να προσθέσουμε σαν μικρές εφαρμογές της ιστοσελίδας μας. Όπως σίγουρα έχετε προσθέσει, πλέον όλες οι ιστοσελίδες έχουν σίγουρα κάποιο κουμπί το οποίο σε παραπέμπει στα διάφορα social media με τα οποία είναι συνδεδεμένη η ιστοσελίδα με σκοπό να πατήσουμε κι εκεί ένα πολυπόθητο Like.

Αυτή η μικρή επιλογή λοιπόν, ονομάζεται plugin και δεν περιορίζεται μόνο σε αυτή τη δυνατότητα. Υπάρχουν πολλά plugins που μπορείτε να τα βρείτε μέσα στο WordPress και αν σας φαίνονται χρήσιμα να τα εγκαταστήσετε.

Λίγα λόγια για τα plugins

  • Τι είναι τα plugins και πώς να τα εγκαταστήσετε;

Τα plugins είναι επεκτάσεις που προσθέτουν λειτουργίες στο WordPress και αναδεικνύουν την πραγματική του δύναμη. Εάν π.χ. θέλετε μια φόρμα επικοινωνίας θα πρέπει να εγκαταστήσετε ένα plugin όπως το contact form 7 , ενώ αν θέλετε να προστατεύσετε το blog σας από τους χάκερς θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε ένα plugin, όπως το Wordfence.

Όπως στα themes έτσι και στα plugins, υπάρχουν δωρεάν αλλά και premium plugins, με εφάπαξ ή συνδρομητικό κόστος.

  • Πώς να εγκαταστήσετε τα plugins στο WordPress blog;

Από το αριστερό μενού επιλέξτε “Πρόσθετα” και στην συνέχεια “Νέο πρόσθετο“.

Ρίξτε μια ματιά στα δημοφιλέστερα plugins.

Αναζητήστε για plugins με συγκεκριμένες λειτουργίες μέσω λέξεων-κλειδιών ή φράσεων.

Εγκαταστήστε με μόνο ένα κλικ το plugin που θέλετε.

Ενεργοποιήστε το!

  • Τα plugins που θα πρέπει να έχετε στο WordPress blog σας:

Akismet, για προστασία από τα spam σχόλια. Είναι δωρεάν και έχει κατασκευαστεί από τους δημιουργούς του WordPress.

Yoast SEO, το οποίο θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε το περιεχόμενό σας, ώστε να διαβάζεται καλύτερα από τις μηχανές αναζήτησης. Η δωρεάν έκδοση είναι πολύ καλή για να ξεκινήσετε.

W3 Total Cache, για να βελτιώσετε την ταχύτητα φόρτωσης του blog σας. 

Wordfence security, για να μπορέσετε να προστατέψετε το WordPress blog σας από τους χάκερς.

Εδώ είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με την υπερβολική εγκατάσταση διάφορων plugins τα οποία είναι πιθανόν να επιβραδύνουν την ταχύτητα φόρτωσης του WordPress blog μας, κάτι το οποίο δεν επιθυμούμε, καθώς θα είναι ιδιαίτερα κουραστικό για τους επισκέπτες μας.

Έτσι λοιπόν, μετά την κατασκευή ιστοσελίδων με WordPress, και πριν ξεκινήσουμε να γράφουμε τα άρθρα και τις σκέψεις μας, είναι καλό να εγκαταστήσουμε έστω κάποια πρώτα plugins για την καλύτερη λειτουργία της σελίδας μας.

Μερικά χρήσιμα plugins αναφέρθηκαν παραπάνω. Ωστόσο ο κατάλογος δεν σταματά εκεί και μπορείτε και εσείς να βρείτε plugins που σας είναι απαραίτητα για την ιστοσελίδα σας. Για παράδειγμα τα plugins που συνδέουν την WordPress ιστοσελίδα μας με τα αντίστοιχα social media που έχουμε δημιουργήσει.

Κάτι επίσης χρήσιμο, αν οι αναρτήσεις σας είναι γραμμένες στα Ελληνικά, σκεφτείτε να προσθέσετε κάποια επέκταση που θα μεταφράζει τα κείμενά σας, ώστε να μπορούν όλοι να σας διαβάζουν.

Και η κατασκευή ιστοσελίδας με WordPress έχει ολοκληρωθεί!

0
http://exitmind.com/