Χριστουγεννιάτικες διακοπές σε υπέροχους προορισμούς

Χριστουγεννιάτικες διακοπές σε υπέροχους προορισμούς

Σκέφτεστε να περάσετε τις διακοπές Χριστουγέννων σας στο εξωτερικό;

Η Ευρώπη έχει εξαιρετικούς προορισμούς για οικογενειακές διακοπές και για οποιονδήποτε θέλει εξερευνήσει και βιώσετε καινούργιες εμπειρίες.
Παρακάτω σας προτείνουμε κάποιες ιδέες για το τι θα δείτε όταν επισκεφτείτε αυτές τις πανέμορφες χώρες και κάποια αξιοθέατα που οφείλετε στον εαυτό σας να δείτε.

Ιταλία-Ρώμη

Αξιοθέατα

Κολοσσαίο

Το Κολοσσαίο, ένα από τα πιο εντυπωσιακά κτίρια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα σήμερα στην Ρώμη. Το Αμφιθέατρο βρίσκεται στην ΝΑ. πλευρά της Ρωμαϊκής Αγοράς (Forum Romanum)
Φοντάνα ντι Τρέβι

Η Φοντάνα ντι Τρέβι (Fontana di Trevi) είναι το πιο διάσημο και το πιο όμορφο συντριβάνι της Ρώμης. Αυτό το εντυπωσιακό μνημείο βρίσκεται στη μικρή πλατεία Trevi που βρίσκεται στην περιοχή του Quirinale

Ο θρύλος λέει ότι θα επιστρέψετε στη Ρώμη εάν πετάξετε ένα κέρμα μέσα στο νερό.

Πάνθεον

Το Πάνθεον της Ρώμης είναι αρχαία θρησκευτική κατασκευή η οποία βρίσκεται στην Piazza della Rotonda. Αποτελεί το μεγαλύτερο σε μέγεθος ρωμαϊκό μνημείο που έχει διασωθεί έως σήμερα, σχεδόν άφθαρτο, λόγω της ασταμάτητης χρήσης του έως και σήμερα. Έχει δώσει την ονομασία του σε συνοικία της Ρώμης.

Βασιλική της Σάντα Μαρία Ματζόρε

Μία από τις παπικές βασιλικές της Ρώμης με απέραντες σειρές από κίονες και οροφή διακοσμημένο με χρυσό, χτίστηκε το 5ο αιώνα και βρίσκεται στο λόφο Εσκιλίνο.

Γαλλία-Παρίσι-Disneyland

Αξιοθέατα

Πάρκο Ντίσνεϊλαντ

Το Disneyland Park ή απλά Disneyland είναι το πρώτο από τα δύο θεματικά πάρκα, που κτίστηκαν στο Disneyland Resort, στο Άναχαϊμ, της Καλιφόρνια, το οποίο άνοιξε στις 17 Ιουλίου 1955. Είναι, επίσης, το πρώτο και τελευταίο θεματικό πάρκο, το οποίο χτίστηκε υπό την επίβλεψη του Ουώλτ Ντίσνεϋ. Ήταν η πρώτη ατραξιόν του χώρου, και του οποίου το όνομα άλλαξε σε Disneyland Park, για να ξεχωρίζει από τις επεκτάσεις του χώρο, τη δεκαετία του 1990.

Πύργος του Άιφελ

Ο πύργος του Άιφελ είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης του Παρισιού. Κατασκευάστηκε το 1889 από τον μηχανικό Γουστάβο Άιφελ και σήμερα αποτελεί ένα από τα γνωστότερα κτίρια στον κόσμο

Μουσείο του Λούβρου

Το μουσείο του Λούβρου είναι ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα μουσεία τέχνης στον κόσμο. Βρίσκεται στο κέντρο του Παρισιού, στις όχθες του Σηκουάνα και εκθέτει 35.000 έργα τέχνης.

Μουσείο d’Orsay

Το Μουσείο Ορσέ είναι εθνικό μουσείο της πόλης του Παρισιού, στην αριστερή όχθη του ποταμού Σηκουάνα , εκτίθενται έργα ζωγραφικής και γλυπτικής δημιουργημένα από το 1848 έως το 1914, ενώ παράλληλα φιλοξενεί και περιοδικές εκθέσεις.

Γερμανία- Βερολίνο

Αξιοθέατα

Κτίριο του ομόσπονδου κράτους της Γερμανίας

Το Παλάτι της πόλης του Πότσνταμ ‎ ήταν ένα ιστορικό κτήριο στην πόλη Πότσνταμ της Γερμανίας. Ήταν η δεύτερη επίσημη κατοικία, η χειμερινή κατοικία των μαργράβων και εκλεκτόρων του Βρανδεμβούργου. Το κτίριο από τότε αποτέλεσε έδρα του κοινοβουλίου του ομοσπονδιακού κρατιδίου του Βρανδεμβούργου.

Πύλη του Βρανδεμβούργου

Η Πύλη του Βρανδεμβούργου στο κέντρο του Βερολίνου, αποτελούσε παλιότερα την πύλη της πόλης, ενώ σήμερα είναι το πιο αναγνωρίσιμο σύμβολο της γερμανικής πρωτεύουσας. Το οικοδόμημα βρίσκεται στην πλατεία Παρίζερ και είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με πολλά σημαντικά γεγονότα της ιστορίας της Γερμανίας, αλλά και της παγκόσμιας ιστορίας, ιδιαίτερα του 20ού αιώνα.

Καθεδρικός Ναός της Κολωνίας

Ο Ντομ ή Καθεδρικός Ναός της Κολωνίας είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο φημισμένα οικοδομήματα γοτθικού ρυθμού παγκοσμίως. Είναι ρωμαιοκαθολικός ναός με άγιο προστάτη τον Απόστολο Πέτρο. Το 1996 ανακηρύχθηκε από την UNESCO σε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Europa-Park

Το Europa-Park είναι ένα θεματικό πάρκο και το μεγαλύτερο στη Γερμανία, και το δεύτερο δημοφιλέστερο θεματικό πάρκο της Ευρώπης μετά την Disneyland του Παρισιού.

Το Europa-Park βρίσκεται στο Rust, στη νοτιοδυτική Γερμανία, μεταξύ Φράιμπουργκ και Στρασβούργο της Γαλλίας.

Αυστρία-Βιέννη

Αξιοθέατα

Ανάκτορα Σενμπρούν

Τα Ανάκτορα Σενμπρούν είναι ένα από τα σημαντικότερα και ιστορικά ανάκτορα της Ευρώπης. Αποτελούσαν τα θερινά ανάκτορα των Αψβούργων από το 18ο αιώνα έως το 1918, στην Βιέννη της οποίας και αποτελεί σήμερα σπουδαίο τουριστικό πόλο έλξης με 6,7 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως

Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης

Το Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης της Βιέννης είναι το μεγαλύτερο μουσείο της Αυστρίας και περιέχει ανεκτίμητους καλλιτεχνικούς θησαυρούς. Τα τμήματα που απαρτίζουν το μουσείο είναι η Πινακοθήκη, οι συλλογές της Αιγύπτου και της Εγγύς Ανατολής, η συλλογή ελληνικών και ρωμαϊκών αρχαιοτήτων, η συλλογή γλυπτικής και διακοσμητικών τεχνών, η νομισματική συλλογή και η βιβλιοθήκη

Πινακοθήκη Albertina

Φιλοξενεί μια από τις μεγαλύτερες και πολυτιμότερες συλλογές εικαστικών τεχνών στον κόσμο και τιμά το Iωβηλαίο με μια σειρά εκδηλώσεων.
Κρατική Όπερα

Η κρατική όπερα της Βιέννης είναι η κατεξοχήν λυρική σκηνή της Βιέννης και μια από τις αξιολογότερες του κόσμου. Η κατασκευή της ξεκίνησε το 1863 και η πρώτη παράσταση δόθηκε στις 25 Μαΐου του 1869 με την όπερα “Ντον Τζιοβάννι” του Μότσαρτ.

Τσεχία-Πράγα

Αξιοθέατα

Ανάκτορο Λόμπκοβιτζ

Το Κάστρο της Πράγας βρίσκεται στη συνοικία Χράντσανι της Πράγας, που πολύ συχνά χρησιμοποιείται με την ίδια σημασία. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα κάστρα του κόσμου. Στο κάστρο είχαν την έδρα τους τα γραφεία των Τσέχων βασιλέων, της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και των Προέδρων της Τσεχοσλοβακίας και Τσεχίας.

Καθεδρικός Ναός Αγίου Βίτου

Η Γέφυρα του Καρόλου είναι μία από τις πλέον φημισμένες αψιδωτές και ιστορικές γέφυρες της Ευρώπης. Βρίσκεται στον ποταμό Μολδάβα στο κέντρο της Πράγας. Η κατασκευή της άρχισε το 1357 υπό την αιγίδα του βασιλιά Καρολου Δ’ προς τιμή του οποίου και φέρει το όνομα, και τελείωσε στην αρχή του 15ου αιώνα.

Γέφυρα Καρόλου

Η Γέφυρα του Καρόλου είναι μία από τις πλέον φημισμένες αψιδωτές και ιστορικές γέφυρες της Ευρώπης. Βρίσκεται στον ποταμό Μολδάβα στο κέντρο της Πράγας. Η κατασκευή της άρχισε το 1357 υπό την αιγίδα του βασιλιά Καρολου Δ’ προς τιμή του οποίου και φέρει το όνομα, και τελείωσε στην αρχή του 15ου αιώνα.

Πλατεία της Παλιάς Πόλης

Η Παλαιά Πόλη είναι συνοικία της Πράγας κι ο αρχικός πυρήνας της πόλης.Το 14ο αιώνα, ο Κάρολος Δ’ επέκτεινε την πόλη ιδρύοντας τη Νέα Πόλη, η οποία χωριζόταν από την Παλαιά με την οδό Na Příkopě. ενδιαφέρον παρουσιάζει η μεγάλη Πλατεία της Παλαιάς Πόλης με το άγαλμα του Γιαν Χους στο κέντρο και τα κτίρια γύρω της, τo Παλαιό Δημαρχείο, καθώς και το Αστρονομικό Ρολόι.

Σουηδία-Στοκχόλμη

Αξιοθέατα

Μουσείο Βάσα

Το μουσείο Βάσα είναι πλοίο του 17ου αιώνα το οποίο έχει μετατραπεί σε ναυτικό μουσείο στη Στοκχόλμη της Σουηδίας. Το πλοίο είναι μοναδικό που διατηρείται μέχρι αυτή τη στιγμή και η ιστορία του ξεκινά τον 17ο αιώνα. Το 95% των αρχικών τμημάτων του διατηρείται μέχρι και σήμερα και είναι στολισμένο με εκατοντάδες σκαλιστά γλυπτά, καθιστώντας το πλοίο Βάσα ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του κόσμου.
Παλιά Πόλη της Στοκχόλμης

Η Στοκχόλμη βρίσκεται στην ανατολική ακτή της χώρας και στην είσοδο της λίμνης Μέλαρεν. Το όνομά της σημαίνει «πόλη ανάμεσα σε γέφυρες» και η πρώτη γραπτή αναφορά του ονόματος ήταν το 1252 και αποτελεί την έδρα της Κυβέρνησης και του κοινοβουλίου της Σουηδίας.

Τείχος της πόλης του Βίσμπι

Τείχος της πόλης του Βίσμπι, είναι ένας μεσαιωνικός αμυντικός τοίχος που περιβάλλει τη σουηδική πόλη Βίσμπι στο νησί Gotland. Ως το ισχυρότερο, πιο εκτεταμένο και καλύτερα διατηρημένο μεσαιωνικό τείχος της πόλης στη Σκανδιναβία.

Παλάτι Drottningholm

Το παλάτι Drottningholm είναι η ιδιωτική κατοικία της σουηδικής βασιλικής οικογένειας. Βρίσκεται στο Drottningholm. Χτισμένο στο νησί Lovön (στο δήμο Ekerö της Στοκχόλμης), είναι ένα από τα βασιλικά παλάτια της Σουηδίας. Αρχικά χτίστηκε στα τέλη του 16ου αιώνα. Χρησίμευσε ως κανονική θερινή κατοικία του σουηδικού βασιλικού δικαστηρίου για το μεγαλύτερο μέρος του 18ου αιώνα. Εκτός από την ιδιωτική κατοικία της σουηδικής βασιλικής οικογένειας, το παλάτι αποτελεί δημοφιλή τουριστικό αξιοθέατο.

Ολλανδία-Άμστερνταμ

Αξιοθέατα

Μουσείο Βαν Γκογκ

Το Μουσείο Βαν Γκογκ είναι μουσείο τέχνης του Άμστερνταμ, το οποίο περιλαμβάνει κυρίως έργα του Ολλανδού ζωγράφου Βίνσεντ βαν Γκογκ αλλά και άλλων σύγχρονών του καλλιτεχνών. Περιέχει τη μεγαλύτερη συλλογή πινάκων του βαν Γκογκ σε όλο τον κόσμο.

Εθνικό Μουσείο

To Κρατικό Μουσείο είναι εθνικό μουσείο της Ολλανδίας, βρίσκεται στην πρωτεύουσα της χώρας, Άμστερνταμ, είναι αφιερωμένο στις τέχνες και την ιστορία, είναι φημισμένο για τη μεγάλη συλλογή πινάκων από την ολλανδική χρυσή εποχή στη ζωγραφική (17ος αι.).

Βασιλικό Παλάτι

Το Βασιλικό Παλάτι στο Άμστερνταμ είναι ένα από τα τρία παλάτια του Netherlands που βρίσκονται στη διάθεση του μονάρχη με πράξη του Κοινοβουλίου. Βρίσκεται στη δυτική πλευρά της πλατείας Dam, στο κέντρο του Άμστερνταμ.

Το παλάτι χτίστηκε ως δημαρχείο κατά την Ολλανδική Χρυσή Εποχή τον 17ο αιώνα, έγινε το βασιλικό παλάτι του βασιλιά Λουδοβίκου Ναπολέοντα και αργότερα του ολλανδικού βασιλικού σπιτιού.

Το σπίτι της Άννα Φρανκ

Το Μουσείο της Άννας Φρανκ βρίσκεται στο υδάτινο κανάλι Πρίνσενχραχτ του Άμστερνταμ. Αποτελεί ένα βιογραφικό μουσείο, πάνω στη ζωή της Άννας Φρανκ, ενός μικρού κοριτσιού εβραϊκής καταγωγής, που έμεινε γνωστή μετά τον θάνατό της από το ημερολόγιό της, που διασώθηκε με τον τίτλο “Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ”.

Ελβετία-Ζυρίχη

Αξιοθέατα

Ελβετικό Εθνικό Μουσείο

Το Ελβετικό Εθνικό Μουσείο εκθέτει την ιστορία της Ελβετίας, ειδικότερα μετά τον δέκατο έκτο αιώνα, ιδρύθηκε το 1898 στην Ζυρίχη, όπου έχει και την έδρα του, αλλά διαθέτει και παραρτήματα σε διάφορες πόλεις της Ελβετίας. Η μόνιμη έκθεση διαθέτει πάνω από ένα εκατομμύριο εκθέματα.

Βασιλεία Μίνστερ

Το Βασιλεία Μίνστερ είναι ένα από τα κύρια τουριστικά αξιοθέατα της Ελβετικής πόλης της Βασιλείας, με την αρχιτεκτονική του κόκκινου ψαμμίτη και τα χρωματιστά κεραμίδια, τους δύο λεπτούς πύργους και τη σταυροειδή διατομή της κύριας οροφής.
Ζωολογικό Μουσείο

Το ζωολογικό κήπο Zürich Zoologischer Garten είναι ζωολογικός κήπος στη Ζυρίχη της Ελβετίας, άνοιξε το 1929, συγκέντρωσε μια συλλογή 2.200 δειγμάτων 300 ειδών.

Ο ζωολογικός κήπος είναι πιο διάσημος για την επιτυχημένη ασιατική εκθεσιακή του ελέφαντα, η οποία είναι μέσα σε ένα μεγάλο τρούλο. Θεωρείται ότι είναι πιθανόν ο καλύτερος ζωολογικός κήπος στη Γη για τους ελέφαντες.

Βιβλιοθήκη του Αββαείου

Η βιβλιοθήκη της Ζυρίχης είναι η κεντρική βιβλιοθήκη της πόλης και του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης, Ιδρύθηκε το 1914 με τη συγχώνευση των πρώην βιβλιοθηκών και των βιβλιοθηκών της πόλης. Η ιστορία της ξεκινάει στο Stiftsbibliothek του μοναστηριού Grossmünster, που πιστοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1259. Μεγάλο μέρος της βιβλιοθήκης του μοναστηριού χάθηκε στην Ελβετική Μεταρρύθμιση, ειδικά σε ένα περιστατικό βιβλίου καύσης στις 14 Σεπτεμβρίου 1525, μειώνοντάς το σε συνολικό αποθεματικό 470 όγκους.

 

 

0
http://exitmind.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Τι σκέφτεσαι;