Ωδή στην κρεβατοκάμαρα του παραμυθιού

Όταν πρόκειται για τη διακόσμηση του σπιτιού και κυρίως της κρεβατοκάμαρας, αυτό που έχω σαν βασική αρχή είναι το δωμάτιο να δημιουργεί την αίσθηση μιας καθαρής και φρέσκιας ατμόσφαιρας. Η κρεβατοκάμαρά μου είναι ο δικός μου προσωπικός χώρος, το δωμάτιο που θα χαλαρώσω και θα διαβάσω ένα βιβλίο πριν τον υπνο. Κατ’ επέκταση, το θεωρώ πολύ σημαντικό ο χώρος της κρεβατοκάμαρας να αποπνέει ένα αίσθημα γαλήνης και εφορίας έτσι ώστε να βοηθάει να χαλαρώσω τόσο εγώ όσο και ο σύντροφός μου.

Ο φωτισμός και η ατμόσφαιρα που θα δημιουργηθεί είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για την ψυχική ηρεμία μου (πιστέψτε με… το ίδιο ισχύει και για τη δική σας!). Προτείνω να υπάρχουν έως και τρία διαφορετικά εστιακά σημεία φωτισμού μέσα σε ένα δωμάτιο, που κυμαίνονται από τα φώτα οροφής έως και τα φώτα κομοδίνου.

Για μένα είναι επίσης διασκεδαστικό να μπορώ να παίξω με μια ποικιλία διαφορετικών λαμπτήρων, έτσι ώστε να μπορώ να επιλέξω αν θα έχω ένα δυνατό φωτισμό ή κάτι πιο ήπιο αναλόγως τη διάθεσή μου. Σε εσάς μπορεί να είναι επίσης ευχάριστο να έχετε και μία λάμπα διαφορετικού χρώματος. Προσοχή όμως, περισσότερα από δύο διαφορετικά χρώματα φωτισμού προκαλούν δυσάρεστη πολυφωνία σε τόσο μικρό χώρο.

Μαξιλάρια και μαξιλάρες καθώς και διαφόρων ειδών υφάσματα δημιουργούν λόγω των διαφορετικών υφών και μεγεθών πραγματικά εντυπωσιακά αποτελέσματα!
Το μεταξύ, το βελούδο, καθώς και το suede είναι θεϊκά υφάσματα και οι αποχρώσεις που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σε ένα υπνοδωμάτιο μπορούν να δημιουργήσουν έναν ολόκληρο κόσμο χαλαρωτικό ή καταπραϋντικό ανάλογα με τη διάθεση και την έμπνευση μας.

Επίσης πολύ μεγάλη και βασική σημασία έχει το χρώμα στους τοίχους! Αν το βάψιμο δεν αποτελεί το φόρτε σας και δεν έχετε κάποιον σχετικό με το αντικείμενο να σας βοηθήσει, μπορείτε πάντα να επέμβετε με μία ωραία ταιριαστή ταπετσαρία τοίχου. Συνηθίζω να επιλέγω ταπετσαριες για τοιχους σε φωτεινά και χαρούμενα χρώματα, όχι όμως πολύ έντονα για να μπορούν να συνδυάζονται με τα έπιπλα καθώς και με τα υφάσματα του δωματίου. Στον τοίχο πάνω από το κρεβάτι, για να δώσει βάθος και ένταση στο δωμάτιο επιλέγω να βάλω μία έντονη ταπετσαρία τοίχου με ωραίο σχέδιο, συνδυασμένη με τα χρώματα του δωματίου. Μία ανάγλυφη ταπετσαρία με βελούδινη υφή πέρα από ομορφιά σε προκαλεί να περάσεις τα δάχτυλά σου πάνω από τον τοίχο, κάτι που εγώ προσωπικά λατρεύω πολύ συχνά να κάνω.

Έχω μια μεγάλη αδυναμία στα παραμύθια και γι’ αυτό ψάχνω πάντα για αυτήν την “και ζήσαν αυτοί καλά και μεις καλύτερα” ρομαντική οπτική μέσα στην κρεβατοκάμαρα μου. Έτσι επιλέγω η κρεβατοκάμαρά μου να είναι κατάλληλη για μία πριγκίπισσα και τον πρίγκιπα της ή αλλιώς για μένα και τον εκλεκτό μου. Με τα σωστά αξεσουάρ μπορεί να δημιουργηθεί η εικόνα μίας λαμπερής, χαλαρής και κομψής κρεβατοκάμαρας στην οποία έχω την επιθυμία να ζήσω υπέροχες στιγμές ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης.

Πηγή: https://patratora.gr/archives/207784

0
http://exitmind.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Τι σκέφτεσαι;