Εναλλακτικά φωτιστικά εξωτερικού χώρου

Το πως είναι φωτισμένος ο οποιοσδήποτε εξωτερικός χώρος και τι φωτιστικά εξωτερικού χώρου θα χρησιμοποιήσουμε είναι πολύ σημαντική επιλογή για διάφορους λόγους. Αρχικά δίνουν ύφος και στυλ στον κήπο ή τη βεράντα και έπειτα προδιαθέτουν τους καλεσμένους μας αλλά και εμάς τους ίδιους για την ατμόσφαιρα που θα επικρατεί.

Δεν χρειάζεται να γεμίσουμε τον κήπο μας με λάμπες και κολώνες, μιας και υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις φωτιστικώνπου πραγματικά θα εντυπωσιάσουν.

Πρωτότυπες ιδέες για εξωτερικό φωτισμό κήπου

  • Ας τολμήσουμε κάτι διαφορετικό για να δώσουμε χρώμα στην αυλή και τον κήπο μέσα από τις γλάστρες μας! Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φωτάκια με μπαταρίες ή που να έχουν ηλιακό δέκτη και να γεμίσουμε τις γλάστρες μας με φως και ύστερα με το λουλούδι που επιθυμούμε.
  • Αν έχουμε μεγάλες γλάστρες στην υποδοχή του σπιτιού μας τότε μπορούμε να τις φωτίσουμε βγάζοντας παροχή με ρεύμα από το πλάι τους. Φροντίζουμε όμως να κάνουμε μια αδιάβροχη κατασκευή για να μην μας προκύψουν άλλα προβλήματα. Σε αυτό θα μας βοηθήσουν και οι ειδικοί ηλεκτρολόγοι, ώστε η τοποθέτηση να γίνει σωστά και να μας παρέχει υψηλή ασφάλεια.
  • Ακόμα κι αν ο κήπος μας είναι γεμάτος από όμορφα δέντρα μπορούμε να τα εκμεταλλευτούμε και να επιλέξουμε να τοποθετήσουμε σε αυτά φωτιστικά εξωτερικού χώρου. Από γιρλάντες φωτάκια γύρω από τους κορμούς των δέντρων, μέχρι κρυφούς φωτισμούς στο έδαφος που να αναδεικνύουν όλο το δέντρο. Μπορούμε ακόμα και να μετατρέψουμε τα φύλλα του δέντρου σε πολυέλαιο, κρεμώντας και από εκεί φωτάκια. Καλό είναι να προτιμήσουμε λευκούς τόνους και να μην παρασυρθούμε σε υπερβολές, ώστε να δημιουργήσουμε μια σικ καλοκαιρινή διάθεση.
  • Βάζουμε κρυφό φωτισμό στα σκαλιά της βεράντας μας ή στα σκαλιά προς τον κήπο και δίνουμε μια αίσθηση πολυτέλειας στο σπίτι μας. Με αυτό τον τρόπο, κάνουμε τον κήπο του σπιτιού μας να δείχνει μεγαλοπρεπής. Εκτός από αυτό, όμως, τα συγκεκριμένα φωτιστικά έχουν και πρακτικό ρόλο, αφού μας διευκολύνουν τη νύχτα και μπορούμε να βλέπουμε με μεγαλύτερη ευκολία τα σκαλοπάτια.
  • Επιπλέον, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι έχουμε στον κήπο μας και να το κάνουμε φωτιστικό. Παίρνουμε λοιπόν κορμούς δέντρων και τους μεταμορφώνουμε στα πιο εναλλακτικά φωτιστικά δαπέδου για τον κήπο μας. Εδώ, αφήστε τη φαντασία σας να περιπλανηθεί, πάρτε ιδέες από τα περιοδικά και το ίντερνετ και αν ο προϋπολογισμός σας το επιτρέπει, ψάξτε και βρείτε καταστήματα που να προσφέρουν ανάλογα προϊόντα.
  • Τέλος, μπορούμε έξυπνα να φωτίσουμε το μονοπάτι για την αυλή μας χρησιμοποιώντας ταινίες led και να δημιουργήσουμε μια πιο ρομαντική διάθεση στον κήπο μας εξοικονομώντας ταυτόχρονα ενέργεια.

Αυτές είναι μερικές έξυπνες ιδέες για να εμπνευστούμε και να επιλέξουμε τα δικά μας φωτιστικά εξωτερικού χώρου με ένα πιο εναλλακτικό και σύγχρονο στυλ. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι αν δεν είμαστε εξοικειωμένοι με την τοποθέτηση φωτιστικών, καλό θα είναι να καλέσουμε κάποιον τεχνικό, ο οποίος θα μας δώσει και χρήσιμες συμβουλές.

Άρθρο από Luminus.Lighting

0
http://exitmind.com/